Jump to content

Време је остављања зимнице!!!

marina

Препоручена порука

@@Сања Т.,

Није пелат сладак, њега можеш да користиш као додатак у јелима или за сосеве уместо сока, то је нешто између кечапа и сока само има комаде парадајза.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@@Сања Т., моја мама спрема пастеризовани парадајз у тегле.

Најпре тегле опрати и осушити, парадајз, опран и мало крпом обрисан. Босиљак и першун опран и оцеђен од вишка воде. Ако је парадајз мањи, ставља се цео у тегли а ако је велики парадајз, нареже се на половине или четвртине. Онда се поређа у тегле-један ред парадајз и преко њега покидано не ножем сечено-лишће босиљка и першуна и посолити (може и без соли), па опет ред парадајз. Тегле се напуне до врха, добро се притисну и затвори са поклопцем.
Добро затворене тегле стави се у дубоки лонац, наспимо воде до "поклопца" тегле и оставимо на лаганој ватри да се вода загреје и дође до вријења. Кад почне да ври рачуна се 20 минута да се парадајз пастеризује. После тога, оставимо тегле у лонцу да се тамо охладе. Оставимо на собну температуру да се скроз охладе. Чувају се на хладно место, не мора у фрижидер...могу овако стајати у теглама годинама.
 :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

@@Сања Т., моја мама спрема пастеризовани парадајз у тегле.

Најпре тегле опрати и осушити, парадајз, опран и мало крпом обрисан. Босиљак и першун опран и оцеђен од вишка воде. Ако је парадајз мањи, ставља се цео у тегли а ако је велики парадајз, нареже се на половине или четвртине. Онда се поређа у тегле-један ред парадајз и преко њега покидано не ножем сечено-лишће босиљка и першуна и посолити (може и без соли), па опет ред парадајз. Тегле се напуне до врха, добро се притисну и затвори са поклопцем.

Добро затворене тегле стави се у дубоки лонац, наспимо воде до "поклопца" тегле и оставимо на лаганој ватри да се вода загреје и дође до вријења. Кад почне да ври рачуна се 20 минута да се парадајз пастеризује. После тога, оставимо тегле у лонцу да се тамо охладе. Оставимо на собну температуру да се скроз охладе. Чувају се на хладно место, не мора у фрижидер...могу овако стајати у теглама годинама.

:)

:bendoff: Хвала Дани, направићу овако и јавићу ти како је то мени испало.  :brokoli:

Подели на овим сајтовима

@@Сања Т., нема на чему, супер је рецепт. Има сваке године да правиш зато што је супер за зиму, поготово кад нам дође Божићни пост. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Ako nas ima dvoje ili troje sabranih u Beogradu, ja cu organizovati nabavku po najpovoljnijim cenama, kao i mogucnost za vikend, da ispecemo, sameljemo ubacimo u tegle sve u mom dvoristu.

Takodje sam majstor svih recepata, koje mogu naci na googlu. :)

Bez sale mogli bi da napravimo vikend a ja koji se vec bavi time, mogao bi da nam nabacim bas dobre cene.

Drva imam uglja imam dvoriste je veliko, pa....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...