Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Грешиш, брате. Верујем је доживео Исуса Христа. И то пре него само Хришћанство. Не верујем у пакао као муслимани и поједини хришћани. Самим тим страх од пакла као услов веровања отпада. Можда ја кажем како се мени чини. Јер се превише оптерећујете тиме шта св.Оци причају и слично. ЈА се не бринем за то јер мислим да је црква жив организам, да је то толико проблематично и тачно тако како свети оци причају - данас, онда би се у цркви десиле ствари које би спречиле нас да учествујемо у црквеном животу. А ко од нас каже да тако живи. Ради се о томе како би требало да се живи. Шта је нашем животу грешка, шта грех, а шта врлина и богоугодност. Не могу ја никога да учим о Хришћанству онако како радим или мислим да би требало, или како бих волео, него онако како вера учи. Не постоји ништа "како би требало". Посотји циљ, а путева је много. Неке стазе су утабане, неке сам мораш утабати. Као што смо већ дискутовали о томе... шта је врлина а шта грех.. зависи од тога шта ти је на души било кад си радио нешто. Када ти "генерализујеш" грех и врлину... по мени правиш проблем и забуну не хришћанима или мање црквеним хришћанима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Проблем је што почиње Гитаријада а киша пада као луда без намере да престане у скором периоду. АХА, тако значи.. секс дрога и рок ен рол??? Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 шта је врлина а шта грех.. зависи од тога шта ти је на души било кад си радио нешто. Зависи о чему се ради. Ствари као што су блуд и прељуба су смртни греси и ту нема шта и како ти је на души било. Треба се исповедити и трудити се да се не упадаш у то више. А не да га правдаш личним мудровањем. Trifke and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 АХА, тако значи.. секс дрога и рок ен рол??? Старе рок групе, гледање мтора на Мото скупу, "Рибља чорба" у суботу и пиво само. Ово остало било некада давно... не поновило се. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Старе рок групе, гледање мтора на Мото скупу, "Рибља чорба" у суботу и пиво само. Ово остало било некада давно... не поновило се. Дођем и ја да певамо смртно грешне песме. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 И немој ту мени да црниш једино дешавање у годину дана на које сам се једва одлучио да поново идем након преобраћења. То је бре традиција! У кафић нисам изашао скоро можда три године. На рок метал концерте не памтим кад задњи пут. Али ове старе ЕКС ЈУ групе има да слушам, док не оду за наших живота са овог света. А искушења има. Блуд и дрога нису, али пиво може да буде. Моли се за мене. Trifke and Жика је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 @Ignjatije Da li ces ici na Beer fest? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Православац сам зато што верујем да је у Православном Хришћанству Истина и зато што сам доживео Господа Исуса Христа. Истина је у њему и оно што ми одговара и оно што ми не одговара. Jos da si ukapirao da je on pod "odgovara mi" mislio ovo isto, ne bismo uopste raspravljali... Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 @Ignjatije Da li ces ici na Beer fest? Јок море. Пиво имам и кући Није у питању фест, концерт, журка... Ово је много више од тога. То је део традиције, да не кажем фолклора. И само дешавање и главни учесници. На Егзит рецимо не бих отишао и да ми платиш карту са све боравком, храном и пићем. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 И немој ту мени да црниш једино дешавање у годину дана на које сам се једва одлучио да поново идем након преобраћења. То је бре традиција! У кафић нисам изашао скоро можда три године. На рок метал концерте не памтим кад задњи пут. Али ове старе ЕКС ЈУ групе има да слушам, док не оду за наших живота са овог света. А искушења има. Блуд и дрога нису, али пиво може да буде. Моли се за мене. Знам ја да ти је "волим волим жене" омиљена песма. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Знам ја да ти је "волим волим жене" омиљена песма. Није. Занимљива јесте али није. Ајд да не буде чист спам. Бора се покајао за свој грешни живот и вратио, колико толико, вери. Иначе имао је праве богохулне текстове. Обиле се њему жене о глави. Линк ка једном интервјуу http://radiosvetigora.wordpress.com/2009/09/15/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d1%98%d1%83-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b0-%d1%92%d0%be%d1%80%d1%92%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b/ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Није. Занимљива јесте али није. Ајд да не буде чист спам. Бора се покајао за свој грешни живот и вратио, колико толико, вери. Иначе имао је праве богохулне текстове. Обиле се њему жене о глави. Линк ка једном интервјуу http://radiosvetigora.wordpress.com/2009/09/15/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d1%98%d1%83-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b0-%d1%92%d0%be%d1%80%d1%92%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b/ To je између њега и Бога, ја у те ствари не улазим. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 manje-vise svi monasi i o bracnom zivotu bas i ne znaju mnogo. kakav eufemizam LOL Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 cak i u svom genetskom kodu imamo usadjenu informaciju da vernost i cednost imaju neki svoj cilj ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 nenormalno je da osoba nema seksualne teznje. Normalno ima razlicita znacenja i bitno je koje se podrazumijeva: 1.zdravo (u smislu psihickog zdravlja), 2.ispravno, prihvatljivo (drustvene norme), i 3. uobicajeno (prosjecno,preovladjujuce). Ova tvrdnja je tacna samo ako je misljeno pod 3, inace bi geniji koji sublimisu svoj libido radi vece slobode duha bili nenormalni, kao i nasi monasi i uopste asketi (a oni su obicno prototip psihickog zdravlja), koji takodje sublimisu, jer to je jedini nacin da se taj nagon pobijedi. To nisu ne-zdravi, jos manje ne-podobni, nego ne-obicni ljudi. Sustina je da se taj nagon ne moze suzbiti (potisnuti), jer tad se desavaju neuroze, inverzije, perverzije, konverzije, (nebitno, to je ono sto se obicno misli pod prolupao jer nema seks); moze se jedino sublimirati, a to je oplemeniti (kroz ljubav prema drugoj osobi) i preobraziti njegovu silu (genijima nekim dato 'tek tako',ili asketski duhovni podvig itd.) Zato je Gospod rekao da ima uskopljenika od Boga i uskopljenika koji su to svojom voljom postali. On kao covjek nije bio ucen a nije se ni zanimao puno svjetskim prljavstinama, vise je volio da bude i da svjetlost i usmjeri ka buducnosti bez grijeha. Ali zato mi imamo ucenog filozofa (izmedju ostalog) Pavla, koji nam je sve taksativno pobrojao i predvidio gotovo sve mogucnosti naseg zivota, i ne, ne mogu se ti principi relativizovati, osim nekih detalja (npr.da li zena treba da pokriva glavu itsl.). A i on je rekao bolje je (ne u moralizatorskom vec u smislu duhovnog uzrastanja) biti slobodan od nagona (kao on), ali posto to naravno ne mogu svi, ostali, obicni, prosjecni, vecina, da imaju svog muza/zenu da se 'ne upaljuju neuzdrzanjem.' Tako da nam je i cijela ova rasprava prilicno bespredmetna, bilo da pokusavamo nekome 'nametnuti' zahtjev i pravilo kako je postavio Gospod a samo razradio Pavle,(a taj je zahtjev vrlo strog, ne samo ne vrsiti blud i preljubu, vec ih i iz srca iscupati), bilo da pokusamo da ga relativizujemo da bismo olaksali hriscansku savjest, zbog toga jer smo naravno tjelesni i naravno treba da se razmnozimo i to je i potrebno i prirodno. A ovo je pitanje veoma tesko i kompleksno i tolike mlade i uopste ljude neobuzdanije nagonske prirode i neukrotivijeg temperamenta i odbija od hriscanstva. (Tek to je veliko pitanje i kilometre smo ispisali po forumu). Bolje je ne postavljati taj zahtjev apsolutno, jer velika vecina nije u stanju da ga ispuni, i zato Crkva i snishodi i mozda zaista treba ozbiljnije da se pozabavi ovim pitanjem sa raznih aspekata kroz neku obrazovnu i misionarsku aktivnost. Zato je odgovor na ovo pitanje seks-potreba-blud-hriscanski etos uvijek samo i jedino individualan, u skladu sa tim koliko je kome dato, i kako ko barata sa svojom savjescu u odnosu na svoju tjelesnost i dusevne potrebe. Ova rasprava nema smisla ako se identifikujemo sa bilo kojom od ove dvije strane pa onda pokusamo da nametnemo svoj stav kao opstevazeci za sve - svako ima svoju savjest, i svoj dar ili njegovo odsustvo, niko nikome ne sudi i ne treba da sudi, narocito za slabost tj.odsustvo dara, ima ko je kazao, a ima i ko ce da cuje ili ne cuje... Жика је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука