Гости Guest Оливера Написано Септембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Чуди ме да се људи неупутно залећу где им није место. Попут Димитријевића и Грешног Милоја. Нису свештена лица, а нападају на патријарха и сабор. Да ли је у питању и неваспитање? мислим да је у питању таква врста насторјења, свести и рекао бих вере-духовности, да свакоме виде непријатеља....да у свему виде Нови Светски Поредак, антихриста, масоне и последња времена. Зато се тако и понашају. Ово ми је сасвим адекватан одговор... :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Без обзира шта писао Влада Димитријевић, он је велики човјек. Његове се књиге продају по нашим манастирима које су веома поучне. Свако од нас је одговоран за све ово што се дешава, јер немамо смирења и трпљења. Одма осуђујемо. Али такви смо ми грешни људи.тужна истина, али се баш питам што ниједна нема благослов кад их отвориш - сигурно је зато што су ''душекорисне'' 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Па рецимо ако је књига о Светој Литургији, Влада Димитријевић скупи неколко поучних текстова и направи од тога књига. Ја поседујем једну коју је он уредио о Светом Причешћу, а књигу сам купио у манастиру Ћелија. Дакле не код Акакија 4chsmu1 4chsmu1 А тачно није он ту књигу писао, то су све краћи текстови владике Николаја и Аве Јустина или анализе Димитријевића. узми књигу из мог потписа, да видиш шта је књига о причешћу од два светитеља, а не од тог скрибомана. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Мени је жао што мој брат и пријатељ Влада траћи огромне таланте којима га је Господ обдарио на дување ветра у једра овога што се на крају једино може и мора изметнути у раскол. Волео бих да и сам то увиди (као што је и много пута раније могао себи да призна да је погрешио). Ствари су отишле предалеко и време је да се заустављају. Владу знам као брилијантно интелигентног и тврдоглавог, али морам да сведочим да га никада нисам познавао као злонамерног. Дао Бог да и он понешто од овога прочита, пошто зна да га волим и поштујем као изузетно драгог пријатеља (мада нисмо били у претерано честом контакту последњих десетак година). Верујем да и Влада подједнако добро зна да и ја нисам ништа "злонамернији" од њега. Ако би отишао на неко време до Шишатовца и осмотрио неке од оних удбашких "њушки" које се тамо окупљају да пруже наводну подршку преосвећеном епископу Артемију (а нису баш увек сигурни ни којом руком да се прекрсте), мислим да би барем још једном трезвено размислио о свему. Свима нам изгледа треба мало аналитичке дистанце, пошто идемо ка сукобу у ком нема победника и из ког ће профитирати она, увекприсутна, "трећа страна." Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Ја сам књиге купово у манастиру Ћелије ко је су под благословом његовом преосвештенства епископа Милутина. Кажем није Влада те књиге писао, већ је направио књигу од разних текстова светих отаца. Али без обзира, његово име се налази на корицама књиге која је благословена. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Мени је жао што мој брат и пријатељ Влада траћи огромне таланте којима га је Господ обдарио на дување ветра у једра овога што се на крају једино може и мора изметнути у раскол. Волео бих да и сам то увиди (као што је и много пута раније могао себи да призна да је погрешио). Ствари су отишле предалеко и време је да се заустављају. Владу знам као брилијантно интелигентног и тврдоглавог, али морам да сведочим да га никада нисам познавао као злонамерног. Дао Бог да и он понешто од овога прочита, пошто зна да га волим и поштујем као изузетно драгог пријатеља (мада нисмо били у претерано честом контакту последњих десетак година). Верујем да и Влада подједнако добро зна да и ја нисам ништа "злонамернији" од њега. Ако би отишао на неко време до Шишатовца и осмотрио неке од оних удбашких "њушки" које се тамо окупљају да пруже наводну подршку преосвећеном епископу Артемију (а нису баш увек сигурни ни којом руком да се прекрсте), мислим да би барем још једном трезвено размислио о свему. Свима нам изгледа треба мало аналитичке дистанце, пошто идемо ка сукобу у ком нема победника и из ког ће профитирати она, увекприсутна, "трећа страна." Баш тако! 4chsmu1 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Како све ово утиче на Народ? Као када се родитељи препиру и вичу пред дететом, дете постаје збуњено, потиштено, повлачи се у себе... почиње да мрзи и сл. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Без обзира шта писао Влада Димитријевић, он је велики човјек. Његове се књиге продају по нашим манастирима које су веома поучне. Свако од нас је одговоран за све ово што се дешава, јер немамо смирења и трпљења. Одма осуђујемо. Али такви смо ми грешни људи. Тачно Семберац. Али, први тај Влада воли да осуђује, ни мање ни више него патријарха и синод. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Одличан осврт брата Владимира Димитријевића на одлуку Синода да владики Артемију забрани да као гост говори на најављеној конференцији. Мислим да је ова одлука Синода само оправдала потребу да се о овој теми нешто јавно каже ! Владика је тиме што је испоштовао одлуку Синода још једном показао да није човек раскола како би неки хтели да га прикажу. У образложењу које ја за јавност дао Патријарх Иринеј још једном је показано да прави разлози протеривања владике Артемија са Косова и Метохије нису финансијске природе већ неки други. Сви знамо који... Истина се неда сакрити ! Истина ће победити ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Одличан осврт брата Владимира Димитријевића на одлуку Синода да владики Артемију забрани да као гост говори на најављеној конференцији. Мислим да је ова одлука Синода само оправдала потребу да се о овој теми нешто јавно каже ! Владика је тиме што је испоштовао одлуку Синода још једном показао да није човек раскола како би неки хтели да га прикажу. У образложењу које ја за јавност дао Патријарх Иринеј још једном је показано да прави разлози протеривања владике Артемија са Косова и Метохије нису финансијске природе већ неки други. Сви знамо који... Истина се неда сакрити ! Истина ће победити ! 0102_laugh :cheesy: 4chsmu1 confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Разлог зашто је вл.Артемије удаљен са епархије РП је расколништво и болесно духовништво, како се ово задње наводи у саопштењу те одлуке, а ово потоње у саопштењу забране свештенодејства. Наравно да је у сржи проблем поимања Екуменизма. Једнога дана, величанственога дана, ако Бог да, доћи ће до сједињења Западне и Источне Цркве. То се свакако не може ускоро догодити, али догодиће се ако Бог да. Плодови Екуменизма могу бити само позитивни, а евентуално неприхватање неких православних ставова било би само још једно у низу погрешно /слободно/ опредељење одговорних појединаца. Ми се надамо другачијем; надамо се да ће оци Запада и Истока препознати заједништво и јединство у православном исповедању као једно и јединствено учење Католичанске Цркве. И поред свега тога, ми православни морамо да се научимо у овој ситуацији новим и неопходним проширењем нашег сопственог учења, наше самосвести Православне. У томе нам Западни теолози у многоме помажу, јер, сагледавајући њихове ставове који су неприхватљиви, уједно долазимо до јаснијих и ширих аспеката аргументованог сведочења православних догмата. Ту мисију Цркве не може ништа и нико да спречи. Нажалост, међу нама су се појавили неки зилотствујући по своме уму и идеолошком уверењу којом искривљују веру православну. Доказ томе је сâмо расколништво и дух бунтовништва, хуљење, клеватање, понижавање и осуђивање. То је само спољашње осликавање стања њиховога. Али унутрашње стање, што јесте теолошко стање таквих, тек стоји у супротности православној вери. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Одличан осврт брата Владимира Димитријевића на одлуку Синода да владики Артемију забрани да као гост говори на најављеној конференцији. Мислим да је ова одлука Синода само оправдала потребу да се о овој теми нешто јавно каже ! Владика је тиме што је испоштовао одлуку Синода још једном показао да није човек раскола како би неки хтели да га прикажу. У образложењу које ја за јавност дао Патријарх Иринеј још једном је показано да прави разлози протеривања владике Артемија са Косова и Метохије нису финансијске природе већ неки други. Сви знамо који... Истина се неда сакрити ! Истина ће победити ! Istina je Hristos Gospod. Podsecaj se na to i neces dalje bulazniti o "krivici" Patrijarha i Sabora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука