Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

• Гости

ја сам исто први пут чула. и такође се не слажем. мораћу малко боље да се распитам, на крају-причешће лепо у нашој, парохијској цркви, и не боли ме глава ;)

Наравно, тако је најбоље.

Код нас је било 20-ак душа, што јенеки просек прве недеље поста. КОд нас је у парохији 80% старих људи, бабе и деде, па су они и дошли. Једино дете је била моја ћерка. Но, слава Богу. Тако је- како је. Није лако старим људфима да дођу до Цркве која је доста удаљена од села, па још да дођу из другог села...а и недостак љубави према Богу, и невера и све по мало...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322936787' post='537288]

само буди упорна, ал немој на силу :)

Ni govora, to ne bi bilo uputno. Mudro mora s adolescentima. Sve to oni kao sami a ja se samo radujem. Ona se pricestila danas 0442_feel , sama je izrazila zelju. klinac nam se najednom pridruzio u postu, ne cijelom, a sad je u manjini, pa se za pricesce pravda da oce da sam osjeti potrebu, nece da bude licemjer, a mi ga diramo da nije on tome dorastao, to je prava taktika s njim - izazov.

Molitva Bogorodici je cudo 0442_feel

Подели на овим сајтовима

ја нисам, муж и син јесу. и то син , од годину дана-једва. каже протосинђел из тог манастира у који смо јутрос ишли, да беба мора 4 сата да "пости" пре причешћа. а ја сину дала млеко пред полазак. никад нисам чула за тако нешто и вррррррло сам се згранула :blink:

Beba da posti?!?! :blink: :blink: :blink:

Tesko nama...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ма не бре да пости, пости...у одређене дане,већ да 4 сата пре причешћа ништа не стави у уста. уствари, и то му дође као неки евхаристијски пост за бебе. не знам ни ја. али све ми нешто мука у стомаку

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

ма не бре да пости, пости...у одређене дане,већ да 4 сата пре причешћа ништа не стави у уста. уствари, и то му дође као неки евхаристијски пост за бебе. не знам ни ја. али све ми нешто мука у стомаку

Bilo kakav post za bebe je vasionski besmislen, a tek mi je dobar ovaj od 4 sata... eh, ka` ce jutro vise...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

видех гомилу мале деце, од 2-3 године, која нису причешћена јер су пила млеко око 8. гомилу деце од око 6-7 година која се "нису ове недеље припремала за причешће". с'марса па на крушку као да сам пала. ал'баш више и спамујем тему

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Да, и још милион људи у цркви се причестило данас :)

То је обично тако прве недеље поста, али како се обично причести 20-ак људи, ово је данас чудо.

Подели на овим сајтовима

И јуче, а и данас, Богу хвала :D

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ma besmislica...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

видех гомилу мале деце, од 2-3 године, која нису причешћена јер су пила млеко око 8. гомилу деце од око 6-7 година која се "нису ове недеље припремала за причешће". с'марса па на крушку као да сам пала. ал'баш више и спамујем тему

Сачувај Боже..

Ма да то некако и ''отржњујуће'' делује, кад је у питању ''сама цифра т.ј масовност''.. Поготову кад се ради о првој недељи поста..

Цифра која у току поста и то (само) прве недеље РАСТЕ... па се понавља последње недеље...

а шта је између ...ХИБЕРНАЦИЈА?? ;)

Или као понегде,...''екстреман'' број дјеце причесника, у односу на старију децу и одрасле.. и сад је то као некакав показатељ ..па јесте показатељ (!).. Али какав ..?

Истина је (ипак) негде другде.. :)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

a где то опет може сутра?

мислио сам конкретно да опет, после претходне Литургије која је била прошле недеље, идем да се причестим.

ако ме питаш за послушање, кад сам у неком манастиру присутан на конаку где се служи Литургија неколико дана узастопце или ако се служи редовно по неком типику, имам благослов да се редовно причестим, где год се задесим и где ме приме пред путир. исто важи и за моју парохијску цркву, мада се тамо служи узастопно само за Васкрс или тако неке велике празнике, типична градска црква.

тачније речено, после сваке исповести отац ми саопшти како ћу се причешћивати, обично је то редовно до сад било.

тако да није важно где сам ...

још ме, фала и слава Богу, нико није одбио, мада немам жељу да обилазим цркве где по аутоматизму одлучују од путира.

Подели на овим сајтовима

ја сам исто први пут чула. и такође се не слажем. мораћу малко боље да се распитам, на крају-причешће лепо у нашој, парохијској цркви, и не боли ме глава ;)

питаш ти лепо, како се ти и твоји причешћујуте, такав ти је благослов за свугде.

ал бебе и децу да одлучује од причешћа ... па то је ...

боље да вежем језик, има ко ће то пристојно а грубље, ене га у последним пасусима.

http://www.verujem.o...etogorac.htm#p1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...