Дејан Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Ako znamo da hrišćanstvo poziva u ljubav, u što nema sumnje, dok islam kao imenica ima izvedenicu selam što znači mir i vjera mira.Mislim da različitost vjera ne može biti stvarni razlog nego može biti razlog pogrešna interpretacija vjere. Da, čuo sam da je Islam religija mira. :bla: 4chsmu1 I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. Sigurno!Da li ti smatraš da je različitost vjera glavni razlog tih sukoba? Islam je karikatura mira a danasnje zvanicno hriscanstvo karikatura ljubavi. U tom smislu stoji What went wrong. A ateizam karikatura bratstva i jedinstva i ljudskih sloboda kaficaZašto misliš da je hrišćanstvo karikatura ljubavi? Posto hiljaditi put izjednacavate ateizam sa komunizmom, necu se ni truditi da odgovaram na ovo vise. Zasto mislim? Evo izjave Amfilohija povodom Parade Ponosa: "Drvo koje ploda ne daje sijece se i u oganj baca". Molim lepo. Ne bih da raspredam pricu o tome stvarno. Po hiljaditi put tumačiteš veru bukvalno ,neću se ni truditi da odgovaram na ovo više. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Da li se možemo složiti da različitos vjera nije razlog tog krvoprolića i da se radi o ličnoj odgovornosti onih koji su mogli malo više uticati na zulumčare a nisu to uradili u dovoljnoj mjeri.ako se slažete sa mnom potvrdite, da idemo na drugu tačku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Различитост вера је изузетно битан фактор, пошто одатле произилазе и остали важни фактори, попут различитог система вредности, различите визије будућности, укратко различитих интереса, а они су довели до ратних сукоба. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука