Jump to content

HOMOSEKSUALIZAM

Препоручена порука

• Одговори 410
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја до сада нисам чуо ни за један пример...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ???????? /??????/??????????????(???? ?? ? ?????) ?  ???? ?? ??????????? ????? ????????? ?????????????

???? ?????????? ??????? ?? ??????? ?? ?? ???? ??????? ?? ???????? ???? ?????? ?????...?? ???? ?? ?? ?? ??? ???? ? ?????,????? ?? ?? ????.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Није лако ни њиховим родитељима само они знају кроз какве трауме пролазе .

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

??? ???? ???? ??????? ????, ???? ?? ????, ??? ????? ????? ? ??????? ??????  0409_feel

?????,??? ?? ?????????????,??????? ?? ??? ???? ????? ??? ?? ??? ???????? ??????? ??????? (???? ?? ?? ??? ????),???? ?? ??,????? ???...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

??? ???? ???? ??????? ????, ???? ?? ????, ??? ????? ????? ? ??????? ??????  0409_feel

?????,??? ?? ?????????????,??????? ?? ??? ???? ????? ??? ?? ??? ???????? ??????? ??????? (???? ?? ?? ??? ????),???? ?? ??,????? ???...

?? ??? ????? ?? ?? ?? ????????? ???? ???????,???? ???? ? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????!
Подели на овим сајтовима

?? ??? ????? ?? ?? ?? ????????? ???? ???????,???? ???? ? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????!

"While studying under Alan Watts at the American Academy of Asian Studies after graduating from Pomona College, Rose discovered the writings of René Guénon. Through Guénon's writings, he was inspired to seek out an authentic, grounded spiritual faith tradition.

In the summer of 1955, while attending Watts' academy, Rose met Jon Gregerson, a Californian of Finnish extraction, who at the time was a practicing Russian Orthodox Christian. It was through Gregerson that Rose came into his initial contact with the Orthodox faith. This culminated in Eugene's decision to enter the Church through chrismation in 1962. In 1956 Eugene (Seraphim) came out as a homosexual to a close friend from college, after his mother discovered letters between her son and Walter Pomeroy, Rose's friend from high school. Rose ceased homosexual activity as he accepted Orthodoxy, eventually ending his relationship with Gregerson. In 1963, with the blessing of St. John Maximovitch, Archbishop of Shanghai and San Francisco

http://en.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

... ако не улазимо у проблематику да ли хомосексуализам грех или болест... можемо исто тако запазити да већина хомосексуалаца своју егзистенцију заснива на извесном гејоцентризму, односно немогућности да свој живот утемеље ни на чему другом осим на сировој полности, полности која је изгубила своју циљевитост... отуда се код њих и јавља потреба за демонстрацијом не љубави, него управо ове обесмишљене полности... полности која је изгубила свој разлог...

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

зар није отац Серафим Роуз, рече ми неко, али нисам читао о његовом животу  0409_feel

Јесте,био је хомосексуалац,упознао је тог свог момка док је још студирао Азијске студије (како се то већ зове),чини ми се,читао сам...

Сумњам да је ово истина јер сам ем слушала његовог биографа о.Дамаскина уживо а и читала књигу о њему. Да је истина неко би то поменуо. А одакле теби информација?
Подели на овим сајтовима

Сумњам да је ово истина јер сам ем слушала његовог биографа о.Дамаскина уживо а и читала књигу о њему. Да је истина неко би то поменуо. А одакле теби информација?

wiki

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

колико се сећам, то је било пре уласка у православље ...

тако да ...

Колико се ја сећам, то није било ни пре уласка у православље.
добро машо, укапирали смо твој став, и нико од нас нема намеру да истрајава у називању оца Серфаима Роуза бившим хомосексуалцем, поготово имајући у обзир дискутабилан извор википедије и мојег рекла казала.

јел се сад капирамо?

Подели на овим сајтовима

нико од нас нема намеру да истрајава у називању оца Серфаима Роуза бившим хомосексуалцем, поготово имајући у обзир дискутабилан извор википедије и мојег рекла казала.

Изгледа да ипак није рекла-казала. Имао је хомосексуално искуство/искуства док се није обратио у православље. Ово је цитат из његових писама једном пријатељу (http://www.pomona.edu/Magazine/PCMSP01/saint.shtml), а ако се прогугла на енглеском има доста линкова где се дискутује о томе:

++++++++++++++

On a cool late afternoon in June 1956, while waiting for a train in Los Angeles, Eugene Rose, who was just shy of 22, wrote a letter to Laurence McGilvery.

"My dear Larry," it began, "I am slightly drunk, having drunk a bottle of chablis at Fred Harvey's Railroad Restaurant (Taix's had a long line; at Fred's the waitress didn't know what chablis was.) I am rather stupid for not having told you, to your face, certain things before. My slight drunkenness gives me an opportunity, though it's about time I told you when sober. If we are friends at all, such things cannot be 'hid.'

"Fact number one: my mother has discovered, rather illegitimately (I shall tell you of it later) that I am homosexual; if you have not surmised the fact already, it is time you know of it. I have not quite been kicked out of the house, but I probably shall not return after September. My mother was quite hysterical, but my father persuaded her that I am only 'sick.' I have agreed to go to my friend's psychiatrist in S.F., which I was rather interested in doing for other reasons, at parental expense".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...