Mиљан Танић Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Учење Цркве је јасно; а ти ако хоћеш бити секташ...не знам само што користиш православну икону као секташ... Otkud ti da sam ja sektaš? Samo što ja, za razliku od tebe izgleda, znam malo istoriju Crkve. Ja te lepo pitam, šta ćemo s činjenicom da u vreme pisanja pomenute poslanice NIJE POSTOJALA sveta tajna braka? Šta je s tim ljudima tada onda? I ono, mogao bi malo da pripaziš na način kako se obraćaš drugim članovima. Nije poenta da govorimo jedni o drugima, nego o temi. w.a.mozart and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Bravo! Samo u to vreme nije postojao brak kao sveta tajna. Прецизније је казати није постојао обред за венчање, а Свете тајне постоје од Адама и Еве, а вероватно и пре Mиљан Танић, DYNABLASTER, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Прецизније је казати није постојао обред за венчање, а Свете тајне постоје од Адама и Еве, а вероватно и пре Zanimljiva formulacija, svakako. No, mislim da je zbog ovih raznih koji samo zakon (i to sadašnji) vide, lekovitije izlagati striktno istorijski, da malo vide razvoj svega. Jer oni vide današnje stanje i misle tako je palo s neba i nije se ništa menjalo. Ne znam na šta mi to više liči, na islam ili protestante. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Zasto Bog nije ukorio Solomona sto je imao harem? Mиљан Танић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 a pašenogu... pašenog ti je tako jedna suvišna stvar u životu... 0202_238 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Ja da tako mislim o pravoslavlju ne bi ni sekunde bila ovdje..jedino ako perem svoju savjest i trazim opravdanje i nekoga tko će podrzati moje bludničenje odnosno grijeh a ovaj je sajt tako bogougodan, ova tema posebno ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Da ali ne možeš izjednačavati "keks" pre braka, sa progonom mačaka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Otkud ti da sam ja sektaš? Samo što ja, za razliku od tebe izgleda, znam malo istoriju Crkve. Ja te lepo pitam, šta ćemo s činjenicom da u vreme pisanja pomenute poslanice NIJE POSTOJALA sveta tajna braka? Šta je s tim ljudima tada onda? I ono, mogao bi malo da pripaziš na način kako se obraćaš drugim članovima. Nije poenta da govorimo jedni o drugima, nego o temi. ipak nešto nedostaje u tvojim postovima; ne postoji svet samo u i od kanona? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Da ali ne možeš izjednačavati "keks" pre braka, sa progonom mačaka Meni je ovo drugo veće svetogrđe, pa makar mi se ovaj stav jednom računao u veće grehe. [---]. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
igy81 Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Uvek interesantna tema a sta sam sve vidjao kod Crkvenih ljudi, da te Bog sačuva. Pravi onaj rascep. Jedno govore, drugo osećaju, treće misle, i četvrto rade. Na ovo pitanje ni razni Svetitelji nisu zeleli da odgovaraju. jednom je Vladika Grigorije rekao, ako je iz ljubavi onda... jer ko će da zameri ako je ljubav u pitanju..Bog? On neće sigurno, ali mi gordi i zavidni svakako hoćemo...a opet Ilija Šugajev kaže, Ljubav se stiče posle 10-15 godina braka. Međutim razne neuroze , frustracije, puritanstvo, i ostale stvari nas koče u punoći.... No ko je prvi gresan neka baci kamen... evo ja nikako da nadjem :D Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Bog spava u kamenu, diše u biljkama, sanja u životinjama, a budi se u čoveku." Angelus Silesius Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ako ću gledati što oni rade, ona po tome neću ići u Crkvu ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Pustite ljude da se vole. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Apostol Paja kaze da je bolje zeniti se nego "upaljivati se". gringrin Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 sHa_sarcasticlol ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Apostol Paja kaze da je bolje zeniti se nego "upaljivati se". gringrin Šta znači termin upaljivati se? .mislise. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука