Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Најјаче од свега је то што ова баба спомиње Бога и Богородицу, па онда Исуса Христа и Деву Марију, вероватно мислећи да су то различите личности.

joooj

Господе помилуј :)

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Mislim da je u velikoj meri problem taj to što je  naš narod u velikom procentu ne pismen.

Ako Milan tarot ima zilion poziva u toku emisije i obogatio se za medalju onda to dovoljno govori!

pa tako je svuda po svetu.I ko je tu kriv?Mi, i iskljucivo mi,aj sad lepo da sebi priznamo kad smo zadnji x seli sa komsijom pa mu lepo objasnili zasto idemo nedeljom na liturgiju??Nikad,jer imamo svestenike koji ce to uraditi.Oni isto nista tu ne rade,prace se pametni i popuju narodu koji redovno dodje na liturgiju i njima pricaju price i pricice...e pa gospodo i bratco treba to drugcije, da se udje u dvoriste kod onog komse koji baca pasuljce i sto ga cuva 3 pit bula,ako ostanemo bez parceta zadnjice reklamacije vrsiti u zagrobnom zivotu kao stradalnik hrista radi....Toliko, svi mudrujemo,pametujemo, niko nista ne radi...I sad po cemu smo mi tu misionari kad nikom ne propovedamo..Malo ljudi zna da ako spase jednu dusu i odvede je sa puta pogibli na pravi x,da  jpj se mnogi gresi oprastaju, zato ako vecnecete da propovjedate radi ljubavi prema bliznjima, radi carstva nebeskog(mozda neki vec sa sigurnoscu misle da su upisani u knigu zivota) ciniti to barem radi  oprostaja grehova....

Ne zamerite,samo mali izliv agresivnijeg pisanja pose poraza....al nis strasno  :)joooj

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Mislim da je u velikoj meri problem taj to što je  naš narod u velikom procentu ne pismen.

Ako Milan tarot ima zilion poziva u toku emisije i obogatio se za medalju onda to dovoljno govori!

pa tako je svuda po svetu.I ko je tu kriv?Mi, i iskljucivo mi,aj sad lepo da sebi priznamo kad smo zadnji x seli sa komsijom pa mu lepo objasnili zasto idemo nedeljom na liturgiju??Nikad,jer imamo svestenike koji ce to uraditi.Oni isto nista tu ne rade,prace se pametni i popuju narodu koji redovno dodje na liturgiju i njima pricaju price i pricice...e pa gospodo i bratco treba to drugcije, da se udje u dvoriste kod onog komse koji baca pasuljce i sto ga cuva 3 pit bula,ako ostanemo bez parceta zadnjice reklamacije vrsiti u zagrobnom zivotu kao stradalnik hrista radi....Toliko, svi mudrujemo,pametujemo, niko nista ne radi...I sad po cemu smo mi tu misionari kad nikom ne propovedamo..Malo ljudi zna da ako spase jednu dusu i odvede je sa puta pogibli na pravi x,da  jpj se mnogi gresi oprastaju, zato ako vecnecete da propovjedate radi ljubavi prema bliznjima, radi carstva nebeskog(mozda neki vec sa sigurnoscu misle da su upisani u knigu zivota) ciniti to barem radi  oprostaja grehova....

Ne zamerite,samo mali izliv agresivnijeg pisanja pose poraza....al nis strasno  joooj whackado

Па ти си наша паметница  algabacaju.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />
Подели на овим сајтовима

hvala,ovo smatram za kompliment  :)

znas ko je za mene misionar , ima jedan klip kad se neki frajer javio usred emisije ovog blvana  tarota pa ga npravio majmunom ,a usput mu se i poprilicno .....na lice

Covek,nit zna za Hrista, al radi za Njega jer napada vracare i gatare kao sto su i aposoli radili.A mi "filozofi" sa foruma smo nista sem thunder from guts  joooj

ubjedite me da nije tako, naptavite barem klip za yt.

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Ne bih da branim Milana Tarota, ali je rekao jednu istinu u emisiji Fajront Republika: "Moja emisija nije moje ogledalo, vec ogledalo ljudi koji zive oko nas!"

то није истина, он није продукт, тј. производ својег времена, већ онај који продуцира, креативни фактор да тако кажем, и који шири и злехуди свуда око себе.

то што он себи даје и пружа, сертификује и печатира, оправдање прањем руку, то га не апсолвира од кривице даљег ширења болести, малтретирања и шенлучења по телевизији.

мени он НИМАЛО није смешан, изузетно препреден лик којем је телевизија папир, а телефон оловка којом пише по историји једног народа.

врло лако и све брже постаје власник над животима људи, а то му се допушта од стране државе.

зашто је то тако?

Подели на овим сајтовима

ja kad pricam mojima (uglavnom babama i dedama) da ne treba da idu kod takvih ljudi, oni obicno kazu: A ja kad sam bi o/la kod tog i tog on mi je sve pogodio rekao je stvari koje samo ja znam......

i kako ja njima da objasnim otkud takvim ljudima to....?? velika vecina naseg naroda vise veruje njima nego crkvi....

и потпуно су у праву и не лажу ништа кад ти кажу да им је све погођено - то се зове погађачки дух.

А догоди се кад иђасмо на молитву да нас срете једна робиња која имаше дух погађачки и врачајући доношаше велики добитак својим господарима.

Дела светих Апостола, глава 16, стих 16

иначе такве ''одбране'' служе само да и ти паднеш у грех погађачког духа и да ти се уздрма до корена твоја веру у Господа Васкрслог.

Подели на овим сајтовима

то није оправдање, а још мање да се буде добровољно нечији роб.

свако одговара за своје, и Бог је сваког обдарио да спозна Истину, а самим тим и лаж, као и оца лажи.

то само говори о штетности погађачког духа и мери власти и богатства коју нуди зауврат робовању, робовласнику и робљу подједнако.

Подели на овим сајтовима

Ja poznajem neke koji idu i u Crkvu i kod takvih...Neki cak dobijaju i blagoslov od doticnih za sv. Pricest,a namerno izbegavaju ispovest...I dzaba im pricam da ne moze tako.

Sto se B92 tice,mislim da su MORALI da pozovu i svestenika SPC da objasni da vracanje uz ikone i krstove ne ide,nego ce jos izaci da je prava Vera i to vracanje jedno te isto.

ђаво у првој инстанци увек гура против свете причести, зна колику исцелитељску моћ има Господ над онима који се причешћују, а опет и колика је хула на Духа Светог.

наравно да нису, ово ти је уствари популарисање једног науштрб другог, самим тим изопштавање објективности.

тачно је то поента, да се изнивелише Црква са свим осталим, као и све религије међусобом да се потрпају у исти кош са сектама.

Подели на овим сајтовима

Е па то је последица става масе верника да треба да брину САМО о себи и својој породици и ни о коме и ни о чему другом, јербо њихова је домовина Царство Небеско, а за ову на земљи, која је неважна, нек се брину људи од ''земље'' - пошто су се ови први самопрозвали ''људима од неба''.

Ја себичности и искривљености.

Тражили сте - гледајте.

Подели на овим сајтовима

па ваљда нама треба да је подједнако, ако не и важније, шта ћемо и како и с ким и где овде на земљи, да бисмо уопште стигли до Царства ...

Подели на овим сајтовима

Није демон увек крив за наше хтење да грешимо. Такође, не можемо увек знати када кроз нас делује демон, анђео или наша воља, то су нијансе за које треба имати ум проницљиви.

Подели на овим сајтовима

управо зато треба држати ум на уздама и пазити на себе, а не на друге ...

и тако ћемо врло брзо упознати себе, а кроз то и друге.

људи су исти, иако различите личности и мотиви.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...