Jump to content

Vladici Artemiju zabranjeno da služi liturgiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

У свом посту си оптужио Патријарха и Синод да су смијенили в.Артемија зато што је антиекумениста,

те да сви ставови Сабора и Синода о Виловском нису тачни.

Дакле, по теби они су онда некакви сплеткароши који прогоне Виловског који је потпуно невин?

Незнам да ли је Виловски потпуно невин,али за оно зашта га је Синод СПЦ сматрао кривим очигледно јесте.

Зашто би га иначе Врховни Суд Грчке ослободио ?

Зашто се на почетку кампање која је имала за циљ да се владика Артемије уклони из своје епархије говорило о његовој кривици због новчаних махинација а сада се то нигде не помиње него се говори о његовом тврдом ставу по питању Косова и Метохије ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 446
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

види брате,ова прича не води нигде!

На овон форуму ти неће бити дозвољено да блатиш Цркву ,ни директно а нарочито не индиректно као што радиш!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Незнам да ли је Виловски потпуно невин,али за оно зашта га је Синод СПЦ сматрао кривим очигледно јесте.

Дакле у твојим очима световни суд је виши од црквеног?

Подели на овим сајтовима

Дозволи те Неши да каже своја ставове, јер много људи мисли као и он. Ја незнам истину али не верујем да је владика Артемије толко црн као што се прича (а да су сви остали мед и млеко). Једноставно владика Артемије је анђео, оно прави монах. Подсећаме на блаженопочившег патријарха Павла.

Ја се надам да ће Господ све решити како треба, углавном све је на добробит појединца и Цркве. Рецимо и да је неправедна одлука синода, сабора и патријарха, то само даје могућности да се владика Артемије још више приближи Господу Исусу Христу. Надам се само да му синод неће забранити да се причешћује.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате мој једно је имати став а друго оптуживати (па макар и посредно) црквене власти.

Ево, моје интимно мишљење јесте да је требало са в.Артемијем пензионисати све оне епископе који нису рашчинили или ставили под епитимију поједине јеромонахе који отворено крше православне каноне, па не отварам тему, а могао бих.

Дакле, сигурно боље зна наш свети Патријарх и Синод како да држе ред у кући него ми,

тако је одувијек било у Православљу па је ред да се потрудимо да тако и буде.

Подели на овим сајтовима

Sve je to lepo,ali ako se priča da je on namerno progonjen zato što je protiv ne znam čega a prii tom su strane službe to naložile ,onda dolazimo do zaključka da je naša Crkva saborno radi za obaveštajne krugove i da namerno sklanja jednog branioca vere ,zato što želi da proda i izda tu istu veru ,opet saborno!

E za takve klevete na ovom forumu nema mesta!

Подели на овим сајтовима

Sve je to lepo,ali ako se priča da je on namerno progonjen zato što je protiv ne znam čega a prii tom su strane službe to naložile ,onda dolazimo do zaključka da je naša Crkva saborno radi za obaveštajne krugove i da namerno sklanja jednog branioca vere ,zato što želi da proda i izda tu istu veru ,opet saborno!

Ти ако мислиш да нема сарадње синода и државе, ти си онда слеп. Не оптужујем Цркву, јер разумем њезин крст који носи у овом друштву. Али треба бити реалан. Мислити да држава не притиска Цркву је смешно. Али треба се Богу молити и имати поверења у наше архијереје и пре свега трпети сваки бол. Ја да не желим да трпим ја би отишо код Акакије, тамо нема таквих проблема, тамо је Царство земаљско.

Али мени је циљ Царство небеско, то је мој идеал.

Подели на овим сајтовима

Ти ако мислиш да нема сарадње синода и државе, ти си онда слеп. Не оптужујем Цркву, јер разумем њезин крст који носи у овом друштву. Али треба бити реалан. Мислити да држава не притиска Цркву је смешно. Али треба се Богу молити и имати поверења у наше архијереје и пре свега трпети сваки бол. Ја да не желим да трпим ја би отишо код Акакије, тамо нема таквих проблема, тамо је Царство земаљско.

Али мени је циљ Царство небеско, то је мој идеал.

ja sam lepo i jasno rekao i tako će biti,

biće sankcionisani svi koji pričaju ovakve priče.

Подели на овим сајтовима

Брале, мислити да ова дегенска власт у Србији може пера да одбије Цркви је смјешније.

Чињеница да смо под окупацијом, али тајном окупацијом. У свакој окупацији Црква није потпуно слободна, па тако није ни у Србији. Погледајмо СПЦ за време комунизма, или РПЦ за време комунизма...Црква је морала да икономише да би спасила народ од тирана. Тако је и сада. А ово што ја говорим је само да оправдам неке одлуке, дакле на страни сам Цркве.

Шта мислиш да би Црква дозвољавали некрштенима (политичарима који пљују по свему што је свето) да се причешћују (као нашим политичарма, који чак незнају шта је нафора, мисле да је меза и одбијају од патријарха на литурији да узму нафору, има клип на јутуб како Цветковић одбија да узме нафору)?

Подели на овим сајтовима

У свом посту си оптужио Патријарха и Синод да су смијенили в.Артемија зато што је антиекумениста,

те да сви ставови Сабора и Синода о Виловском нису тачни.

Дакле, по теби они су онда некакви сплеткароши који прогоне Виловског који је потпуно невин?

Зашто се на почетку кампање која је имала за циљ да се владика Артемије уклони из своје епархије говорило о његовој кривици због новчаних махинација а сада се то нигде не помиње него се говори о његовом тврдом ставу по питању Косова и Метохије ?

где пише то што ти причаш?

где пише да је Дејан Виловкси ослобођен притвора у Грчкој због недостатка кривице, сем да наше законодавство није на време доставило документацију?

мислим да је непотребно 100 пута да ти се понавља да је владика Артемије склоњен са места администратора због непослушности Сабору.

Подели на овим сајтовима

Шта мислиш да би Црква дозвољавали некрштенима (политичарима који пљују по свему што је свето) да се причешћују (као нашим политичарма, који чак незнају шта је нафора, мисле да је меза и одбијају од патријарха на литурији да узму нафору, има клип на јутуб како Цветковић одбија да узме нафору)?

ајде леба ти, где си видео да Црква дозвољава причешће некрштенима?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...