Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja licno ne verujem u magiju niti mi je jasan teoloski stav ckrve koji opravdava verovanje da neke tamo vestice uz pomoc sotone mogu da imaju neke supernaturalne moci.

Jedina magija u koju verujem - cuda, koja su data direktno od Boga. Drugim recima verujem da samo gospod kroz nekog moze da deluje magijski u smislu da "lomi" prirodne zakone i slichno.

A nesto ne verujem da bi gospod danas to radio - ne vidim zasto bi.. mada ja ne citam gospodov um.

Sto se tiche vestica, vracara i slichnih gluposti.. moje misljenje je da su sve do jedne prevara. Zasto? Zato sto sam bio u tom svetu upoznavao te ljude i dosada nisam sreo nijednog sa nekim pravim "mocima" uglavnom su to neke sarlatanske fore.

Cesto cujem komentare od raznoraznih ljudi - ja sam iskusio/iskuslija. Bez namere da ih vredjam, ne znam sta ste vi iskusili jer sve sto mogu da vidim jeste onako kako mi vi predstavljate sluchaj a mozete da budete subjektivni. Covek nije bas "najpouzdaniji svedok"

Dakle, ne verujem u magije jer mislim da samo gospod ima moc da prkosi prirodnim zakonima koje je stvorio i da samo po njegovoj volji moze tako nesto.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Такав утисак си оставио :) . Не познајем те , помно сам читала сваки твој пост на две теме о " вештицама и врачарама " и на мене си оставио утисак веома острашћеног човека . Извини ако сам погрешила , али тако је :)

Pa ja i jesam ostrašćen jer nam se razotkrivanje tih prevaranata koji često dovedu čoveka u pravi  pravcati pakao.

Bitno je da ljudi znaju da su veštice sluge djavolove i da se ne obračaju vešticama onako sportski i opušteno. Primer gorana radio poljubac.

I samo jedno pitanje u kom sam smeru ostraščen?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Такав утисак си оставио :) . Не познајем те , помно сам читала сваки твој пост на две теме о " вештицама и врачарама " и на мене си оставио утисак веома острашћеног човека . Извини ако сам погрешила , али тако је :)

Pa ja i jesam ostrašćen jer nam pomaže razotkrivanje tih prevaranata koji često dovedu čoveka u pravi  pravcati pakao.

Bitno je da ljudi znaju da su veštice sluge djavolove i da se ne obračaju vešticama onako sportski i opušteno. Primer gorana radio poljubac.

Подели на овим сајтовима

Pa ja i jesam ostrašćen jer nam pomaže razotkrivanje tih prevaranata koji često dovedu čoveka u pravi  pravcati pakao.

Подели на овим сајтовима

Мање-више сви смо чули да је некоме због магије био угрожен и живот. Такође су нам познати и случајеви ометања пословања, брачних односа итд. Није нам до краја познато колико све те приче имају покриће у стварности.

Јел` то хоћеш да кажеш, да може да се "угата" ометање пословања, брачних односа,...?

Подели на овим сајтовима

Јел` то хоћеш да кажеш, да може да се "угата" ометање пословања, брачних односа,...?

Ne ja Milane već je to deo teksta a izvor imaš na prvoj stranici. 

Подели на овим сајтовима

Оним читаоцима који никад нису дошли у додир са магијом све ово ће изгледати невероватно. Зато мислим да је овде неопходно дати нека кратка разјашњења: „вештице" црне магије и сатанисти верују да ће у великој борби између добра и зла победити силе зла и таме. Верују да ће сатана једног дана победити Исуса Христа, и да ће заузети место које је имао. И да ће он владати на земљи, мору и ваздуху.

За једну вештицу пакао није мучење, него бескрајно уживање где се задовољавају све жеље. За њих важи гесло: што горе - то боље. То је карактеристично за све „вештице" црне магије и сатанисте.

Izvor tekst na prvoj stranici teme

Подели на овим сајтовима

Што се тиче предвиђања и предзнања, демонске силе могу да знају само последице природних закона; као што један лекар може да зна даљи развој једне болести, или један метереолог предвиђање падавина.

Само Бог који „испитује срца и бубреге" зна тајне и будућност. Демони као истанчани духови могу познавати само садашњост, али не и будућност, која зависи од промисла Божијег и свеукупног стицаја околности и човекове слободне воље.

isti izvor

Подели на овим сајтовима

:)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

:)

je li bolje reći Magija je djavolski posao i ajd zdravo? :)

Zaista je puno ljudi stradalo, i kao što rekoh Milanu onaj deo teksta nije moj ne tvrdim ali zaista verujem da je moguće koristiti magiju i u poslovnom interesu,

Meni su najostrašćeniji oni koji govore da magije nema. Si nekad pričala sa njima?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...