Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

ја нисам, муж и син јесу. и то син , од годину дана-једва. каже протосинђел из тог манастира у који смо јутрос ишли, да беба мора 4 сата да "пости" пре причешћа. а ја сину дала млеко пред полазак. никад нисам чула за тако нешто и вррррррло сам се згранула :blink:

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

. каже протосинђел из тог манастира у који смо јутрос ишли, да беба мора 4 сата да "пости" пре причешћа. а ја сину дала млеко пред полазак. никад нисам чула за тако нешто и вррррррло сам се згранула :blink:

dizzy999 7896634 :229229229: fmqmtx

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

ја сам исто први пут чула. и такође се не слажем. мораћу малко боље да се распитам, на крају-причешће лепо у нашој, парохијској цркви, и не боли ме глава ;)

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Pričestila sam se,naravno,kao i svake nedelje,Bogu hvala.A naroda? Paaa bilo je,s obzirom da je inače nedeljom 15ak do 20 ljudi,danas je bilo recimo 50ak i uglavnom su se pričestili.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Гости

ја сам исто први пут чула. и такође се не слажем. мораћу малко боље да се распитам, на крају-причешће лепо у нашој, парохијској цркви, и не боли ме глава ;)

Наравно, тако је најбоље.

Код нас је било 20-ак душа, што јенеки просек прве недеље поста. КОд нас је у парохији 80% старих људи, бабе и деде, па су они и дошли. Једино дете је била моја ћерка. Но, слава Богу. Тако је- како је. Није лако старим људфима да дођу до Цркве која је доста удаљена од села, па још да дођу из другог села...а и недостак љубави према Богу, и невера и све по мало...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322936787' post='537288]

само буди упорна, ал немој на силу :)

Ni govora, to ne bi bilo uputno. Mudro mora s adolescentima. Sve to oni kao sami a ja se samo radujem. Ona se pricestila danas 0442_feel , sama je izrazila zelju. klinac nam se najednom pridruzio u postu, ne cijelom, a sad je u manjini, pa se za pricesce pravda da oce da sam osjeti potrebu, nece da bude licemjer, a mi ga diramo da nije on tome dorastao, to je prava taktika s njim - izazov.

Molitva Bogorodici je cudo 0442_feel

Подели на овим сајтовима

ја нисам, муж и син јесу. и то син , од годину дана-једва. каже протосинђел из тог манастира у који смо јутрос ишли, да беба мора 4 сата да "пости" пре причешћа. а ја сину дала млеко пред полазак. никад нисам чула за тако нешто и вррррррло сам се згранула :blink:

Beba da posti?!?! :blink: :blink: :blink:

Tesko nama...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ма не бре да пости, пости...у одређене дане,већ да 4 сата пре причешћа ништа не стави у уста. уствари, и то му дође као неки евхаристијски пост за бебе. не знам ни ја. али све ми нешто мука у стомаку

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

ма не бре да пости, пости...у одређене дане,већ да 4 сата пре причешћа ништа не стави у уста. уствари, и то му дође као неки евхаристијски пост за бебе. не знам ни ја. али све ми нешто мука у стомаку

Bilo kakav post za bebe je vasionski besmislen, a tek mi je dobar ovaj od 4 sata... eh, ka` ce jutro vise...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

видех гомилу мале деце, од 2-3 године, која нису причешћена јер су пила млеко око 8. гомилу деце од око 6-7 година која се "нису ове недеље припремала за причешће". с'марса па на крушку као да сам пала. ал'баш више и спамујем тему

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Да, и још милион људи у цркви се причестило данас :)

То је обично тако прве недеље поста, али како се обично причести 20-ак људи, ово је данас чудо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...