Jump to content

Šta hriščanstvo a šta islam kažu o alkoholu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kod nas je alkohol zabranjen.

Dok kod vas izgleda ga i proizvodite ali evo vam nekoliko članaka pročitajte:

Rijeka: Pijani svećenik pregazio majku s djetetom

Zagreb, 01.06.2008., 19:16 | Dnevnik.hr

Vozač, koji je prekjučer pod utjecajem alkohola oborio majku s četverogodišnjom djevojčicom na pješačkome prijelazu na Kantridi je svećenik iz crkve Svetog Ante Padovanskog u Rijeci.

ЦЦЦ-ЦЦЦ-ЦЦ  ne_shvata

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Одговори 360
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Ne rekoh li da mnogi pretjeruju!

Kako se liječe pijani svećenici?

Osnivanje Kluba liječenih alkoholičara svećenika predložio je prije 17 godina psihijatar Marko Kraljević koji je kardinalu Franji Kuhariću kazao da problem alkohola postoji i u crkvenim redovima.

JOSIP ŠTEFANČIĆ, svećenik koji se "proslavio" tučnjavom u alkoholiziranom stanju u kafiću, gađanjem konobarice pepeljarom te prometnom nesrećom pri kojoj se zabio automobilom u drvo, dobio je priznanje Gradskog vijeća Slunja za osobne zasluge.

понекад не разумем твоје мотиве за постављање оваквих постова, изгледају тако приземни ne_shvata

а појединачни примери ништа не доказују, поготово не ови претенциозни кад се избацују из рукава на време припремљени.

јел ја сад треба да нађем текст трезног муслиманског свештеника који је прегазио више људи или деце, или својеручно убијао?

и то би онда показало тачно шта - да су трезни муслимани гори од пијаних хришћана?

хајде да се не бавимо приземношћу ...

Neugodne situacije, kada je čovjek u pijanom stanju bez obzira ko on bio razum mu se muti i svašta se čini.

јел ово сад значи да су муслимани слабићи који не умеју да пију умерено и да им је због тога забрањено пијење лакохола у било којим количинама?
Ih brate, nemoj tako.Evo izbrisat ću ako treba primjere koje sam naveo ako nisu vezani sa temom.Mi pričamo tematski i brate Dejan nje naveo što je naveo.Ja sam naveo primjere koji govbore o posljedicama alkohola.

Mi muslimani pijemo alkohol, nažalost ako ne ko vi onda skoro kao i vi!

Ali on je u našoj vjeri zabranjen.I to je to !

Međutim kod vas je dozvoljen.Gledajući citate iz Biblije vidimo da su po Bibliji čak neki od Poslanika pili čak i andželi pa i sam Bog (ukoliko sam razumio citat iz starog zavjeta.

ali brate pitanje je da li je bolje da alkohol bude zabranjen ili dozvoljen.A ja ništa unaprijed nisam spremio.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

U islamu je možda zabranjen alkohol ali ne znam dal je zabranjeno da šit ,sunitu odseče glavu ili kako već!

Brtae Dejane , nema veze sa temom ali ako već pitaš, islamski zakon je čist od onoga što muslimani često znaju raditi.

Imamo i mi muslimani gafova, u našim postupcima imamo sigurno i ja ne zatvaram oči pred tim, naprotiv!

Ali primjerom dokazujem da ne samo da je nepoželjno alkohol koristiti, nego ga treba eliminisati u potpunosti.Alkohol je majka zala.

Brate Dejane koliko ljudi u pijanom stanju je uradilo djela zbog kojih se kaju cjeli život! Eno u Iraku suniti šite ubijaju i obratno da , to je žalosno brate!Ubijaju se međusobno ne što je to tako u vjeri kojoj pripadaju nego što su nasjeli na priču zavadi pa vladaj!

Ovdje je pitanje da li je bolje zabraniti ga ili ga učiniti dozvoljenimi konzumirati ga ili ga proizvoditi!
прохибиција не успева никад.

васпитање, превенција и апстиненција далеко више помаже.

а слобода је ту за све да изаберу шта ће и како ће живети и мислим да нема право друштво, вера или група верника да пресуђују било коме зато што је изабрао да се погуби или проба.

има право и обавезу да помогне.

Подели на овим сајтовима

Međutim kod vas je dozvoljen.Gledajući citate iz Biblije vidimo da su po Bibliji čak neki od Poslanika pili čak i andželi pa i sam Bog (ukoliko sam razumio citat iz starog zavjeta.

ali brate pitanje je da li je bolje da alkohol bude zabranjen ili dozvoljen.A ja ništa unaprijed nisam spremio.

Па ти причаш као кад си пијани православац. ne_shvata

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

енизе, не одговори ми на питање?

ајд овако да те питам: шта мислиш о антибиотику који се прави од алкохола и белог лука, пошто је алкохол антисептик а лукац антиинфламаторик?

ајд овако да те питам: шта мислиш о антибиотику који се прави од алкохола и белог лука, пошто је алкохол антисептик а лукац антиинфламаторик?

Od kojeg alkohola se taj antibiotik pravi?
јел пијеш чај од нане?  ne_shvata
Подели на овим сајтовима

Pajko kad tvoj post vidim štuca mi se! ne_shvata ne_shvata ne_shvata smil41cb5615a0b72.gif smil41cb5615a0b72.gif :cheesy: smej.gif smil41cb5615a0b72.gif smej.gif smej.gif smil41cb5615a0b72.gif smil41cb5615a0b72.gif smej.gif smej.gif smil41cb5615a0b72.gif pivo ne_shvata

Па ти причаш као кад си пијани православац. ne_shvata

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

U islamu je možda zabranjen alkohol ali ne znam dal je zabranjeno da šit ,sunitu odseče glavu ili kako već!

Brtae Dejane , nema veze sa temom ali ako već pitaš, islamski zakon je čist od onoga što muslimani često znaju raditi.

Imamo i mi muslimani gafova, u našim postupcima imamo sigurno i ja ne zatvaram oči pred tim, naprotiv!

Ali primjerom dokazujem da ne samo da je nepoželjno alkohol koristiti, nego ga treba eliminisati u potpunosti.Alkohol je majka zala.

Brate Dejane koliko ljudi u pijanom stanju je uradilo djela zbog kojih se kaju cjeli život! Eno u Iraku suniti šite ubijaju i obratno da , to je žalosno brate!Ubijaju se međusobno ne što je to tako u vjeri kojoj pripadaju nego što su nasjeli na priču zavadi pa vladaj!

Ovdje je pitanje da li je bolje zabraniti ga ili ga učiniti dozvoljenimi konzumirati ga ili ga proizvoditi!
прохибиција не успева никад.

васпитање, превенција и апстиненција далеко више помаже.

а слобода је ту за све да изаберу шта ће и како ће живети и мислим да нема право друштво, вера или група верника да пресуђују било коме зато што је изабрао да се погуби или проба.

има право и обавезу да помогне.

Brate ovdje se ne probava, ovdje se opija do besvjesti
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

јел пијеш чај од нане?  ne_shvata
Odgovorio sam ti na to pitanje navodeći stav islamskih učenjaka o tome!

Da, pijem čaj od nane!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Zagreb, 01.06.2008., 19:16 | Dnevnik.hr

Vozač, koji je prekjučer pod utjecajem alkohola oborio majku s četverogodišnjom djevojčicom na pješačkome prijelazu na Kantridi je svećenik iz crkve Svetog Ante Padovanskog u Rijeci.

ЦЦЦ-ЦЦЦ-ЦЦ  ne_shvata
Pajko, bratac jesi li pod gasom pa samo ccccc pišeš? ne_shvata
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Osnivanje Kluba liječenih alkoholičara svećenika predložio je prije 17 godina psihijatar Marko Kraljević koji je kardinalu Franji Kuhariću kazao da problem alkohola postoji i u crkvenim redovima.

JOSIP ŠTEFANČIĆ, svećenik koji se "proslavio" tučnjavom u alkoholiziranom stanju u kafiću, gađanjem konobarice pepeljarom te prometnom nesrećom pri kojoj se zabio automobilom u drvo, dobio je priznanje Gradskog vijeća Slunja za osobne zasluge.

понекад не разумем твоје мотиве за постављање оваквих постова, изгледају тако приземни ne_shvata

а појединачни примери ништа не доказују, поготово не ови претенциозни кад се избацују из рукава на време припремљени.

јел ја сад треба да нађем текст трезног муслиманског свештеника који је прегазио више људи или деце, или својеручно убијао?

и то би онда показало тачно шта - да су трезни муслимани гори од пијаних хришћана?

Neugodne situacije, kada je čovjek u pijanom stanju bez obzira ko on bio razum mu se muti i svašta se čini.

јел ово сад значи да су муслимани слабићи који не умеју да пију умерено и да им је због тога забрањено пијење лакохола у било којим количинама?
Ih brate, nemoj tako.Evo izbrisat ću ako treba primjere koje sam naveo ako nisu vezani sa temom.Mi pričamo tematski i brate Dejan nje naveo što je naveo.Ja sam naveo primjere koji govbore o posljedicama alkohola.

нема потребе за брисањем, то је тако како јесте.

само сам те питао за мотивацију да пронађеш три скоро идентична текста и поставих их у јако кратком интервалу.

а да су припремљени, него шта су - па ниси ваљда куцао ШТЕТНОСТ АЛКОХОЛА на гуглу и добио ово као прва три текста?

алкохол има своје последице у неумереном конзумирању, а она три догађаја су пре последица неодговорности људи него алкохола.

сем тога, није ми баш јасна корелација муслимана и Курана по питању алкохола и написаног, где пише да је дозвољено, па у неким случајевима није, а муслимани су временом донели забрану која је у супротности са вашом светом књигом?

мислим да си у праву да је код нас СВЕ слободно, али смо исто тако свесни да није на корист, поготово не у неумереним количинама.

дакле, што се нас тиче, питање је слободе и неприсиле да се на сваки начин приђе Богу и на тај слободан начин човек уподоби (не читати ту реч као ''улизује'', већ као ''узрасте'') у љубави и вери.

поента је НЕОВЛАДАВАЊЕ грехом, иако се може пасти.

ми се по милости спашавамо, не по делима.

Подели на овим сајтовима

јел пијеш чај од нане?  ne_shvata
Odgovorio sam ti na to pitanje navodeći stav islamskih učenjaka o tome!

Da, pijem čaj od nane!

знаш ли шта је један од основних, благодарних, атисептичких састојака нане - ментол?
Подели на овим сајтовима

нема потребе за брисањем, то је тако како јесте.

само сам те питао за мотивацију да пронађеш три скоро идентична текста и поставих их у јако кратком интервалу.

а да су припремљени, него шта су - па ниси ваљда куцао ШТЕТНОСТ АЛКОХОЛА на гуглу и добио ово као прва три текста?

алкохол има своје последице у неумереном конзумирању, а она три догађаја су пре последица неодговорности људи него алкохола.

сем тога, није ми баш јасна корелација муслимана и Курана по питању алкохола и написаног, где пише да је дозвољено, па у неким случајевима није, а муслимани су временом донели забрану која је у супротности са вашом светом књигом?

мислим да си у праву да је код нас СВЕ слободно, али смо исто тако свесни да није на корист, поготово не у неумереним количинама.

дакле, што се нас тиче, питање је слободе и неприсиле да се на сваки начин приђе Богу и на тај слободан начин човек уподоби (не читати ту реч као ''улизује'', већ као ''узрасте'') у љубави и вери.

поента је НЕОВЛАДАВАЊЕ грехом, иако се може пасти.

ми се по милости спашавамо, не по делима.

Naveo sam primjere koji izgleda ispadoše provocirajući mada je daleko od takve moje namjere , takva reakcija , ali nema veze.

Želja mi je u ovim primjerima bila da razmislimo o alkoholu , ali nije bitno .Jer izgleda da kada se navede primjer a nisi pripadnik određene vjere odmah provociraš!Žalosno, ako ste shvatili da mi je bio cilj ismijavanje uzimam Boga za svjedoka da mi to nije cilj bio niti mi je to sada cilj.Žalostim se kada vidim koliko smo i ja i vi zajedno sa mnom nesamokritični!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Пијем на ваш ред пошто ви ,Србољубе, не смете.  ne_shvata

Питам се ко ти скупља све те исечке. Јер ако ти то сам радиш да би овде постављао -

онда си ти  ne_shvata-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='ne_shvata' />

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Пијем на ваш ред пошто ви ,Србољубе, не смете.  ne_shvata

Питам се ко ти скупља све те исечке. Јер ако ти то сам радиш да би овде постављао -

онда си ти  ne_shvata-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='ne_shvata' />

Ne smijemo Bosnoljube, ne smijemo!

Štaš! Bog naredio da se ne pije i ne pijemo! ne_shvata :cheesy:

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Скоро сам на терену био у једном 100% Бошњачком селу код Брчког. Неки људи које сам требао у вези посла били су на намазу, био је петак. Чекао сам их испред џамије да заврше са молитвом, па да са обратим једном од њих. Док сам их чекао ушао сам у продавницу испред џамије да купим неки сок да попијем. На полици с нудило пиво на продају.

После сам пар улица даље кафенисао у једној кући са домаћином и његовом женом. Старији човек и жена, имају сина који живи са њима и његовом породицом. Они су обоје хаџије. Кажу ми да су ишли на хаџ у Саудијску Арабију. Лепо смо се дружили и разговарали, и било је то још једно моје пријатно искуство са Бошњацима током путовања за време теренског рада. У јеку приче мало смо разговарали он неким обичаима у исламу и православљу, и питама ја њих, ви сигурно не пијете алкохол, али ми није јасно како тамо у продавници има да се купи пиво. Кажу, не не они не пију алкохол, али по исламу конзумација алкохола се своди слободу избора, тј онај ко хоће да пије алкохол он га пије, онај ко хоће да му буде добро тај га не пије. На крају када сам одлазио, добио сам кесу пуну јабука.  ne_shvata

Ја претпостављам да је ово мало либералније тумачење, с обзиром да сам уверен да по шеријатском закону није дозвољено конзумирати алкохол ни у капима.

Шта кажеш ти Енизе на ово. Има ли у Какњу продавница са пивом?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...