Jump to content

MASOVNA GRADNJA DŽAMIJA U BOSNI

Оцени ову тему

Eniz

Препоручена порука

A što se tiče ovoga oko monarhije mislim da bi treba primiti islam jer u hadisu se navodi da će vladati kraljevske porodice muslimanima:mam Ahmed rhm., bilježi predaju od Poslanika s.a.w.s., (4/273) - koju šejh Albani, rhm., ocjenjuje sahihom (Pogledaj Silsila-Sahiha, br. 5.), dok imam el-Hejsemi, rhm., u svome Medžme'u (5/189), za njegove prenosioce kaže: ridžaluhu sikat – koja glasi: "Period poslanstva će među vama trajati onoliko koliko Allah, dželle ša'nuhu, bude odredio da ono traje, nakon čega će ga otkloniti – onda kada On to bude htio. Potom će nastupiti period hilafeta po uzoru na poslanstvo, koje će trajati onoliko koliko Allah, dželle ša'nuhu, odredi da traje, nakon čega će ga otkloniti – onda kada On to bude htio. Potom će nastupiti period moćnih kraljevstva, koji će potrajati onoliko koliko Allah, dželle ša'nuhu, bude htio da potraje, nakon čega će ga otkloniti - kada On to bude htio. Potom će nastupiti diktatorski period, koji će potrajati onoliko koliko Allah, dželle ša'nuhu, bude htio da ono potraje, nakon čega će ga otkloniti – onda kada On to bude htio. Nakon svega toga će nastupiti period hilafeta po uzoru na poslanstvo – nakon čega ušutje."

Solomone brate, okupaj, se izgovori šehadet i sa mnom u džamiju. cheesy

Не можеш ме убедити да је хилафет суштински исто што и монархија која је увек крвно наследна...она (монархија) у суштини никада не може бити поистовећена са хилафетом првих,правоерних халифа који су постајали то што су постајали на скроз другачији начин...док није доша онај несрећни Муавија и учинио то што је учинио.Јој,кад би те Заки Палестинац чуо шта причаш...не би му се жив извукао. isus-sinai Династије које су то практивовале наводни "хилафет" (евнемијска,абасидска династија,па и османлије) немају везе са аутентичним хилафетом...да се не лажемо,братац! Тако да свако ко сматра дотични хадис као сахих грдно се вара или свесно обмањује. bleh

joooj

Hadis je ispravan samo što on govori o načinima vladanja nad muslimanima u budućnosti i ovo je jedno od obistinjenja onoga što je govorio Allahov Poslanik.

Da, monarhija nema veze sa hilafetom i da, saudijci su marioneta u američkim rukama.

Znao sam ja da ćeš se izvući , neprimi ti meni islam Solomone joooj

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Е брате мој како би Ислам био лепа вера када би се одвојио од политике...

E moj Zvonko kad bi ti shvatio da je islam cjelokuni sistem života pa i politika...

Па схватам, зато ми се и не свиђа. Јер сваки покушај да се заведе земаљска правда је осуђен на пропаст. Као да покушаваш да возиш ауто који је остао без бензина.

Када би ти разумео где је Христово Царство, знао би о чему ти пишем.

Ja znam za Božije carstvo a za to što zi znaaš, ti idi ka svome a ja ka svome isus-sinai

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E moj Zvonko kad bi ti shvatio da je islam cjelokuni sistem života pa i politika...

Па схватам, зато ми се и не свиђа. Јер сваки покушај да се заведе земаљска правда је осуђен на пропаст. Као да покушаваш да возиш ауто који је остао без бензина.

Када би ти разумео где је Христово Царство, знао би о чему ти пишем.

Ja znam za Božije carstvo a za to što zi znaaš, ti idi ka svome a ja ka svome joooj

Ti ka svom a ja ka svome carstvu isus-sinai
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

To da ti se nesviđa to znam, ali to što ti se nesviđa je savršenstvo na zemlji.a bolje ikakva pravda nego nikakva, zar ne?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Да, да, Саудијска Арабија је баш савршена, сва пуца од савршенства...  0212_rolleyes

savršenija je od Rusije,od bilo koje zemlje koju možeš da navedeš.A manjkavosti ima zato što u potpunosti ne sudi onim što je od Boga objavljeno.A da sudi i da se ponaša, vidio bi ti pravo savršenstvo.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Да, да, Саудијска Арабија је баш савршена, сва пуца од савршенства...  0212_rolleyes

savršenija je od Rusije,od bilo koje zemlje koju možeš da navedeš.A manjkavosti ima zato što u potpunosti ne sudi onim što je od Boga objavljeno.A da sudi i da se ponaša, vidio bi ti pravo savršenstvo.
ali ne udaljavaj se sa teme, otovri o savršenstvi islamskih zemalja i diskutovat ćemo.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Sve u svemu smatram da islam i politika (ovdašnja) nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Politika je laž, obmana i prevara, a islam Istina i ko se prema toj Istini vlada doista je na dobitku i postići će Njegovo zadovoljstvo.

Islam je sistem života u kome se tačno zna ko vlada,kako da vlada i kako da se vlada, te kako postići red na Zemlji. Dakle, to je život, uopšteno, bez laži i prevare. I, politika ( u smislu ovdašnje ) ne postoji zato što je vjera usavršena i upotpunjena.

Kaže Allah, dželešanuhu: Danas sam vam vašu vjeru upotpunio i blagodat Svoju prema vama usavršio i zadovoljan Sam da vam Islam bude vjera. (El-Maide, 3.)

Dakle, upotpunjena i po pitanju sigurnosti kako  za očuvanje ummeta u pripremanju dovoljnih snaga za slamanje svih vrsta neprijatelja i sveobuhvatno i ispravno ujedinjenje oko te snage. A, tako i za širenje sigurnosti i spasenja unutar društva, socijalne pravde, borbe protiv nepravde i davanja njihova prava, svima, koja im je Allah, subhane we teala, dao.

Srž islama po tim pitanjima je čuvanje vjere, čuvanje ljudskih života, čuvanje razuma, čuvanje porijekla, čuvanje časti i čuvanje imetka.

Nema dopuna i izmjena, jer nisu potrebne. Dok, u politici dopunjuju i donose zakone prema sitnosopstvenim interesima, strastima ili okolnostima.

Druga je stvar što je Allahova mudrost i ta da to svako ne može spoznati. Ali, drugi, na osnovu  pomenutih, imaju mogućnost te spoznaje upravo na greškama i zabludama njihovim. Jer, da nema zla ne bismo znali šta je dobro, i sve analogno tome.

Lijek za nerazumjevanje, nerazmišljanje, sadržan je u slijeđenju svjetla Objave što upućuje na koristi (interese) koje čovjekov razum sam ne može dokučiti.

Kaže Allah, dželešanuhu: Zar je isti onaj kojem smo život dali nakon mrtvila i dali mu svjetlo sa kojim ide među ljudima i onaj koji živi u tminama iz kojih ne može izaći. (El-Enam, 122.)

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Sve u svemu smatram da islam i politika (ovdašnja) nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Politika je laž, obmana i prevara, a islam Istina i ko se prema toj Istini vlada doista je na dobitku i postići će Njegovo zadovoljstvo.

Islam je sistem života u kome se tačno zna ko vlada,kako da vlada i kako da se vlada, te kako postići red na Zemlji. Dakle, to je život, uopšteno, bez laži i prevare. I, politika ( u smislu ovdašnje ) ne postoji zato što je vjera usavršena i upotpunjena.

Kaže Allah, dželešanuhu: Danas sam vam vašu vjeru upotpunio i blagodat Svoju prema vama usavršio i zadovoljan Sam da vam Islam bude vjera. (El-Maide, 3.)

Dakle, upotpunjena i po pitanju sigurnosti kako  za očuvanje ummeta u pripremanju dovoljnih snaga za slamanje svih vrsta neprijatelja i sveobuhvatno i ispravno ujedinjenje oko te snage. A, tako i za širenje sigurnosti i spasenja unutar društva, socijalne pravde, borbe protiv nepravde i davanja njihova prava, svima, koja im je Allah, subhane we teala, dao.

Srž islama po tim pitanjima je čuvanje vjere, čuvanje ljudskih života, čuvanje razuma, čuvanje porijekla, čuvanje časti i čuvanje imetka.

Nema dopuna i izmjena, jer nisu potrebne. Dok, u politici dopunjuju i donose zakone prema sitnosopstvenim interesima, strastima ili okolnostima.

Druga je stvar što je Allahova mudrost i ta da to svako ne može spoznati. Ali, drugi, na osnovu  pomenutih, imaju mogućnost te spoznaje upravo na greškama i zabludama njihovim. Jer, da nema zla ne bismo znali šta je dobro, i sve analogno tome.

Lijek za nerazumjevanje, nerazmišljanje, sadržan je u slijeđenju svjetla Objave što upućuje na koristi (interese) koje čovjekov razum sam ne može dokučiti.

Kaže Allah, dželešanuhu: Zar je isti onaj kojem smo život dali nakon mrtvila i dali mu svjetlo sa kojim ide među ljudima i onaj koji živi u tminama iz kojih ne može izaći. (El-Enam, 122.)

Da , današnja politika nema veze sa islamskom.

Islamska politika je rađenje postupaka islamske vlasti kojima se ima za cilj donošenje koristi i otklanjanje štete stanovnicima islamske države.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

To da ti se nesviđa to znam, ali to što ti se nesviđa je savršenstvo na zemlji.a bolje ikakva pravda nego nikakva, zar ne?

Да покушам да разјасним. Нас двојица се слажемо да када би на овом свету било истинске правде, онда би сви људи веровали у Бога, не би било греха - крађе, убиства, прељубе, сви би људи били скромни, милосрдни и помагали једни другима и тако даље. То би био идеалан свет.

Међутим, све те идеале на Земљи једноставно није могуће остварити. Увек ће бити људи који различито мисле и сви људи ће увек грешити, неко више неко мање. Ево и ми смо овде згрешили па увредили један другога, али смо хвала Богу нашли снаге за покајање и опроштај па то решили. Кад ми као верници не можемо да не погрешимо, шта онда да очекујемо од других?

То значи да када би хтели да ту "земаљску правду" спроведемо, нико на Земљи не би остао невин и некажњен. Сви смо заслужили казну. Шта онда да радимо? Свакако као верници не желимо анархију и безакоње, али исто тако видимо да идеална правда није могућа, бар не док Христос не дође. Једина могућност која нам преостаје јесте следеће. Прво, да одвојимо сваку земаљску правду од вере, јер када се вера меша у правду онда се само направи још већа неправда. Друго, да световни закон успоставимо на основу општих принципа који су заједнички за све људе независно од вере/невере - право на живот, имање итд.

Дакле, брате - сасвим се ја слажем са тобом да је идеално да не буде на Земљи прељубе. То нам је заједнички идеал. Али се не слажем да прељубника треба каменовати јер тиме смо само направили још горе - на један грех (прељубу) додали смо и други (убиство). Зато треба веру држати одвојену од политике.

Свако добро ти желим

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kada slušamo kako je negdje učinjena preljuba, potpuno se nonšalantno možemo ponijeti, jer se, kao, ne tiče nas, pa tada možemo govoriti zašto ovo ili ono. Ali, kada bi neko lično iskusio, ne daj Bože, preljubu, ne znam da li bi baš bio siguran u svoj negativan stav o kamenovanju.

Ima ona narodna: " Po tuđoj g..... stotinu štapova a po mojoj ni jedan."

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Kada slušamo kako je negdje učinjena preljuba, potpuno se nonšalantno možemo ponijeti, jer se, kao, ne tiče nas, pa tada možemo govoriti zašto ovo ili ono. Ali, kada bi neko lično iskusio, ne daj Bože, preljubu, ne znam da li bi baš bio siguran u svoj negativan stav o kamenovanju.

Апсолутно сигуран брате. Грех се не решава другим грехом, прељуба се не решава убиством.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...