Јован Чакарески Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Мени најдража Почео сам са циркуитима пре 4 дана http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Mene je strah.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Zenama to nije potrebno, obrises malo prozore, pa tepih oribas, pa malo sredis ormane, pa pokupis paucinu, usisas krevete i eto...kakve bre vezbe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Zenama to nije potrebno, obrises malo prozore, pa tepih oribas, pa malo sredis ormane, pa pokupis paucinu, usisas krevete i eto...kakve bre vezbe To je utopija,a kako godine idu setices se mojih reci,garantujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 a to prakticno znaci...kada ove vezbe vise ne daju efekta...navikne se na njih xaxxaxaxa znam da je rec o utopiji, mene je polako pocela da zahvata pa onda sam resila da je razbijem...trcim na posao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o.Gavrilo Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 DUHOVNI RAZGOVOR o. GAVRILA SA bratom S. ****Radeći određene vežbe umesto da jačam, ja vremenom slabim. Na kraju dođem do toga da je fizička kondicija ravna nuli. Ne znam zašto i kako je to… Oče, ima još jedna stvar koja me muči: na onom klipu sa vežbicama se pominje joga, a klip je nazvan pilatesom. Ja imam nekoliko dvd-jeva sa pilatesom i ne znam šta da mislim o tome. Ja sam to skidao kao metodu Josefa Pilatesa, koju je “smislio” za rehabilitaciju. Međutim, i ne samo mene, to podseća na neke stvari sa hatha jogom… Pošto sam imao negativno iskustvo sa tai-jem, zanima me vaše mišljenje o tome… otac Gavrilo - Treba izbaciti reč “joga” i o tome ne razmišljati, jer su to fizikalne zdravstvene vežbe. Koliko Vam je godina, brate S...? *** Imam 35 godina. Hvala Vam, oče, na odgovorima i na vremenu koje ste mi posvetili… Izvinite, moram još jedno pitanje. U pilatesu se velika pažnja obraća na disanje. Abdomalno, iz stomaka i donjeg dela rebra uvlači se pupak (to područje se zove “centar moći"). Da li raditi te vežbe bez takvog načina disanja? otac Gavrilo - Ja na to ne obraćam pažnju, niti uopšte razmišljam o tome. Prirodno je da se mora malo paziti na disanje, da ne dođe do nečega nepoželjnog, i to samo zbog pokreta i položaja tela. Nikako u to ne treba mešati religiju ili neki filosofski pristup prilikom izvođenja vežbi. U banjama kad lekar-fizijatar odredi fizikalne vežbe pacijentu, ne određuje mu, niti pominje, niti daje uputstvo, niti upisuje u karton za fizioterapeuta kako treba disati, nego upisuje samo koje će vežbi raditi, a prema vrsti bolesti od koje se oporavlja. Cilj vežbi je rehabilitacija bolesnika (ili održavanje zdravlja) i zato se ništa ne kaže niti propisuje o vrsti disanja, a još manje o nekakvim mislenim predstavama tokom vežbanja. Tu je fizioterapeut koji vodi svog pacijenta za vreme terapije. Rekao sam, to su fizikalne zdravstvene vežbe, a ne istočnjačaka “joga”. *** Hvala još jednom, oče Gavrilo, mada nisam i dalje siguran da li treba ili ne treba disati na taj “specifičan” način. Nisam najbolje razumeo, da li da se uvlači pupak i da se obraća pažnja na “svesnost” pokreta prilikom rada pilatesa ili ne?. Da li samo rade pokreti?. Izvinite što dosađujem, ali malo sporije shvatam, a ovo mi baš i nije jasno. A muči me jako. otac Gavrilo - Kratko i jasno: niti uvlačiti pupak, niti je potrebna posebna koncentracija na disanje. To je sasvim jasno - radi se samo o fizikalnim vežbama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Мислим да уобичајено радно активна особа која се креће довољно, нема потребе за било каквим вежбама. Наравно да су вежбе сјајне за рековалесценте (особе које се опорављају) и за старију животну доб када је активност мања. Млађе особе које се баве вежбама, а ништа им не фали у смислу болести или повреда, мислим да су незадовољне собом. Ако их те вежбе враћају у нормалу, онда је добро. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Мислим да уобичајено радно активна особа која се креће довољно, нема потребе за било каквим вежбама. Наравно да су вежбе сјајне за рековалесценте (особе које се опорављају) и за старију животну доб када је активност мања. Млађе особе које се баве вежбама, а ништа им не фали у смислу болести или повреда, мислим да су незадовољне собом. Ако их те вежбе враћају у нормалу, онда је добро. Jesi se zapitao mozda zasto se fizicki radnici i poljoprivrednici relativno brzo razboljevaju, pre svega mislim na skelet i misice, a non stop su fizicki atkivni i u pokretu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Jesi se zapitao mozda zasto se fizicki radnici i poljoprivrednici relativno brzo razboljevaju, pre svega mislim na skelet i misice, a non stop su fizicki atkivni i u pokretu? Заиста из свог скромног искуства не знам за болесне људе из ове категорије. А знам их подоста. Али да сад не генерализујем. Углавном ако од нечега оболе, то је од болести зависности, попут никотинизма и алкохолизма. А то приписујем њиховој необразованости. А зашто? Где су ти подаци? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 DUHOVNI RAZGOVOR o. GAVRILA SA bratom S. ****Radeći određene vežbe umesto da jačam, ja vremenom slabim. Na kraju dođem do toga da je fizička kondicija ravna nuli. Ne znam zašto i kako je to… Vrlo moguće da se brat nije hranio pravilno a u svakom slučaju treba da konsultuje lekara! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Мислим да уобичајено радно активна особа која се креће довољно, нема потребе за било каквим вежбама. Наравно да су вежбе сјајне за рековалесценте (особе које се опорављају) и за старију животну доб када је активност мања. Млађе особе које се баве вежбама, а ништа им не фали у смислу болести или повреда, мислим да су незадовољне собом. Ако их те вежбе враћају у нормалу, онда је добро. Isto tako nas vežbanje u veri vraća u normalo.I to je dobro :bla:Inače,sveti Jovan Korštanski je svoje štićenike redovno vodio da vežbaju i veoma je pazio da se oni pravilno razvijaju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Jesi se zapitao mozda zasto se fizicki radnici i poljoprivrednici relativno brzo razboljevaju, pre svega mislim na skelet i misice, a non stop su fizicki atkivni i u pokretu? Заиста из свог скромног искуства не знам за болесне људе из ове категорије. А знам их подоста. Али да сад не генерализујем. Углавном ако од нечега оболе, то је од болести зависности, попут никотинизма и алкохолизма. А то приписујем њиховој необразованости. А зашто? Где су ти подаци? Eto ja iz nesto malo veceg iskustva znam da ljudi iz ove kategorije obole oko 50 ili 60 godine ako ne i ranije. U pitanju su najcesce zglobovi, tetive i misici. A bili u pokretu ceo zivot, uvek fizicki aktivni osim kad spavaju. Ali stalno ISTI pokreti pre ili kasnije dovode do toga. Zamor materijala sto bi se narodski reklo. Zbog toga su vezbe potrebne svima "intelektualcima" da ne bi zakzljali a "fizikalcima" da rasterete misice od monotonih pokreta koji ostecuju organizam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stamenko Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 Fizijatrijske vežbe za kičmu (januar 2010 god.) SLIKA 1 Fizijatrijske vežbe za kičmu (2008 god.) SLIKA 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o.Gavrilo Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=878 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stamenko Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 OTAC GAVRILO TOKOM REHABILITACIJE http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4_bHGIYdJF8&feature=player_embedded Pogledajte slike sa rehabilitacije iz banje Mlječanice od 11. januara - 2.februara 2010. http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=4494 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука