Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja moram da citiram samu sebe (eh skromnosti) :-)

"... ja sam aposlutno protiv keksa pre braka... ne zato sto mislim da cu u pakao ako probam... ne zato sto verujem da silno grese oni koji misle drugacije... vec zato sto zelim da otkrijem i spoznam najcistiju ljubav, i da zauvek budem samo jednom coveku ZENA..."

Meni uopste nije bila namera da kazem da bilo ko gresi, ili da uopste ulazim u to. Sta vise, stvarno sam se potrudila da nadjem prave reci koje nikoga nece uvrediti. Antoanetin komentar mi je zaista simpatican, jer sam u trenutku zamislila jednu takvu cednu i ljupku devojku, pa si mi te reci bile nekako tople i lepe... daleko od toga da mislim da je devojka koja do braka ostane nevina samo zbog toga bolja od nekog ko nije.

Подели на овим сајтовима

Ja moram da citiram samu sebe (eh skromnosti) :-)

"... ja sam aposlutno protiv keksa pre braka... ne zato sto mislim da cu u pakao ako probam... ne zato sto verujem da silno grese oni koji misle drugacije... vec zato sto zelim da otkrijem i spoznam najcistiju ljubav, i da zauvek budem samo jednom coveku ZENA..."

Meni uopste nije bila namera da kazem da bilo ko gresi, ili da uopste ulazim u to. Sta vise, stvarno sam se potrudila da nadjem prave reci koje nikoga nece uvrediti. Antoanetin komentar mi je zaista simpatican, jer sam u trenutku zamislila jednu takvu cednu i ljupku devojku, pa si mi te reci bile nekako tople i lepe... daleko od toga da mislim da je devojka koja do braka ostane nevina samo zbog toga bolja od nekog ko nije.

Da naravno.

samo da ne bude to najvise djelo...

Poznajem  djevojke koje nisu svojom voljom izgubile nevinost... ali za mene su cedne.

Ima nesto u srcu.

U rukama koje se sklope..

u pruzanju...

u rijeci koje znaju da utjese..

u prstima koji umiju obrisati suze...

Da lijepo je da ti tvoj muz bude prvi...

nekome jednostavno zivot nije isao na ruku...

tako da...  crvenilo

Ako Bog da.... Ako Bog da

Подели на овим сајтовима

И ја бих, да могу сад да вратим време, исто учинила. Не знам само да ли бих нашла некога ко је тога достојан, ал ајд.

Но, да ти се не деси слично, навешћу један негативан пример ''чувања'':

моја бивша пријатељица, од кад смо се упознале, тражила је мужа и желела децу. Мислим и ја сам, али некако мирније. Она је баш била напета. И упозна човека, старијег од себе (она има 40год сад) и излазили су две године. Она га је волела и он њу АЛИ он за њу није био тај јер је био матор а она је хтела ''младо месо''.

И откачи га.

И тако је пролазило време и нико се није појављивао.

И упознам је ја са мојим феноменалним комшијом на селу. Свиди јој се АЛИ није то био тај јер живи на селу. А иначе и она је са села, а живи у граду.

И тако престане њој циклус и она тек тад упадне у панику и крене по болницама, али ништа. Ни мужа ни могућности за трудноћу. Мислим, ко зна колико њих све није прошло њен критеријум.

Тужно.

А иначе, кад је сазнала да сам трудна, престала је да се дружи самном.

Није више имала времена да се виђамо.

Тако да, треба бити пажљив са својим идејама.

Подели на овим сајтовима

? ?? ???, ?? ???? ??? ?? ?????? ?????, ???? ???????. ?? ???? ???? ?? ?? ??? ????? ?????? ?? ?? ???? ????????, ?? ???.

??, ?? ?? ?? ?? ???? ??????, ??????? ????? ????????? ?????? ''??????'':

???? ????? ???????????, ?? ??? ??? ?? ????????, ??????? ?? ???? ? ?????? ????. ?????? ? ?? ???, ??? ?????? ???????. ??? ?? ??? ???? ??????. ? ?????? ??????, ???????? ?? ???? (??? ??? 40??? ???) ? ???????? ?? ??? ??????. ??? ?? ?? ?????? ? ?? ?? ??? ?? ?? ?? ???? ??? ??? ??? ?? ??? ????? ? ??? ?? ????? ''????? ????''.

? ?????? ??.

? ???? ?? ????????? ????? ? ???? ?? ???? ??????????.

? ??????? ?? ?? ?? ????? ???????????? ???????? ?? ????. ????? ??? ?? ??? ???? ?? ??? ??? ??? ???? ?? ????. ? ????? ? ??? ?? ?? ????, ? ???? ? ?????.

? ???? ???????? ??? ?????? ? ??? ??? ??? ?????? ? ?????? ? ????? ?? ?????????, ??? ?????. ?? ???? ?? ?????????? ?? ????????. ??????, ?? ??? ?????? ??? ??? ???? ?????? ??? ??????????.

?????.

? ?????, ??? ?? ??????? ?? ??? ??????, ???????? ?? ?? ?? ????? ??????.

???? ???? ????? ??????? ?? ?? ??????.

???? ??, ????? ???? ?????? ?? ?????? ???????.

Bravo Maso, slazem se sa tobom. Ali mislim da ako se odnosi pre braka, pa i sam brak uopste, izvade iz konteksta cilja naseg zivota (a to je Obozenje), onda ni nevinost ni bilo sta drugo nema nikakvog smisla. "Cekanje" pravog ili prave, "trazejne" ili kako god da ga nazovemo, ima smisla ako se tom prilikom uzdamo u Boga, Njemu se molimo za pravi izbor i u svakom trenutku se trudimo da uzrastamo u Hristu.

Ne umem da se koristim tom "strucnom" teoloskom terminologijom, ali nadam se da se razumemo.

Meni nije cilj ni da se udam, niti da sacuvam nevinost do braka, nego da uzrastam do Hrista...

Подели на овим сајтовима

Брак је света тајна и постоје само два пута или брак или монаштво,нема трећег.То је ваљда јасно и многи свети оци то наглашавају.Треба у Христу узрастати или у браку или у монаштву.Пожељно је да човек у брак уђе целомудрен,али ако и није ту је покајање и исповест.

Подели на овим сајтовима

???? ?? ????? ????? ? ??????? ???? ??? ???? ??? ???? ??? ????????,???? ??????.?? ?? ????? ????? ? ????? ????? ??? ?? ???????????.????? ? ?????? ????????? ??? ? ????? ??? ? ????????.??????? ?? ?? ????? ? ???? ??? ??????????,??? ??? ? ???? ?? ?? ???????? ? ????????.

Ja sa ovim ipak ne mogu da se slozim. Jedan primer, znam ljude koji se nece nikad vencati, jer su bolesni. Zar u manastir trebaju da idu zato sto MORAJU? Ne vidim u tome nikakav smisao.

Подели на овим сајтовима

Нажалост уверио сам се да много данашњих девојака размишља на тај начин.Па запитајмо се како наши преци нису о овоме ни размишљали ни постављали питања,већ су се женили и удавали,или ишли у манастире.То је болна чињеница и треба се што пре отарасити неких заблуда које долазе са Запада и које немају везе са православљем и српском традицијом.Зато нам села полако замиру,а ни у градовима није боља ситуација.Пошто радим у школи жалосно је видети како се број деце све више смањује.

Подели на овим сајтовима

Морал наших предака се у већини случајева спроводио због "шта ће свет да каже",зато сад када није битно "шта ће свет да каже" имамо проблем промискуитета

Подели на овим сајтовима

Да, небитно да ли говоримо о монаштву или браку тежња треба да је увек усмерена на ослобођење живота од пропадљивости и смрти, учествовање тварнога на начин нетварнога и на живот као љубавно самоправазилажење које проистиче из безумне љубави ка Богу, као чињеница заједнице и односа са Богом.... И када кажемо брак мислимо на заједницу личности у Богу, а то опет пре свега подразумева напредовање у боголикости и богопознању....

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

????? ????? ??????? ?? ? ?????? ????????? ????????? ???? "??? ?? ???? ?? ????",???? ??? ???? ???? ????? "??? ?? ???? ?? ????" ????? ??????? ?????????????

Meni se ipak cini da ce "gore" da bude stroga konkurencija :-)

Verovatno ce vec na vratima Carstva nebeskog unutra biti pusteni samo nepusaci, onda od tih nepusaca samo oni koji su vencani ili monasi... sledeca selekcija- ko je bio nevin do braka, ko nije... E kad se od onog najuzeg izbora bude odvajalo jos ko je cistog srca... ma nema da nas bude ni za ekipu malog fudbala, sto bi rekao moj prijatelj veroucitelj :-)

Ja ipak verujem u apsolutnu ljubav Bozju koja ce nas sve obasjati 319.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...