w.a.mozart Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Нису ми дали tu pomaže samo smirenje..... eventualno neko anonimno preteće pismo svešteniku i po neki http://www.freefightclub.com/Portals/5/home/maya%20geri%20%20warming%20up.JPG 0442_feel ja kad udjem u crkvu,sveštenici samo počnu da šapuću.... leopold,leopold.....leopold..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 tu pomaže samo smirenje..... dada eventualno neko anonimno preteće pismo svešteniku i po neki http://www.freefightclub.com/Portals/5/home/maya%20geri%20%20warming%20up.JPG dada ja kad udjem u crkvu,sveštenici samo počnu da šapuću.... leopold,leopold.....leopold..... 0442_feel И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Нису ми дали А зашто, брате мој у Христу? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Хвала лаве, хвала! prst ka dole И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Па имао сам неки СТРАШАН грех,па ми рекао тек могу у петак.Али нема везе у петак ћу бити спреман као запета пушка. Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Па имао сам неки СТРАШАН грех,па ми рекао тек могу у петак.Али нема везе у петак ћу бити спреман као запета пушка. Е то је већ јасније.... Твој свештеник, сигурно најбоље зна, шта је најбоље за Тебе.... Желим Ти свако добро од Господа и снагу да истрајеш до петка, када ћеш се Причестити и то на дан када прослављамо Св.Симеона Мироточивог... prst ka dole 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 Јесам слава Богу и данашњем Светом Сави Другом ! ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 На здравље и спасење свима који су се данас причестили! Кад смо већ код ове теме... Замолила бих за један савет. И супруг и ја постимо све постове, средом и петком... Одлазимо на Литургију, пре него што смо добили бебу кад год је било прилике обилазили смо манастире, итд. Међутим, иако супруг пости, никако да се причести. Моли се, извршава своје правило, чита духовну литературу... и све је у реду осим тога што се причести једном годишње (обично за Васкрс). Покушала сам да му скренем пажњу на то, међутим приметила сам да то може само да му створи притисак и контраефекат. Покушала сам и ћутањем и примером, ништа. Оно што знам јесте да треба да се молим. А док за то не добијем снаге... Шта предлажете? com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 draga sestro vera,predlažem da ovo pitate u temi -pitajte sveštenika- koja je ovde https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,236.msg117558.html#new a da ne bi ispali hipnotisana gomila 0104_cheesy da kažem i svoje mišljenje.... ako čovek nastavi da i dalje ide na liturgiju i pažljivo tj. aktivno učestvuje u istoj,pričešće će mu kad-tad doći.... to je prosto tako...mi se spasavamo Hristom živim koji je u pričešću i u njemu mi zajedničarimo... a spasenje nije gola činjenica,to je proces i nemoj se moliti da se pričesti... moli se da oseti još veću čežnju za Hristom.... sve su ostalo nijanse 8084.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 значи... јесам 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вера Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 i nemoj se moliti da se pričesti... moli se da oseti još veću čežnju za Hristom.... sve su ostalo nijanse Наравно. То и јесте "хлеб наш насушни", а не нешто "што се ваља", како би рекле неке наше баке. Но, Бог зна зашто је то тако. Него, увек ти буде жао у таквим ситуацијама. А мени тим пре јер ми је муж... Али надам се и верујем да ће се пробудити по том питању. Хвала на одговору! com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 jaša,poruke ne rade nikom....radimo na tome da ih popravimo...moraću ovako da ti odgovorim Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 ЈЕСАМ! :drugarstvo: 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 21, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2010 :drugarstvo: 0442_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 22, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2010 Да,на Теодорову суботу и на Недељу Православља.Надам се да ћу се причестити у среду и петак,ако се не улењим па не одем у Цркву. :smiley: 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука