Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Ja mislim da je Darwin bio samo jedan bezobrazan tip koji je svojim roditeljima rekao da su majmuni.

Па ево ја верујем и знам да сам пореклом од мајмуна. Хоће ли то овде неко да примети као нешто необично? 4chsmu1

Дакле заиста знам и верујем да сам пореклом од мајмуна. То је моја, као и ваша, велика прилика да остваримо домострој спасења, јер су се људи одавно измешали са синовима Адамовим, како пише у књизи Мојсијевој. Сада смо сви потомци еволуције и потомци Адама и Еве, не само једно ил' само друго, него и једно и друго.

Опет ништа лично, али ово је урнебесно смешно. Прича о синовима Божијим и кћерима човечијим (заправо, једна реченица) је ништа више до политички апел тадашњих јеврејских политичко-верских власти да избегавају крвно мешање са околним народима, у циљу заштите крхког старозаветног монотеизма. Тамо се јасно вели да су из таквих бракова настајали дивови, а не људи, чији смо ми данас потомци. Побогу, људи, како читате Библију?!! Буквалније од креациониста.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Pa nek izbegava onaj koji veruje da je Hristos knjizevnik koji se izrazava u metaforama.

Ja verujem da je Hristos Stvaralac koji bukvalno sve moze uciniti bukvalnim.

Кажу да онима који оду у Јерусалим на хаџилук показују, између осталог, где се налазила гостионица у коју је милостиви Самарјанин однео рањеника...

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Sinovi Boziji su Setovi potomci

Eeeee vidi ko nam to proucava egipatski panteon. 4chsmu1

Kako to http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/Lat_SerafimRouzTumacenjePostanja46.htm

Seth je egipatski Bog smrti, unistenja, oluja, sterilnosti, ratova. Seth= satana.

Подели на овим сајтовима

Kako to http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/SerafimRouzTumacenjePostanja/Lat_SerafimRouzTumacenjePostanja46.htm

Seth je egipatski Bog smrti, unistenja, oluja, sterilnosti, ratova. Seth= satana.

Eto sta se desi kad pogresis jedno slovo
Подели на овим сајтовима

Eto sta se desi kad pogresis jedno slovo

Engleski je Seth srpski je Set.

Подели на овим сајтовима

Још нешто. Интересује ли се ко за стање Еноха и Илије? Зашто њих двојица нису умрли, него се Илија чак нашао у друштву са Христом на Гори Тавор? Еволуционисти, питајте се како Бог може или сме да дозволи природи Еноха и Илије да живе. Али што је човеку не могуће, Богу је могуће. Тако слично је могуће да творевина не умире у Рају пре пада.

Kakve ovo veze ima sa evolucijom???? Jeste ucio njima dvojici ali nije milijardama mimo njih. I???

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13598.msg428244.html#msg428244

Подели на овим сајтовима

Дође ми да напишем есеј: „Креационизам у 21. веку идентички је једнак сатанизму“...

Шта те спречава?  Just_Cuz_19

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Желео бих да дам своје виђење коадамита. (Молим саучеснике  Just_Cuz_19 да се не срде због мог скоковитог понашања на овој теми. Није лако прочитати 70 страница. Тек сам на осмој).

Наиме, осврнуо бих се на давање иконе човеку, које би у овом контексту могло бити виђено као шлаг на торту еволутивног процеса (али не шлаг произведен еволутивним процесом, него нарочитом Божијом интервенцијом - као што ће и касније сви кључни моменти домостроја спасења бити моменти нарочитог Божијег захвата у историју). У том контексту, Адам и Ева бивају, на известан начин, изабрани пар (увео бих термин "праизабрани народ"), који бивају обдарени нечим нарочитим у односу на своје саврснике (чланове врсте). Наравно, њихова изабраност не бива препрека за касније биолошко размножавање њихових потомака са осталима, јер биолошке разлике нема.

Рај? Такође "благодатна интервенција". Као касније у случају многих светих повижника који су пријатељствовали са лавовима, тигровима, међедима...

Подели на овим сајтовима

У том контексту, Адам и Ева бивају, на известан начин, изабрани пар (увео бих термин "праизабрани народ"), који бивају обдарени нечим нарочитим у односу на своје саврснике (чланове врсте). Наравно, њихова изабраност не бива препрека за касније биолошко размножавање њихових потомака са осталима, јер биолошке разлике нема.

Oк, имењаче.  Just_Cuz_19

Пад би био последица чије одлуке?

Изабраних Адама и Еве?

У ствари, како будеш читао тему, управо у првих 20ак страна акценат расправе је на проблематичности "изабраности" једног човека-једног пара међу коадамитима са становишта слободне воље...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Читам, читам. И не видим где је проблематичност. Сматрам да смо склони да исувише наглашавамо слободу воље, слободу избора... Све сам утврђенији у ставу да слобода воље није апсолутна ствар (ајде! ма шта кажеш!  Just_Cuz_19). Није тачно да свако бира за себе. Човек је веома условљено биће.

Ево пример. Узмимо човека пореклом из традиционално хришћанске породице. Као дете вођен је у цркву. Присуствовао је следећој сцени. Поп реже колач Циганчету. Циганче нема довољно да плати. Поп узима колач, Циганче плаче. Поп игнорише ситуацију.

Да ли је човек који је као дете присуствовао овој сцени у потпуности слободан у свом односу према Цркви?

Елем, да се врнем на Адама и коадамите. Рећи да је неправедно да коадамити испаштају због Адама исто је што и рећи да је неправедно да сви ми испаштамо због Адама.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...