Снежана Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 @@Сања Т., Није пелат сладак, њега можеш да користиш као додатак у јелима или за сосеве уместо сока, то је нешто између кечапа и сока само има комаде парадајза. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 @@Сања Т., моја мама спрема пастеризовани парадајз у тегле. Најпре тегле опрати и осушити, парадајз, опран и мало крпом обрисан. Босиљак и першун опран и оцеђен од вишка воде. Ако је парадајз мањи, ставља се цео у тегли а ако је велики парадајз, нареже се на половине или четвртине. Онда се поређа у тегле-један ред парадајз и преко њега покидано не ножем сечено-лишће босиљка и першуна и посолити (може и без соли), па опет ред парадајз. Тегле се напуне до врха, добро се притисну и затвори са поклопцем.Добро затворене тегле стави се у дубоки лонац, наспимо воде до "поклопца" тегле и оставимо на лаганој ватри да се вода загреје и дође до вријења. Кад почне да ври рачуна се 20 минута да се парадајз пастеризује. После тога, оставимо тегле у лонцу да се тамо охладе. Оставимо на собну температуру да се скроз охладе. Чувају се на хладно место, не мора у фрижидер...могу овако стајати у теглама годинама. Sanja Т. and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 @@Сања Т., моја мама спрема пастеризовани парадајз у тегле. Најпре тегле опрати и осушити, парадајз, опран и мало крпом обрисан. Босиљак и першун опран и оцеђен од вишка воде. Ако је парадајз мањи, ставља се цео у тегли а ако је велики парадајз, нареже се на половине или четвртине. Онда се поређа у тегле-један ред парадајз и преко њега покидано не ножем сечено-лишће босиљка и першуна и посолити (може и без соли), па опет ред парадајз. Тегле се напуне до врха, добро се притисну и затвори са поклопцем. Добро затворене тегле стави се у дубоки лонац, наспимо воде до "поклопца" тегле и оставимо на лаганој ватри да се вода загреје и дође до вријења. Кад почне да ври рачуна се 20 минута да се парадајз пастеризује. После тога, оставимо тегле у лонцу да се тамо охладе. Оставимо на собну температуру да се скроз охладе. Чувају се на хладно место, не мора у фрижидер...могу овако стајати у теглама годинама. :bendoff: Хвала Дани, направићу овако и јавићу ти како је то мени испало. :brokoli: Данче* and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 @@Сања Т., нема на чему, супер је рецепт. Има сваке године да правиш зато што је супер за зиму, поготово кад нам дође Божићни пост. Снежана and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2015 Ako nas ima dvoje ili troje sabranih u Beogradu, ja cu organizovati nabavku po najpovoljnijim cenama, kao i mogucnost za vikend, da ispecemo, sameljemo ubacimo u tegle sve u mom dvoristu. Takodje sam majstor svih recepata, koje mogu naci na googlu. Bez sale mogli bi da napravimo vikend a ja koji se vec bavi time, mogao bi da nam nabacim bas dobre cene. Drva imam uglja imam dvoriste je veliko, pa.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука