Jump to content

Budi Englez!

Оцени ову тему

Препоручена порука

E sad da postavimo pitanje šta  uopšte znači biti Srbin i ko su nove razmažene generacije i zašto je dobro imati dva lica u današnjem društvu gde se vrednosti kao što su poštenje i iskrenost smatra glupošću i nečim zastarelim, zaostalim ...

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Sun14861 рече

Nema veze sa politikom nego sa svakodnevnim naizgled bezazlenim situacijama, gde su ljudi hladni i imaju dva lica i gde uvek moraš biti u oprezu...

То више нема везе не само с политиком и наизглед безизлазним ситуацијама, већ ни са самом андроидизацијом човјека. Не мораш уопште бити хладан, ни имати два лица, да би био "Енглез", тј. американизован, и у том контексту да прихватиш и свијет, у којем човјек влада као иберменш.

Подели на овим сајтовима

Треба бити мудар као змија, а не бити Енглез.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 15.6.2021. at 8:12, Sun14861 рече

E sad da postavimo pitanje šta  uopšte znači biti Srbin i ko su nove razmažene generacije i zašto je dobro imati dva lica u današnjem društvu gde se vrednosti kao što su poštenje i iskrenost smatra glupošću i nečim zastarelim, zaostalim ...

Ne znam sta uopšte znači biti Srbin, Englez itd....

Svako od nas ima neku predstavu o tome

Predrag Marković istoričar je naveo dobar primer "ovde mnogi mrze Amerikance a kad se postavi pitanje koliko Amerikanaca lično poznaju od ukupno 300 miliona onda se dodje na broj od eventualno 3"

Za mene su Srbi po mom subjektivnom doživljaju, pošten, topao i prijateljski narod.

Englezi vrlo slično, a tako ih je opisao i Sofronije Saharov u pismu Florovskom (nažalost nije više dostupno na netu to pismo) opisao ih je bas onako kako sam ih ja doživeo kad sam bio prvi put tamo

I naravno me govorim o njihovom političkom establišmentu itd....koji je ....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Sun14861 рече

Tesli su baš kao pravom geniju sva vrata bila otvorena...

Pa jesu 

Isto tako su i našem Svetom vladiki Nikolaju

On je isto umeo da komunicira sa drugima 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Креирај ново...