DYNABLASTER Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Ljubav. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Зашто је по вама Христова истина о животу, заиста једна, јединствена, једина истинита истина о животу, његовом смислу и суштини? Можда звучи уврнуто-али тако сам у једном тренутку осетио, иако сам у сваком смислу био далеко од неког социјалног оквира који би ме гурнуо у то. Породица која не даје пет пара за црквени живот, ја геј тинејџер (скроз обесхрабрујуће за пригрлити православље), школа и другари који би све радили, али не причали о религији и поповима на барем нормалан, ако не и на озбиљан начин ...и бум! У једном тренутку, на часу веронауке коју сам иначе бојкотовао, снажно осетим у уму, срцу или где већ да су одговори и разоткривање тајне живота у Јеванђељу... Осећао сам се предивно и сад се сећам тог искуства врло добро. Тако да се код мене углавном ради о осећању да је истина у Христовим поукама из Јеванђеља. Радикално другачији однос према другом, Бог са нама , међу нама...то је мој дојам о Христу као истини и смислу. Дијана., Срђан Шијакињић, ИгорМ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Koje celine? света, свега створеног Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 присуство многих који су својим животима сведочили о њему ми говори да постоји реана могућност да хришћанство јесте заиста истина и стварност... facenew22222222 Срђан Шијакињић and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Prema meni zivot nema smisla i svako treba da nadje smisao za samog sebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 света, свега створеног A multiverzum? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 A multiverzum? па и то би била нека целина, скуп свих тих универзума, цео тај систем је ваљда нека целина... јер ваљда се може опет поставити питање шта је иза, изнад мултиверзума, шта одређује законе по коме мултиверзум функционише... или се то само тако интуитивно чини Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 По мени је смисао мог живота да га за ово кратко време боравка на земљи не затрујем мржњом , похлепом и другим глупостима . Љубав и милосрђе су највеће вредности . Deki992, Sanja Т., Вељко Н. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Врховна Истина сигурно постоји, и вероватно ћемо је спознати, пре или касније, можда за време наших (овоземаљских) живота, можда не. Мислим да Православље, и Хришћанство уопште, сигурно великим делом ''качи'' ту истину - историја сведочи о томе, као што је Срђан споменуо. Исто тако мислим да постоји још пуно, пуно фактора који чине Истину а да их Хришћанство не обухвата (наука је, ипак, углавном неумољива), тако да мислим да не треба бити строг и уздржан према истраживањима у свим правцима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 A multiverzum? Pod uslovom da tako nesto stvarno postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 па и то би била нека целина, скуп свих тих универзума, цео тај систем је ваљда нека целина... јер ваљда се може опет поставити питање шта је иза, изнад мултиверзума, шта одређује законе по коме мултиверзум функционише... или се то само тако интуитивно чини Bas zbog toga sam i pitao koja celina. To je ono sto Sopenhauer lepo kaze kauzalnost nije kao kocija koju vozac moze da zaustavi kad hoce nego je kao ona carobna metla iz price koja jednom kad krene ne staje. Uve mozes u lancu uzrocno-posledicnog da pitas a sta je iznad tog sistema pa sta iznad onog sledeceg. U svetlu toga dolazimo do zakljucka da je celina takodje relativna kategorija. Интегра and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Зашто је по вама Христова истинаDa odma' skratim: On je Istina. Svesveta Trojica je Istina. Osecam. Blagodat i sila su... Neopisive, nedokazive... Ali su jedino u sta sam 100% sigurna. Po tome "znam". @Панарет, brate... Samo bih da kazem da te volim. Дијана., Интегра, Н И Н Е and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 @Панарет, brate... Samo bih da kazem da te volim. Хвала добра моја :4869: Интегра and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Зашто је по вама Христова истина о животу, заиста једна, јединствена, једина истинита истина о животу, његовом смислу и суштини? Zato sto je svojim vlastitim zivotom potvrdio sam Hristos, a potom i mnogi posle Hrista! Nema ni jedne "teorije", "istine" o zivotu koja je toliko puta potvrdjivana vlastitim zivotom nego sto je ova nasa. Svetitelji su zivi primeri! I nema nijedne koja u sebi sabira toliku L e p o t u. Setite se Besede na gori. "A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji vas mrze i molite se za one koji vas vrijedjaju i gone, da budete sinovi Oca svojega koji je na nebesima; jer On svojim suncem obasjava i zle i dobre; i daje dažd pravednima i nepravednima." Pa gde to jos ima? "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Ja,da budem iskren,jos nisam u potpunisti pronasao taj smisao zivota.Tj,nesto se i ne opterecujem tim pitanjem,smatrajuci da smisao kao neka tacno odredjena stvar mozda i ne postoji.Smisao moze biti sacinjen od mnogo malih,zivotnih radosti,koje svakodnevno,nesvesno pustamo da prolaze pored nas. Nekad mi je dovoljno da se nadjem u nekoj situaciji sa meni dragim osobama i da za trenutak u sebi zastanem i pomislim,ovo je taj trenutak,ovo je smisao zivota,drago mi je sto zivim... Sto se tice odnosa nase vere i smisla zivota,citajuci pouke nekih otaca ja sam dolazio do zakljucka (ne onog samoubilackog) da ovaj zivot i nema smisao. Tako da je to,ipak mislim individualna stvar,da svako sebi pronadje nesto sto ce ga ispunjavati i sto ce mu davati smisao zivljenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука