Александар Милојков Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Једење и пијење на гробљу није ништа до најобичнија паганштина, остатак из прошлости којег не можемо или боље рећи нећемо да се ослободимо. Оно што је у свему томе хришћанско јесте молитва и помен упокојених. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Tako sam i mislio.Sustina Zadusnica je pomen i molitva za upokojene dok je sve ostalo ostatak iz paganstva.Slusao sam o. Milica Dragovica kada je govorio da je nekada hrana koja je nosena na groblje ostavljana siromasima da je oni pojedu. Sta da radimo sa praznovanjem praznika ?Da li se tada bas nikakav posao ne sme raditi ? U mom mestu postoje neki poslovi koji se za vreme odredjenog praznika smeju raditi i koji ne.Neki se praznik praznuje od gromova,neki od zmija,neki od grada.Svestenik mi je rekao da su to sve izmisljotine i da se trebam truditi da poslove zavrsim pre praznika,ali i da smem da radim ako mi je nesto hitno i neophodno.Rekao mi je da se tih dana (kada je crveno slovo) treba ici u crkvu i posvetiti duhovnim aktivnostima,ali da neke poslove koji su neophodni slobodno smem da radim.Mnogi ljudi su za vreme praznika "najveci" vernici,strogo se drze toga da ne rade nista i da se dobro pojede i popije sto je naravno potpuno suprotno od onoga sto treba. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 ja radim sa alatima masinama i vise ne radim na crveno slovo, ko oce nek nazove sujeverjem, ali neka hvala meni ne odgovara nije zato sto sam crnogorac :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Ha,naslusao sam se tih prica koliko hoces.Radeo na praznik pa ga ubio grom dok je skupljao seno,udarila ga struja,grad mu unistio useve,ujela ga zmija,povredio se........ Moze,a i ne mora bit'. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 svako treba da vidi za sebe sta mu odgovara a sta ne, ako znas odgovor, sto si postavljao pitanje? jel da bi dao odgovor? pa nemoj da me pitas nesto ako vec znas Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 Tako sam i mislio.Sustina Zadusnica je pomen i molitva za upokojene dok je sve ostalo ostatak iz paganstva.Slusao sam o. Milica Dragovica kada je govorio da je nekada hrana koja je nosena na groblje ostavljana siromasima da je oni pojedu. Sta da radimo sa praznovanjem praznika ?Da li se tada bas nikakav posao ne sme raditi ? U mom mestu postoje neki poslovi koji se za vreme odredjenog praznika smeju raditi i koji ne.Neki se praznik praznuje od gromova,neki od zmija,neki od grada.Svestenik mi je rekao da su to sve izmisljotine i da se trebam truditi da poslove zavrsim pre praznika,ali i da smem da radim ako mi je nesto hitno i neophodno.Rekao mi je da se tih dana (kada je crveno slovo) treba ici u crkvu i posvetiti duhovnim aktivnostima,ali da neke poslove koji su neophodni slobodno smem da radim.Mnogi ljudi su za vreme praznika "najveci" vernici,strogo se drze toga da ne rade nista i da se dobro pojede i popije sto je naravno potpuno suprotno od onoga sto treba. Добро ти је свештеник рекао. Послушај га. Суштина празника је да не заборавиш на Свету Литургију. Узалуд лењствујеш, ако си ван Литургије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2011 svako treba da vidi za sebe sta mu odgovara a sta ne, ako znas odgovor, sto si postavljao pitanje? jel da bi dao odgovor? pa nemoj da me pitas nesto ako vec znas Postavio sam pitanje da vidim sta teolozi misle o tome i da li postoji neki zvanicni stav o tim stvarima.Nije stvar u tome sta nama licno odgovara ako vec postoji neko utvrdjeno pravilo.Meni neki put odgovara da postim ponedeljkom umesto petkom jer tada idem na rodjendan,ali zna se kog se dana posti i zbog cega bas tog dana.Ja pitanja ne bih postavio da sam siguran da imam tacne odgovore.Vise glava bolje misli nego jedna ili dve.Zato i postoji forum http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Нисам ни против критике ТЕ. Али ако критикујеш научну теорију, онда је критикуј науком а не Библијом. Дакле, ако кажеш да је немогуће да од међеда настане кит, онда то лепо поткрепиш чињеницама којима се барата у науци. Немој теологију бркати у то. Pa mi je na nasem forumu i kritikujemo naukom. Sve vise naucnika uvidja koliko je to biesmislena i glupa teorija, sve vise njih prelazi u kreacionisticki i IDpokret. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Једење и пијење на гробљу није ништа до најобичнија паганштина, остатак из прошлости којег не можемо или боље рећи нећемо да се ослободимо. Оно што је у свему томе хришћанско јесте молитва и помен упокојених. Evo ti jedna knjiga na tu temu http://www.scribd.com/doc/46094090/%D0%A7%D0%98%D0%9C%D0%95-%D0%A1%D0%95-%D0%A3%D0%9C%D0%A0%D0%9B%D0%98-%D0%A1%D0%9F%D0%90%D0%A1%D0%90%D0%92%D0%90%D0%88%D0%A3-%D0%A1-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BC-%D0%95%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3-%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Sve vise naucnika uvidja koliko je to biesmislena i glupa teorija, sve vise njih prelazi u kreacionisticki i ID pokret. Beep netachna informacija. Toliko malo naucnika ima u tom "id" i kreacionistickom pokretu da je to tuzno. Jos manje biologa. Pa mi je na nasem forumu i kritikujemo naukom. Beep - netachno. Kada kritikujete TE nikako to ne radite naukum jer nauka iziskuje rad naucnog rada(http://en.wikipedia....emic_publishing), vi to tj kreacionisti nemaju, zato sto bi ih unistili. Natural sciences Main article: Scientific literature Scientific, technical, and medical (STM) literature is a large industry which generated $19 billion in revenue; 60% of that revenue came from North America.[4] Most scientific research is initially published in scientific journals and considered to be a primary source; see that article for details.Technical reports, for minor research results and engineering and design work (including computer software) round out the primary literature. Secondary sources in the sciences include articles in review journals (which provide a synthesis of research articles on a topic to highlight advances and new lines of research), and books for large projects, broad arguments, or compilations of articles. Tertiary sources might include encyclopedias and similar works intended for broad public consumption or academic libraries. A partial exception to scientific publication practices is in many fields of applied science, particularly that of U.S. computer science research. An equally prestigious site of publication within U.S. computer science are some academic conferences.[10] Reasons for this departure include a large number of such conferences, the quick pace of research progress, and computer science professional society support for the distribution and archiving of conference proceedings.[11] Uglavnom vam se sve svodi (kada je iD u pitanju ) previse je kompleksno te mora da ima dizajnera. A ako bi neki kreacionista pokusao sa naucnim radom, pojela bi ga kritika, jer bi dobio dosta kritike na "istrazivanje" i podrska mu se ne bi promenila jer je jako veliki problem uvaliti nekom ko ima mnogo detalja i informacija u saci o temu bogus pricu tipa kreacionizam gde je sve nastalo POOF out of thin air. Gilogorije da li si pogledao Kenetha Millera? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 P.s. taj stav ne samo da skodi religiju i vernika samog (mada njegov izbor je) tesko bi skodio i naucnika jer ne bi dosli do sjajnih otkrica do kojih su dosli zbog TE. Jedno od tih otkrica je DNK http://topdocumentaryfilms.com/dna/ do kog se nika ne bi doslo da darvin nije pretpostavio ZBOG TE da tako nesto postoji. Dakle niste svesni koliko DUGUJETE samoj ideji TE. Dakle pitanje da li bi DNA bio danas otkrive da ga Darwin sa TE nije pretpostavio. A skoro mi je drugar koji studira medicinu pricao, niste svesni koliko postojanje DNA moze da nam pomogne da izlecimo mnoge bolesti i manipulacija istima. Kroz nekoliko godina uz mnogo rada i malo srece kazu da ce rak postati HRONICHNA bolest. Dok ce kreacionisti idalje da kake i da se bave "naukom", umesto da se bave Stvarnom naukom i rade istrazivanje na neku temu koja nije tu da zadovolji njihov lichni pogled na svet, boga i bibliju (il kuran) vec da prihvate realnost takvu kakava jeste (evolucija je istinita ) da je uklope sa svojim Bogom sto su bez problema uradili mnogi ne samo naucnici vec i teoloski obrazovani ljudi koji zivot posvecuju tome i da svoje dragoceno vreme posvete STVARNOJ nauci. Posebno Linderman ako je stvarno Dr.Genetike, neka uzme pa nek radi genetska istrazivanja u Srbiji, ne treba mu puno, par celija, jedna laboratorija moze mnogo sa tim da se uradi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Дарвин није уопште "претпоставио" ДНК, до тог открића су дошли други научници сасвим независно од њега. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Pa mi je na nasem forumu i kritikujemo naukom. Sve vise naucnika uvidja koliko je to biesmislena i glupa teorija, sve vise njih prelazi u kreacionisticki i ID pokret. Ne kritikujete naukom vec besmislicama... konstantno kukajuci kako naucni metod nije dovoljno dobar... Ovo "sve vise naucnika" je takodje netacno... cak i ako taj pojam posmatras u najsirem mogucem smislu (neko ko ima diplomu i piskara nesto o nekoj oblasti nauke)... i ignorises da su naucnici ljudi koji koriste naucni metod i koji se aktivno bave naucno-istrazivackim radom.... Dakle, cak i u onom najsirem smislu te reci, broj "naucnika" kreacionista se ne povecava... samo ti se zbog interneta cini da ih je vise... a budala ce uvek biti i medju onima koji su stekli neku diplomu... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Објективна је истина да Бог постоји. Какогод га схватали, небитно је, он постоји (као "виша сила", "узрок", "покретач", "окидач", "непознато"). О доказима смо говорили на другим темама, да не понављам. Ja mislim da mi svi prosto nemamo izbora oko toga sta da mislimo nakon sto nam je ovo predstavljeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2011 Ja mislim da mi svi prosto nemamo izbora oko toga sta da mislimo nakon sto nam je ovo predstavljeno. Увек можеш да мислиш. Можеш да одбацујеш и објективне истине, ко ти брани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука