Jump to content

Video zapis iz zatvorskih duševnih bolnica u Beogradu

Препоручена порука

Наравно да зависи од сваког човека посебно, али то јесу специфични услови.

Док сам била приправник у једној установи која се бави смештајем деце ометене у развоју, сваког јутра сам присуствовала тимским састанцима запослених (углавном дефектолози), где се разматра какав је план за тај дан ( да ли ће неко од штићеника ићи нпр. код лекара, да ли је неко имао неке испаде, да ли неко има неки посебан лек, проблем са превозом итд). Људи моји, па то је прштало од смеха свако јутро ! Људи су се на тај начин "празнили". Првих дана сам била у чуду, зашто се сви они тако бездушно смеју ако је један штићеник имао неки испад, и спрдају се на њихов или свој рачун, а после сам схватила да им је то вентил и да би, да нема тога као механизма одбране, скоро сви они "попуцали" психички. Е,рецимо, главни "забављач" међу запосленима, лик коме мораш да се насмејеш чак и кад само искриви усне у благ осмех, је на моје очи једну штићеницу чупао за косу, забадао јој боцкалице у главу, викао на њу и упућивао јој врло ...ајде да кажем "безобразне" речи, при том се не обазирући на то што сам ја присутна и све то гледам. При том је у соби била и медицинска сестра. Ја сам била у шоку. У шоку, јер је "пала маска" са лица тог човека, кога је цела установа обожавала. А он се осећао сигурним да ћу ја ћутати, јер ако проговорим, могу да се "поздравим" са шансом да будем запослена ту или у сличној установи. Међутим, кад сам испричала другој приправници, потврдила ми је да је и она присуствовала таквој сцени. Обе смо отишле код генералне директорке, испричале све. Међутим, све је могло да се сведе на нашу реч против његове. Оно што је мене још више изненадило, то је порицање свега од стране медицинске сестре, која је као и ја присуствовала тој сцени, сигурно и више пута од мене. Тако нас две не урадисмо ништа. Добисмо једно  :cheesy: по глави од стране директорке, похвалу да смо храбре и на томе се све завршило. Нас две приправнице смо после тога напустиле ту установу. Остао нам је горак укус у устима...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...