Никола Поповић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Bilo je jednom reci vladike Porfirija o ovome,u emisiji Duhovniici cini mi se ali isto tako bled i vise filozofski odgovor. Pitanje je i vise nego kompleksno i zato danas se svi plase da govore na ovu temu. Mislim, pa i sta da kazu.. Razumeju teskoce ovoga doba, ali to nam ne daje za pravo da zloupotrebljavamo tisinu i radimo ,,sve sto rade mladi", jer je tako ,,prirodno". Jer mi, Hriscacni, imamo odgovornost da damo zdrav primer svojoj okolini. Standarde molim! Duple standarde! Данче*, Suncokret54, w.a.mozart and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 @Milosavljevic Ja sve sve o ovome slazem sa tobom ali se,hteli mi to da priznamo ili ne u mnogim stavkama sa nama ovde ne slazu ucitelji pravoslavne crkve. Sad zasto je to tako ja ne znam. Dobro bi bilo kada bi neko uticajan iz crkve skupio petlju pa poceo malo da se bavi ovom temom. Bilo je jednom reci vladike Porfirija o ovome,u emisiji Duhovniici cini mi se ali isto tako bled i vise filozofski odgovor. Jedan od mogucih razloga je zato sto su manje-vise svi monasi i o bracnom zivotu bas i ne znaju mnogo. Deki992, Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Evo na primer sad razmisljam.Imam druga koji je u dugoj vezi bas,bas...Super mu je,ne zali se (jos )E sad,da mu dam neku literaturu hard kor da procita,o bludu i to...Za mesec dana ce shvatiti u kom je on paklu u stvari trenutno,za 2 meseca ce pisati ovakve tekstove,kao ovaj sa pocetka teme... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Rimljani su znali sta je pravi zivot ... Sex and drugs and r'n'r .... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Pitanje je i vise nego kompleksno i zato danas se svi plase da govore na ovu temu. Mislim, pa i sta da kazu.. Razumeju teskoce ovoga doba, ali to nam ne daje za pravo da zloupotrebljavamo tisinu i radimo ,,sve sto rade mladi", jer je tako ,,prirodno". Jer mi, Hriscacni, imamo odgovornost da damo zdrav primer svojoj okolini. Standarde molim! Duple standarde! Никола брате, та литература, кој је писна о кексу и браку, је писана или од стране монаха и од стране људи у доба када си у сексуалној зрелости већ био "у браку". Треба узети у перпсективу и писца. Његов менталитет. Ћириличар, Никола Поповић, NemanjaVa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Ја сам православље прихватио не јер сам се прибојао да ћу да звршим у паклу, већ јер сам у православљу видео филозофски гледано религију која ми одговара. То је то. Сада је све јасно. Хвала на искрености. 8086.gif Иван Ивковић, Kaludjerovic Sreten and Trifke је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Никола брате, та литература, кој је писна о кексу и браку, је писана или од стране монаха и од стране људи у доба када си у сексуалној зрелости већ био "у браку". Треба узети у перпсективу и писца. Његов менталитет. Razumem u potpunosti sta zelis da kazes, medjutim, ne mogu da prihvatim cinjenicu da mi, Hriscani, skoro 2000 godina, gde cak i u svom genetskom kodu imamo usadjenu informaciju da vernost i cednost imaju neki svoj cilj, potisnemo sve to poslednjih 20 godina i kazemo - ne, to je okostalo, to je neprirodno, mi mozemo bolje ili mi imamo potrebe. Naravno da imamo potrebe i naravno da nisu svi cedni ulazili u brak daleke 738 godine, jer i oni su imali potrebe, zar ne? Ali(!) ostoje idealni standardi, i opet moram da ponovim - kao Hriscanin, duzan si da svojim licnim primerom tvoris volju Gospodnju (tek sada shvatam koliko i ja nemam veze sa ovim zbog svoje palosti) i to je nasa vera i odgovornost pred ostalima. Nema seksa pre braka i nema varanja supruznika - pa nek nam je Bog u pomoci da tako i bude! Иван Ивковић, Orthophill, Agaton Vuzman and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 jer i oni su imali potrebe, zar ne? Da,samo sto su oni tu potrebu ubrzo i ispunjavali,zato sto su se uzimali u pubertetu i nisu apstinirali dugo.Neozbiljno je ocekivati od coveka od 25-30 godina da nema nikakve seksualne aktivnosti.Jednostavno to nije prirodno,psiholoski nije zdravo itd itd...Ne mogu da shvatim da bi Bog od nas koji ne mozemo ni da se skoncentrisemo 5 minuta na molitvu kako treba ocekivao nesto tako ekstremno,pogotovo ako se zna da su i pustinjaci koji su decenije provodili u zivotu kakvom mi ne mozemo ni zamisliti,imali probem sa svojim seksualnim nagonom. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Da,samo sto su oni tu potrebu ubrzo i ispunjavali,zato sto su se uzimali u pubertetu i nisu apstinirali dugo. Neozbiljno je ocekivati od coveka od 25-30 godina da nema nikakve seksualne aktivnosti. Jednostavno to nije prirodno,psiholoski nije zdravo itd itd... Ne mogu da shvatim da bi Bog od nas koji ne mozemo ni da se skoncentrisemo 5 minuta na molitvu kako treba ocekivao nesto tako ekstremno,pogotovo ako se zna da su i pustinjaci koji su decenije provodili u zivotu kakvom mi ne mozemo ni zamisliti,imali probem sa svojim seksualnim nagonom. Зато су се наши женили и удавали у 16 година,17 и 18 година.И пре 100 година смо имали људе да ратујемо и правимо државу. Kaludjerovic Sreten, Deki992, NemanjaVa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Da,samo sto su oni tu potrebu ubrzo i ispunjavali,zato sto su se uzimali u pubertetu i nisu apstinirali dugo. Neozbiljno je ocekivati od coveka od 25-30 godina da nema nikakve seksualne aktivnosti. Jednostavno to nije prirodno,psiholoski nije zdravo itd itd... Ne mogu da shvatim da bi Bog od nas koji ne mozemo ni da se skoncentrisemo 5 minuta na molitvu kako treba ocekivao nesto tako ekstremno,pogotovo ako se zna da su i pustinjaci koji su decenije provodili u zivotu kakvom mi ne mozemo ni zamisliti,imali probem sa svojim seksualnim nagonom. Ono o cemu ti govoris je borba i kako napredovati a to je sasvim druga stvar. Da bi se dostigle vrline potrebno je boriti se za njih a to je onda sasvim drugo. Seti se da sam ti rekao jedno je tvrditi da blud nije greh a drugo je kazati jeste ali sam ja slab. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 svakome je Bog dao slobodnu volju i savest.svako neka radi kako misli da je najbolje a Bog neka sudi. ipak je ljepse kad se dvoje mladih sastanu u braku i isprobaju tu polnu ljubav Otac Dejan Explosiv Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 kazati jeste ali sam ja slab. Ako je to opravdanje,moze i tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 svakome je Bog dao slobodnu volju i savest.svako neka radi kako misli da je najbolje a Bog neka sudi. ipak je ljepse kad se dvoje mladih sastanu u braku i isprobaju tu polnu ljubav Otac Dejan Explosiv Kad ono,corak... Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 odakle ti znas da je corak ? ne slusaj sta drugi pricaju nego prvo pogledaj i ispitaj,jer uvjek gresi onaj ko poslusa a ne pogleda Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 nego prvo pogledaj i ispitaj Upravo o tome pricamo vec 10 strana brate Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука