Милица Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Има у томе смешног и слатког, Тања ме је разумела :-))) Нека се испуне наше молитве! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
serafima Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 upravo ste hriscani, braco i moje sestre. ne moze da se bezi.kao sto je moj duhovni otac rekao, spasenje je sad! i hriscani pre 2000 godina, su ziveli i borili se medju mnogobozce, tako i mi , i ja ne treba da mislim da ce okolina da preporodi mene, jer to dolazi iz unutra, iz mog srca. mada ja volim selo i taj prosti zivot, jeste tezak ali bogougodan. puno vas sve pozdravljam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Који је најбољи начин уз пост и мотиву да се сузбију страсти?Ја мислим да су то метаније.Колико сам у праву? Потпуно у праву. Ја бих томе додала још и молитве светитељима који су побједили те страсти... (нпр. ако некога муче блудне страсти онда треба да се молитвено обраћа св.Марији египћанки...и сл) О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 BICE SKORO PROPAST SVETA ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Не знам да ли је речено, иначе грчка реч метанија се преводи као преумљење, тј. покајање. Дакле, сваким поклоном, метанијом, ми заправо преумљујемо, сав живот свој Христу Богу предајемо, у Њега се једино уздамо. Е, сад да ли је то баш тако или се поклањамо до земље или већ како зато што смо видели да и други тако раде, па и ми хоћемо да будемо као и они, то је већ питање за себе.Хвала Вам. Врло корисно сазнање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 7, 2010 Пријави Подели Написано Јун 7, 2010 Ево једног занимљивог питања и лијепог одговора Јеромонаха Никодима Богосављевића у емисији Питајте свештеника. Потрага за идентитетом http://www.youtube.com/watch?v=cnQaVnxV5TE confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Зашто је лакше сагријешити, него ли живјети врлински? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 A ko su ti "mladi" ?? Preterano sirok pojam cak i za ovakve teme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Каква је разлика у погледу Хришћанства на алкохол у односу на ислам? у коликој мери и када хришћани могу да користе алкохол....... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Нисам теолог, али онако здраворазумски мислим да је дозвољено све што није претерано. Ваљда је у реду попити понекад помало алкохола. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Нисам теолог, али онако здраворазумски мислим да је дозвољено све што није претерано. Ваљда је у реду попити понекад помало алкохола. Да и ја тако мислим само је субјективно питање кад је то кад се претера 0304_smile4 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Претера се кад језик почне да ти заплиће, кад видиш дупло, кад помало губиш равнотежу, кад не можеш д се зауставиш док те "не ухвати"- Претера се кад ти пређе у навику па не може ни дан да прође да не попијеш нешто алкохолно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Претера се кад ти пређе у навику па не може ни дан да прође да не попијеш нешто алкохолно. Да то је већ алкохолизам смртни грех. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Мени је сасвим ОК ако понекад наздравим са пријатељима, попијем једну чашу вина, при неким прославама исто тако, понекад кад ми "баш дође" да попијем чашу пива. Код мене се то сведе на 6-8 чаша алкохола за годину дана, тако да мислим да је то умерено и ок. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Мени је сасвим ОК ако понекад наздравим са пријатељима, попијем једну чашу вина, при неким прославама исто тако, понекад кад ми "баш дође" да попијем чашу пива. Код мене се то сведе на 6-8 чаша алкохола за годину дана, тако да мислим да је то умерено и ок. Наравно да јесте! Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука