rogi Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 to sto ti nemozes da nadjes podatke (ili usled svog poremecaja mislis da ti ni ne trebaju, vec ti to vec sve znas), neznaci da oni ne postoje... epitet salonski u recenici sa stoicizmom, koji je bio filosofija radnika i vojnika.. pf.. ako na nekog moz da se prilepi taj epitet to je na takve kao sto si ti.. U Hemingvejevskom stilu, da me kinici hvale debelo bih se zabrinuo.cega se pametan stidi, budala... cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Hahahahhaha, kakav dijalog. Za psiholoske udzbenike - tema "KAKO POKAZATI STO VECE POZNAVANJE EGZOTICNIH RECI I BEZNACAJNIH SITNICA IZ GRCKE FILOZOFIJE NE BI LI SACUVAO ILUZIJU DA SI NAJPAMETNIJI NA CELOM SVETU" 70A.gif Ali posto je cenjeni filozofski teista, one of a kind izjavio da pacifizam treba odbaciti, ja kazem ovo: Rogi, Aquilio je pametniji od tebe. Sad izvrsi harakikiriki. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Hahahahhaha, kakav dijalog. Za psiholoske udzbenike - tema "KAKO POKAZATI STO VECE POZNAVANJE EGZOTICNIH RECI I BEZNACAJNIH SITNICA IZ GRCKE FILOZOFIJE NE BI LI SACUVAO ILUZIJU DA SI NAJPAMETNIJI NA CELOM SVETU" 0110_hahaha 0110_hahaha Ali posto je cenjeni filozofski teista, one of a kind izjavio da pacifizam treba odbaciti, ja kazem ovo: Rogi, Aquilio je pametniji od tebe. Sad izvrsi harakikiriki. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Hahahahhaha, kakav dijalog. Za psiholoske udzbenike - tema "KAKO POKAZATI STO VECE POZNAVANJE EGZOTICNIH RECI I BEZNACAJNIH SITNICA IZ GRCKE FILOZOFIJE NE BI LI SACUVAO ILUZIJU DA SI NAJPAMETNIJI NA CELOM SVETU" 0110_hahaha 0110_hahaha Ali posto je cenjeni filozofski teista, one of a kind izjavio da pacifizam treba odbaciti, ja kazem ovo: Rogi, Aquilio je pametniji od tebe. Sad izvrsi harakikiriki. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif facenew22222222 ZAHVALISEZAHVALISEZAHVALISEZAHVALISEZAHVALISE 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
игорсима Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Dakle, "vest" se (na žalost) svodi na sledeće: - jedan stari akademac koji je objavljivao knjige o ateizmu je počeo da senili u svojim osamdesetim godinama - protestantski pastor ga je uhvatio i "obradio" kreacionističkim argumentima - na osnovu toga, stari Flu je objavio da je sada deista - niko o tome ne bi ni čuo, da protestantske i ID grupe nisu digle medijsku buku o "čuvenom ateisti" koji je promenio mišljenje - nakon halabuke, kada su se kolege javile Fluu, i objasnile mu probleme sa ID argumentacijom, on je povukao svoju podršku ID pokretu - ostao je deista, verujući u udaljenog Boga, mada su njegovi argumenti devolvirali u zbunjene i kontradiktorne izjave U skladu sa svim ovim, mislim da nije nešto što treba da nas raduje. Мени оваква прича делује вредна објављивања. Делује ми довољно вредна да буде још један аргумент у расправи са атеистима. Поготово што: 1. Нико није доказао да је научник посенилио а број година није доказ да је болест извесна. 2. Нема никаквог доказа да је научник "обрађен" с обзиром да је његова промена мишљења почела на јавној трибини и да је он своје нове ставове лично и јавно бранио. 3. Најсмешнија мисао је да се о томе не би ни чуло да верници нису читав догађај почели да раструбљују на сва звона. Ех, ти несташни верници... како се само усуђују?!? 4. Нигде се не наводи доказ да је научник уопште дао подршку креационистима па да је морао да је повлачи. То што је био сарадник на писању књиге о постојању Бога коју је углавном написао неко други - ништа не говори. Није то ништа срамотно нити неуобичајено а није ни сакривано од јавности. 5. То што је он вама атеистима изгледао збуњено је потпуно разумљиво али питање је колико је он био збуњен и контрадикторан а колико је просто вама био неразумљив и неприхватљив као и остали верници. Човек је читав живот био атеиста и ствари сагледавао из тог угла а онда је требало да брани постојање Бога и то још пред својим дојучерашњим "саборцима" а сада очигледно "непријатељима". Дакле, прича би могла да буде испричана и овако: Истакнути атеиста (истакнити зато што је објављивао књиге у којима је објашњавао и величао атеизам, дакле није "обични" атеиста) суочен са аргументима мења мишљење и почиње да верује у Бога (не хришћанског, али за праве атеисте то и није битно). Мени је ова вест вредна објављивања и натрљавања атеистима на нос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Ja se ne bih preterano oduševljavao ovom "novosti". On uopšte ali uopšte nije bio champion of atheism a citirao bih i Dawkinsa koji je povodom ovoga rekao (jedna od retkih pametnih stvari koje je taj čovek ikada rekao): "He has supposedly moved to some form of deism due to his research in field of biology. Anyone who knows anything about biology can tell you that is absolutely ridiculous." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Wow, covek promenio misljenje! scary Svako ko misli da je Ateizam ili Religija apsolut i istina nije objektivan. Objektivno je da su oba ideje a to za koju ces od te dve ideje da se zakacis.....i zasto... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
игорсима Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Ja se ne bih preterano oduševljavao ovom "novosti". Не бих ни ја, да сам атеиста... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Не бих ни ја, да сам атеиста... Nemojmo se zavaravati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2011 Nemojmo se zavaravati. Ja mislim da je ovo jedan veliki poraz za ateizam u borbi u kojoj ateisti ocigledno nisu svesni ni da ucestvuju.:P Mislim da trebamo odmah da odemo da se proreligioznimo svi kolektivno sta mislis :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ateist Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 ... Дакле, прича би могла да буде испричана и овако: Истакнути атеиста (истакнити зато што је објављивао књиге у којима је објашњавао и величао атеизам, дакле није "обични" атеиста) суочен са аргументима мења мишљење и почиње да верује у Бога (не хришћанског, али за праве атеисте то и није битно). Мени је ова вест вредна објављивања и натрљавања атеистима на нос. Knjigu je napisao hriscanin Roy Varghese, a prije stampanja obradio i prepravio ju je protestanski pop Bob Hostetler. Pri samom izlasku knjige, Flew je to (da nije autor) potvrdio, te dodao da knjigu nije procitao. Nesto kasnije je rekao da on "stoji iza nje" (podrzava je). Kada je imao 77 godina, izjavio je da je deista tj. da vjeruje u "aristotelovog" Boga (bog filozofa). I tada navodi razlog promjeni ubjedjenja. Samo dva mjeseca kasnije (29.dec.2004) godine povlaci svoj razlog upucenim pismom Richard Carrier-u gdje je naveo „a deity or a 'super-intelligence' [is] the only good explanation for the origin of life and the complexity of nature.“ kao i: „I now realize that I have made a fool of myself by believing that there were no presentable theories of the development of inanimate matter up to the first living creature capable of reproduction.“. 2007. godine, kada je imao 81. godinu, u jednom intervju (30.okt.2007) sa Benjamin Wiker, Flew je naveo da njegov deizam je rezultat "growing empathy with the insight of Einstein and other noted scientists that there had to be an Intelligence behind the integrated complexity of the physical Universe" i "my own insight that the integrated complexity of life itself – which is far more complex than the physical Universe – can only be explained in terms of an Intelligent Source." Takodje je potvrdio da on nije hriscanski teista. Umro je 8. aprila 2010 pri jelu u Reading-u, Engleska. Patio je od dementije. Ovo nije adhominem argumenat, vec navod cinjenice. Procitaj sta je dementija ovdje: http://sh.wikipedia.org/wiki/Demencija Cijeli intervju mozes procitati ovdje: http://www.tothesour.../10_30_2007.htm Biografija na wikipediji: http://en.wikipedia....ew#cite_note-28 Dakle, deisticki Bog... ne hriscanski. Tu je velika razlika. http://sr.wikipedia....%B7%D0%B0%D0%BC P.S: I te kako je bitno je ateisti bitno koji Bog. Naime, tek prema definiciji Boga razuman covjek se izjasnjava ateistom, teistom, agnostikom itd i sl. Dakle, kod Boga u deizmu me mozes smatrati ateistom. U odnosu na panteizam sam teista, u odnosu na hriscanstvo, islam, judaizam sam - pozitivni ateista. To su velike razlike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 Како је водећи светски атеиста др Ентони Флу постао религиозан Вест која је шокирала велики део научне заједнице. Постоји само један научник у историји који је био назван "икона атеизма" и "шампион атеизма" - др Ентони Флу. Пред бројним камерама др Флу је изјавио: „Сазвао сам ову конференцију за штампу да вас обавестим да сам постао религиозан. Под притиском јасних и недвосмислених научних чињеница морао сам да прихватим да Бог постоји“. пише: Мирољуб ПетровићПостоји само један научник у историји који је био назван "икона атеизма" и "шампион атеизма". Реч јр о др Ентонију Флуу, професору филозофије на најпознатијим светским универзитетима, аутору бројних књига које оспоравају религију, од којих је најпознатија "Бог и филозофија" - књига која је имала бројна издања. Професор Флу је био идол свим светским атеистима а његове дебате са религиозним научницима биле су омиљени програм атеистима широм света. Велики успон атеизма у савременом свету довео је до формирања бројних клубова атеиста, а икона сваког од тих клубова био је проф др Ентони Флу. А онда се десило нешто неочекивано, шокантно...На недавној дебати са једним религиозним научником др Флу је износио познате атеистичке аргументе, а онда му је супротна страна упутила два питања:(Прво питање): "Господине Флу, ја у руцим држим Библију. Где је настала ова књига?"Др Флу је одговорио: "Настала је у штампарији, наравно."Онда му је религиозни научник приговорио: "У овој књизи се налази информација, што значи да је књига настала у уму писца, а не у штампарији. Да ли се слажете?"Др Флу се сложио: "Да, у праву сте, та књига је настала у уму писца."А онда је уследило питање на које др Флу није знао да одговори:(Друго питање): "Господине Флу, пошто сви живи организми имају у себи веома сложену информацију, записану у генима, у чијем уму је настала та информација?"Дуготрајно ћутање др Флуа било је шокантно за његове атеистичке симпатизере, па је разговор скренут на другу тему, а поменуто питање остало је неодговорено.Током девет месеци након дебате др Флу је размишљао о питању на које није знао одговор. Његов мото, којим је учио студенте током више година, гласио је: "Треба следити чињенице без обзира на то куда те оне одведу."И тако су чињенице одвеле најпознатијег светског атеисту до закључка који је изнео на конференцији за штампу која ће изазвати прави земљотрес у великом делу научне заједнице. Пред бројним камерама др Флу је изјавио:"Даме и господо, поштовани пријатељи, сазвао сам ову конференцију за штампу да вас обавестим да сам постао религиозан. Под притиском јасних и недвосмислених научних чињеница морао сам да прихватим да Бог постоји. У најновијем издању моје књиге 'Бог и филозофија' писаће да су сва моја досадашња дела превазиђена."Шок је био потпун. Неверица није силазила са лица и усана армије светских атеиста.Када је ова вест одјекнула у светским медијима, у исто време кренула је лавина коментара атеиста да др Ентони Флу "није тако мислио", да су медији "лоше пренели његову изјаву" итд. Онда је др Флу поново изашао пред камере и поново потврдио своје јасно опредељење да Бог постоји и да је то научна чињеница која је јасна и необорива.Али, као што смо сведоци да у овом свету постоји она страна која агресивно приказује светлост као таму, црно као бело, а слатко горко, тако је настављена агресивна кампања у бројним медијима да др Флу није изјавио да је постао религиозан, да га "религиозни фанатици погрешно интерпретирају" и да је атеизам једини прави пут у животу.Др Флу је онда сео и написао аутобиографску књигу "Признајем: Постоји Бог!“ - Како је најортодокснији светски атеиста променио свој став". У тој књизи он описује своје одрастање у религиозној породици, своје скретање у атеизам под утицајем атеистичке литературе и дугогодишњи рад на месту професора филозофије на бројним светским универзитетима као најватренији промотер атеизма у свету. А онда, уследио је преокрет под утицајем јасних научних чињеница.У својој књизи др Флу, као маестрални филозоф и логичар, показује како је најпознатији светски еволуциониста, Др Ричард Докинс, потпуно погрешно објаснио феномене у природи, и злоупотребио свој утицај као професор биологије на Оксфордском универзитету. Књига даље обрађује и друга питања у вези с односом науке и религије, и науке и атеизма, и представља прави уџбеник здраве логике и једноставног научног резоновања.Као религиозан човек, др Флу цитира библијски текст и каже: "Тешко онима који зло зову добро, а добро зло, који праве од мрака светлост, а од светлости мрак, који праве од горког слатко а од слатког горко."Развој науке бацио је ново светло на безбројна чуда природе која потврђују тврдњу да је овај свет створен и да није могао настати случајно, како тврди савремена теорија еволуције. Археологија, геологија, астрономија и друге научне дисциплине показале су да постоји потпуни склад између савремених научних открића и извештаја датих у Библији. Творац не само да је створио овај свет, већ је човеку дао јасна упутства за квалитетан и успешан живот, записана у Библији.Чињеница је да не постоји штета коју човек може да изазове а коју Творац не може да исправи. Истински религиозни људи, као др Ентони Флу, свесни су те чињенице и храбро наступају у одбрани онога што је истинито и животно важно. Онај који је створио човека у стању је то поново да учини, и након његове смрти, а за оне који су упорни у побуни и деструкцији не постоји ниједан доказ који би могао да их покрене у позитивном смеру, као што Творац каже: "Овима могу и мртви да устају из гробова, али неће веровати."Ускоро књига др Флуа и на српскомКњига "Признајем: Постоји Бог!" др Ентони Флуа ускоро излази из штампе на нашем језику. Извор: http://www.geopolitika.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=115:priznajem-postoji-bog&catid=160:2010-04-14-10-20-05&Itemid=26 А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 пише: Мирољуб Петровић Prestao da čitam Млађони and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/24207-zasto-verovati-u-boga/page-9#entry802348 Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука