Jump to content

(ех)Монах на Геј паради ........ или пророк Мојсеј ?!

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Значи треба да тражим благослов да носим крст?

Ајде...

Не, не прави се невешт. Као свештено/свештеномонашко лице (додуше, то Драган није, али јесте отац Кипријан-само не знам још колико дуго) мораш да тражиш благослов да учествујеш у оваквом митингу и да насрћеш на полицију, па између осталог, да иког нападаш крсним знаком своје Свете Цркве.

Сада сам прочитао у Куриру да је бивши монах Драган, када су отишли гејеви, напао неку жену, јер је носила панталоне и рекао јој "Ти ниси права жена, ти носиш панталоне, то не иде, иди у Ватикан па тамо носи панталоне"

prstgore leteti prstgore leteti

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• Одговори 111
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

• Гости

Једном монах - увек монах !

Завет је са Богом а не са Синодом....

Јест, онда и папа може да тврди да је православни монах јер не признаје власт наших Сабора и Синода.

Подели на овим сајтовима

Једном монах - увек монах !

Завет је са Богом а не са Синодом....

Јест, онда и папа може да тврди да је православни монах јер не признаје власт наших Сабора и Синода.

dada

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате Нешо имаш погрешно поимање извора црквених чинова.

Нисмо ми протестанти па да имамо "лични" сазвез са Богом.

Код нас све мора да произилази из саборног става, па самим тим и не стоји твоја тврдња да он ван Цркве може сам склапати некакве персоналне савезе са Богом а поготово монашке без власти помјесног Сабора односно Епископа.

Том логиком свако ко се разведе на црквеном суду може да каже: "ја сам се венчао не пред попом, но пред Богом" или сваки рашчињени сеоски попа да настави да служи јер има "лични завет са Богом".

Подели на овим сајтовима

ljubisa i ostali, preterujete. Ovo vase blacenje i ismejavanje je prevazislo sve mere.

Sto se tice blagoslova, mislim da ne treba nikom blagoslov ako radi ispravnu stvar.

Mene samo brine gde su ostali svestenici bili u to vreme?

Zar nije trebalo da oni daku primer kako se treba protiviti zlu.

Nazalost, nastradala su nesrecna deca i nesrecni policajci. A sve zbog nase vlasti koja nije na vreme to sprecila. A krivicu snosi i vrh spc koji se nije potrudio da se ovaj sram odlozi.

Јесте, овај мач који је монтиран оцу Кипријану исто је тако недоличан колико разне канџе, папске главе, кристалне кугле, и остале џиџе које су монтиране безброј пута српским епископима.

Невезано за благослов, монах не може да показује насиље, нити му је место да пробија кордон полиције. Монаху је место у манастиру, и добро ти је знано да су монаси који су примили постриг били изузети по канонима Цркве служења војсци, још за време Немањићке Србије. Разлог томе је што су св.Оци сматрали да је за монаха који је примио постриги и заветовао се Богу на службу, опасно да се излаже свету и да служи свету јер сви његови плодови молитве и подвига могу се урушити ако подлегне јендом искушењу. То је основни буквар монашког живота.

И ово ти је бисер да СПЦ сноси кривицу за то што насиље није спречено. Како Црква може да утиче на државни апарат који је диригован из Брисела и где се врте ко зна какви интереси да се овом парадом  и постигну. СПЦ и ја највише замерам, јер могла раније да се мало више огласи да оне који се сматрају вернима, упозори да физичко насртање на власт државе нема никакве везе са службом Богу, нити је у овом тренутко конкретно ишта могло да доприенсе осим голој победи оних који су знали како ће се све ово завршити.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Јесте, овај мач који је монтиран оцу Кипријану исто је тако недоличан колико разне канџе, папске главе, кристалне кугле, и остале џиџе које су монтиране безброј пута српским епископима.

Потпис.

Невезано за благослов, монах не може да показује насиље, нити му је место да пробија кордон полиције. Монаху је место у манастиру, и добро ти је знано да су монаси који су примили постриг били изузети по канонима Цркве служења војсци, још за време Немањићке Србије. Разлог томе је што су св.Оци сматрали да је за монаха који је примио постриги и заветовао се Богу на службу, опасно да се излаже свету и да служи свету јер сви његови плодови молитве и подвига могу се урушити ако подлегне јендом искушењу. То је основни буквар монашког живота.

Ово би требало читати сваки дан у нашим манастирима, јер је очигледан пад духовног живота,

а монахе чешће виђамо на улицама метропола него по матичним обитељима.

И ово ти је бисер да СПЦ сноси кривицу за то што насиље није спречено. Како Црква може да утиче на државни апарат који је диригован из Брисела и где се врте ко зна какви интереси да се овом парадом  и постигну. СПЦ и ја највише замерам, јер могла раније да се мало више огласи да оне који се сматрају вернима, упозори да физичко насртање на власт државе нема никакве везе са службом Богу, нити је у овом тренутко конкретно ишта могло да доприенсе осим голој победи оних који су знали како ће се све ово завршити.

Управо тако.

Подели на овим сајтовима

Момци од йуче су прави йунаци, заслужуйу сваку похвалу. Нийе мала ствар успротивити се голорук толикой сили, тако добро наоружаной и бройной полицийи. Они ће много пропатити наредних година, по затворах и логорах домаће европске власти, али йедну ствар свойом жртвом постигоше: одбранише ЧАСТ нашега народа, пониженога и увређенога до крайњих граница тим неморалним скупом. Нађе се храбрих момака за пружање отпора безумљу, без обзира на страшне последице койе их чекайу. Мене йе срамота пошто я йуче сеђах кући. Нисам им достоян одрешити везица на ципелах. dada

А што се полицийе тиче, они беху злоупотребљени од стране режима, као што йе и очекивано. У теорийи би полиция требала штитити свой народ, койему на крайу крайева и дугуйу свойе плате, али се у пракси она од свих белосветских режима користи против сопственога народа, овога пута понижавање истога и подстицање изопачености и настраности.

(Извињавам се што овде ово пишем, али немадох где другде, йер одговарайућу тему закључаше)

В алтаpях святые плачyт, гyдит набат.

Битвы час yже назначен,

но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад!

Подели на овим сајтовима

Кажу да је  на ама баш свим ТВ каналима у Немачкој сатима била главна вест да су свештеници ти који су предводили руљу.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Кажу да је  на ама баш свим ТВ каналима у Немачкој сатима била главна вест да су свештеници ти који су предводили руљу.

И нека су. ко ће бранити свой народ ако не они? Када су власт и полиция против свойега народа лепо йе видиети да йе црква на његовой страни. Као што беше и кроз све ове векове. Они нас и сачуваше.

В алтаpях святые плачyт, гyдит набат.

Битвы час yже назначен,

но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Наравно.

Иако је Патријарх забранио насиље, западне медије не занима да ли је неко у мантији рашчињен или не,

слика говори више од хиљаду речи....

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Ево још слика са раскалуђером Драганом и његовом паством...

Питам се да ли би се овако понашао блаженопо. патр. Павле , а видимо да и +Артемија нема.

Шта ради дакле овај раскалуђер Драган...мислим да је у питању више промоција самог себе.

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

na njemackom kanalu jednom je uvece receno da su protiv parade razlicite organizacije grupne bile  ,kako ste vi to sve culi a meni promaklo
Подели на овим сајтовима

Као што сам напоменуо неколко пута, западне медије не причају много о паради већ о бунту народа. Такође изјављују да је све под организацијом СПЦ...и кажу да је Црква мотивирала народ јер је изјавила да парада није ок.

Мени је битна једна чињеница, а то је да се на западу парада не сматра неком победом педера већ супротно: Да је парада изазвала гњев народа и још већу хомофобичност. То је реално.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...