Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

upravo ste hriscani, braco i moje sestre. ne moze da se bezi.kao sto je moj duhovni otac rekao, spasenje je sad! i hriscani pre 2000 godina, su ziveli i borili se medju mnogobozce, tako i mi , i ja ne treba da mislim da ce okolina da preporodi mene, jer to dolazi iz unutra, iz mog srca. mada ja volim selo i taj prosti zivot, jeste tezak ali bogougodan.

puno vas sve pozdravljam

Подели на овим сајтовима

Који је најбољи начин уз пост и мотиву да се сузбију страсти?Ја мислим да су то метаније.Колико сам у праву?

Потпуно у праву. Ја бих томе додала још и молитве светитељима који су побједили те страсти... (нпр. ако некога муче блудне страсти онда треба да се молитвено обраћа св.Марији египћанки...и сл)

О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Не знам да ли је речено, иначе грчка реч метанија се преводи као преумљење, тј. покајање. Дакле, сваким поклоном, метанијом, ми заправо преумљујемо, сав живот свој Христу Богу предајемо, у Њега се једино уздамо. Е, сад да ли је то баш тако или се поклањамо до земље или већ како зато што смо видели да и други тако раде, па и ми хоћемо да будемо као и они, то је већ питање за себе.

Хвала Вам. Врло корисно сазнање.
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ево једног занимљивог питања и лијепог одговора Јеромонаха Никодима Богосављевића у емисији Питајте свештеника.

Потрага за идентитетом

http://www.youtube.com/watch?v=cnQaVnxV5TE

confused

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Зашто је лакше сагријешити, него ли живјети врлински?

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Каква је разлика у погледу Хришћанства на алкохол у односу на ислам? у коликој мери и када хришћани могу да користе алкохол.......

Подели на овим сајтовима

Нисам теолог, али онако здраворазумски мислим да је дозвољено све што није претерано.

Ваљда је у реду попити понекад помало алкохола.

Подели на овим сајтовима

Нисам теолог, али онако здраворазумски мислим да је дозвољено све што није претерано.

Ваљда је у реду попити понекад помало алкохола.

Да и ја тако мислим само је субјективно питање кад је то кад се претера  0304_smile4 :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Претера се кад језик почне да ти заплиће, кад видиш дупло, кад помало губиш равнотежу, кад не можеш д се зауставиш док те "не ухвати"-

Претера се кад ти пређе у навику па не може ни дан да прође да не попијеш нешто алкохолно.

Подели на овим сајтовима

Претера се кад ти пређе у навику па не може ни дан да прође да не попијеш нешто алкохолно.

Да то је већ алкохолизам смртни грех.

Подели на овим сајтовима

Мени је сасвим ОК ако понекад наздравим са пријатељима, попијем једну чашу вина, при неким прославама исто тако, понекад кад ми "баш дође" да попијем чашу пива. Код мене се то сведе на 6-8 чаша алкохола за годину дана, тако да мислим да је то умерено и ок.

Подели на овим сајтовима

Мени је сасвим ОК ако понекад наздравим са пријатељима, попијем једну чашу вина, при неким прославама исто тако, понекад кад ми "баш дође" да попијем чашу пива. Код мене се то сведе на 6-8 чаша алкохола за годину дана, тако да мислим да је то умерено и ок.

Наравно да јесте!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...