cloudking Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Kratke misli su plitke misli. Ne. U Islamu Uzviseni Allah trazi od nas da se sve objasni.Deder mi objasni onda zastose bombas samoubica razneo u autobusu pre neki dan time usmrtivsi 5oro dece nekoliko zena puno jevreja i par muslimana... a muslimanska zajednica taj cin pozitivno ocenila. Samoubicu nazvala "bratom" i "borcem za slobodu"A ne znas kako bih zeleo da ti stavim par klipova sa mog sajta sa muslimanskom tematikom, da ih objasnis, ali bi me meda dezintegrisao momentalno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 el znas da ces tesko da nadjes clana foruma koji ce da ti procita ovolki tekst... sam sebi udaris cajper svaki put kad u post stavis sabrana dela lava tolstoja... мајкл Kratke misli su plitke misli. Kad se necim bavis ne mozes to da radis povrsno. A posebno kad se radi o islamu i vjerovanju. Tu nema nista povrsnog. U Islamu Uzviseni Allah trazi od nas da se sve objasni. Pa objasni nam sustinu, misao i smisao divne religije mira. To mi tebe i pitamo, nikako da nam odgovoris. Do tada cemo koristiti podnesene dokaze da zakljucimo da je Islam problem civilizacije. Bar nama u civilizovanom svetu, u kom igrom slucaja i ti zivis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 A ne znas kako bih zeleo da ti stavim par klipova sa mog sajta Који је твој сајт Мрачни? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 A ne znas kako bih zeleo da ti stavim par klipova sa mog sajta Који је твој сајт Мрачни? On je administrator onoga? Aaaaaa. Kao LiveLeak, a Mracni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 To što se dešava u svijetu nije volja onih koji žele mir i dostojanstven život. Sile mraka uzrokuju otpor sila svjetla. Prema tome se dešava to što se dešava. Sile mraka sve što je ružno predstavljaju lijepim. Sve što je loše predstavljaju dobrim. Sve što je dobro predstavljaju lošim. Rade zlo predstavljajući ga rješenjem. Ruše dobro predstavljajući ga nazadnim. To sve se dešava samo s ciljem prokletnika da se čovjek udalji od Onoga ko mu je najpreči i da što više bude "civilizovanih" koji će biti sljedbenici sila mraka. Otuda je kuul biti: mračnjak, fantom, u hordama zla, vampir, lobanja, krvopija, rušilac, razarač, manijak, grobar, uništavač, pali anđeo, itd. itsl. Sve ovo nabrojano a i nenabrojano (slične tematike) može se naći kao nick širom ovog virtuelnog svijeta ( a i u stvarnosti pojedine nije stid da se zovu svakakvim mračnjačkim imenima ). Da li je to dovoljan dokaz za one koji sumnjaju? Znam da nije za sve, ali za neke sigurno jeste... I, još znam, mudri Lukman je rekao: ''Naučio sam mudrost od neznalica, kad god sam kod njih primijetio neku lošu osobinu ja sam je ostavljao.'' i još, Mudrac je opisao neznalicu ovim svojstvima: ''Odgovora prije nego što sasluša, brzo donosi presude i presuđuje u onim stvarima koje uopće ne poznaje, raspravlja o načelima o kojima se ne da raspravljati, mnogo priča bez ikakve fajde, dijeli imetak tamo gdje ne treba, ima lijepo mišljenje o onima koji su kratke pameti i slabog morala, ljuti se bez razloga, brzo izdaje tajnu, druge krivi za vlastite greške, pribjegava sramoćenju drugih ljudi kad god mu se za to ukaže prilika, njegovo pokajanje je samo duga nada, a nije istinsko kajanje zbog straha od iznenadne smrti i susreta sa Allahom, i voli da bude pohvaljen za ono što nije uradio i da uvijek bude u centru pažnje.'' "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 A ne znas kako bih zeleo da ti stavim par klipova sa mog sajta Који је твој сајт Мрачни? Kucaj njegov avatar na googlu. Sajt je teska bolestina. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 A ne znas kako bih zeleo da ti stavim par klipova sa mog sajta Који је твој сајт Мрачни? Kucaj njegov avatar na googlu. Sajt je teska bolestina. "Упознајте стварност". Занимњиво... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 el znas da ces tesko da nadjes clana foruma koji ce da ti procita ovolki tekst... sam sebi udaris cajper svaki put kad u post stavis sabrana dela lava tolstoja... 1000000001010 Kratke misli su plitke misli. Kad se necim bavis ne mozes to da radis povrsno. A posebno kad se radi o islamu i vjerovanju. Tu nema nista povrsnog. U Islamu Uzviseni Allah trazi od nas da se sve objasni. Pa objasni nam sustinu, misao i smisao divne religije mira. To mi tebe i pitamo, nikako da nam odgovoris. Do tada cemo koristiti podnesene dokaze da zakljucimo da je Islam problem civilizacije. Bar nama u civilizovanom svetu, u kom igrom slucaja i ti zivis. Pa jeste li procitali gore navedeno?haman niste onaj dio .."ko ubije jednog covjeka..." citajte malo pa cemo dalje da pricamo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Samo Staljin (ateista cojek kriminalac pobi vise od 20 Miliona ljudi kroz "cistke" i otjera tolike u Sibir Da ne pominjem ostale socijalisticko-komunisticke drzave gdje nevin narod strada u toliokoj mjeri Opet vam kazem...medij utice jako na vas..jedan samoubica nema ama bas nikakve veze sa islamom...jer samoubice su po islamu vjecno u paklu...zato citajte a ne gledajte pojedince.citajte bazu islama Kuran i Sunnet...ne lupajte...posebno vi koji se toliko oslanjate na razum i logiku. citajte da bi znali o cemu se ovdje prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Lijepo ponasanje Lijep ahlak8ponasanje) je obaveza i nareðeno djelo. Allah dž.š., kaže(Kuran): «Opraštaj drugima, nareðuj dobro i od neznalica se kloni» (el-E'araf, 199.) Od Ebu Zerra r.a., se prenosi da mu je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: «O Ebu Zerre, boj se Allaha dž.š., gdje god da si; za svakim lošim djelom učini jedno dobro djelo – izbrisaće ga. Prema ljudima se lijepim ponašanjem i lijepim ahlakom odnosi!» (Tirmizi, br.1987.) Allahov Poslanik s.a.w.s., je poseban akcenat stavio na zadnji dio svoga hadisa: «Prema ljudima se lijepim ponašanjem i lijepim ahlakom odnosi!» - zbog toga što je ahlak – bogobojaznost, odnosno čovjek neće biti na takvaluku i bogobojaznosti ako nema ahlaka, pa je zbog toga i posebno naglašen kako bi nam se bolje pojasnilo. Veliki broj ljudi misli da je takvaluk i bogobojaznost davanje prava i izgraðivanje dobrog odnosa na relaciji izmeðu čovjeka i Allaha dž.š., bez osvrta na prava Allahovih dž.š., stvorenja što je pogrešno rezonovanje. Svako ko se mješa i druži sa ljudima mora se prema njima i lijepo ophoditi. i mnogi drugi komsijski odnosi Kaže Allah, subhanehu ve te'ala, u 36. ajetu Sure En-Nisa': Allahu se robujte i nikoga Njemu ravnim ne smatrajte i roditeljima dobročinstvo činite i rođacima, siročadi, siromasima, i komšijama bližnjim i komšijama daljnjim, i drugovima i putnicima-namjernicima i onima koji su u vašem posjedu! Allah, zaista, ne voli one koji se ohole i hvališu! Prenosi se da je sluga Abdullaha bin Amra ibn ‘Asa, radijallahu anhu, jednoga dana zaklao ovcu, pa mu je Abdullah rekao: "Počni prvo s komšijom Jevrejom!" Upita: "Zar od Jevreja da počenem dijeliti, Allah ti dao svako dobro?" Reče: "Čuo sam Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, kada je rekao: "Džibril mi je toliko puta preporučio komšiju da sam pomislio da će komšija nasljeđivati komšiju!" (Tirmizija) Prenosi Ebu Zerr, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: "O Ebu-Zerr, kada budeš kuhao čorbu, dospi malo više vode pa pošalji svojim komšijama!" (Muslim) U drugojm predaji stoji: Prenosi Ebu Zerr, radijallahu anhu: „Moj prijatelj, sallallahu alejhi ve sellem, mi je oporučio: "Kada budeš kuhao čorbu, naspi više vode pa pogledaj obitelji svojih komšija, te i njima podijeli jedan dio!" Braćo i sestre, dobro zapamtimo sljedeći hadis, u kojem se vjerovanje u Allaha, subhanehu ve ete'ala uvjetuje neuznemiravanjem komšije: Prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: "Tako mi Allaha, nije vjernik, tako mi Allaha, nije vjemik, tako mi Allaha, nije vjernik!" Neko reče: "Ko to, Allahov Poslaniče?" Reče: "Onaj čiji komšija nije siguran od njegova zla!" (Muttefekun alejhi) U drugoj predaji stoji: Prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: "Neće ući u Džennet onaj od koga njegov komšija nije siguran (miran od njegovih zala)." (Muslim) ovo samo kratko sta znaci biti musliman Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 A ne znas kako bih zeleo da ti stavim par klipova sa mog sajta Који је твој сајт Мрачни? Kucaj njegov avatar na googlu. Sajt je teska bolestina. "Упознајте стварност". Занимњиво... pogledah stranicu...mracnjak haman samo vrslja po youtube i skuplja nezgode,udaranje,ubijanja,samoubistva.takve videe gledaju ovdje skolarci pa onda sacmarom pobiju 20 ljudi u skoli...ocekivah poneke clanke iz kojih se moze nesto pametno i nauciti kao npr. nova otkrica i sl.. doduse i nik mu je "mracnjak" sta ocekivati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Samo Staljin (ateista cojek kriminalac pobi vise od 20 Miliona ljudi kroz "cistke" i otjera tolike u Sibir Da ne pominjem ostale socijalisticko-komunisticke drzave gdje nevin narod strada u toliokoj mjeri Opet vam kazem...medij utice jako na vas..jedan samoubica nema ama bas nikakve veze sa islamom...jer samoubice su po islamu vjecno u paklu...zato citajte a ne gledajte pojedince.citajte bazu islama Kuran i Sunnet...ne lupajte...posebno vi koji se toliko oslanjate na razum i logiku. citajte da bi znali o cemu se ovdje prica. A jedan komunista Staljin je reprezentativni pokazatelj ateizma? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 A jedan komunista Staljin je reprezentativni pokazatelj ateizma? Није. Има и Мао Це Тунг. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Komunizam je predstavnik ateizma isto koliko i je i hinduizam predstavnik teizma. Spocitavati Staljna nama bi bilo kao da mi vama hriscanima kao argment spocitavamo Bin Ladena. Malo Venovi diagrami, malo logika, i takve greske se mogu izbeci. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 6, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2010 Сквени, ти си математичар? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука