Jump to content

Video zapis iz zatvorskih duševnih bolnica u Beogradu

Препоручена порука

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја сам скоро био у једној душевној болници да посетим те људе. Знате ли ви како су они мене дочекали? Тако леп дочек нисам скоро имао, заиста.

Подели на овим сајтовима

Заиста их туку и то нисам чула,већ видела својим очима.Ни реч страшно,то не може да опише.То што сам видела,док сам жива нећу да заборавим.Већина њих трпи ужасне душевне патње,а још кад их неко и физички туче... dadaСамо што је све то јавна тајна и постоје гомила оправдања(мени неоправдана скроз),за такво понашање према њима.Нека им је Господ и Пречиста Богородица у помоћи!

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Гости

Људи да ли сте погледали овај филм!?

Па ови су у затворску лудницу стрпали човека због епилепсије!!!

Није ни чудо што се распала та огавна држава. Фуј!

Подели на овим сајтовима

Мене такве ствари,увек неодољиво подсећају на: 

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Филм је из 1989 године, али су приче увек актуалне.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Небулоза. Пола ових људи је потпуно функционално.

Данас пуштају психотике и шизофренике на улицу да чуда чине, а онда се за псовку у кафани и за кривично дјело које се није допало судији ладно ишло у лудницу...Страшно...

Подели на овим сајтовима

На жалост, та времена у бившој СФРЈ су била страшна. Људи су нестајали преко ноћи, намештане су им разне афере због којих нису могли да раде и буквално су били избрисани и без могућности да се жале. Ти људи једноставно нису постојали. Осим што су смештани у луднице иако нису луди, такође су убијани, а онда се то све представљало као самубиство . Имам нажалост искуство у својој породици, а и у породици моје пријатељице којој је отац нађен убијен везан за желез. шине са марамицом у устима, а званично је проглашено самоубиство, само зато што је открио проневеру у свом предузећу где је био један од руководилаца. Најгадније године у бившој СФРЈ осим 48 си од 1970 до 1980.

Имала сам прилику да упознам бившег удбаша, који је са задовољством причао како је његов задатак био да људима намешта афере чим би добио миг. Много има потресних прича из тог времена али на жалост нико несме да се бави тим, јер актери су још живи, а неки су и на функцијама. И тако ЦИА снајка ...... 0120_angryy

Подели на овим сајтовима

Пише да је то епилепсија са психичким поремећајима.

Епилепсија (грч. ἐπιληψία (epilēpsía) — шчепати, изненада зграбити), у народном језику позната као падавица, је назив за неуролошко обољење, које се манифестује повременим моторним, сензорним, неуропсихичким и доживљајним поремећајима, уз губитак свести. Ти напади су пролазни знаци и/или симптоми абнормалне, прекомерне или синхроне неуронске активности у мозгу. Готово код трећине оболелих од епилепсије претпоставља се генетички узрок који није тренутно могуће утврдити постојећим дијагностичким методама, а код осталих се захваљујући примени магнетне резонанце могу регистровати извесне абнормалности које су одговорне за патолошко функционисање нервних ћелија.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Постоји и дужа, дорађена и боља верзија овог одличног документарца.

У тој верзији појављује се и један бивши свештеник. На снимку поје Иже Херувими а онда у заносу се пребаци на неку народну мелодију....

Такође, на крају (или на почетку [?]) те допуњене верзије се појављује монах др.о. Давид (Перовић), професор аскетике на БФ, где коментарише овај филм и животе у њему кроз богословско-светоотачко поимање овакве врсте егзистнције и реалности.

Било би добро да се некако добави и та проширена верзија.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...