Jump to content

Vladici Artemiju zabranjeno da služi liturgiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 446
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Neposlusni Crkvi i izricu ove kazne , sto je najstrasnije!

Значи по теби је Црква = Артемије плус туце непослушних монаха?

А ти "непослушни Цркви" су Патријарх и Сабор?

Само да те питам шта је онда за тебе Црква пошто то СПЦ теби очигледно није?

Оканите се више Патријарха Иринеја и не заклањајте се иза патријарха који у овоме народу још има неупитни ауторитет.

Када га будете послушали, у свему, онда можемо да говоримо о ауторитету Патријарха, јер вама оно што не одговара, ви то игнориштете и релативизујете.

Ово је говор Патријарха Иринеја о начину служења литургије београдским свештеницима, где је јасно и гласно рекао на шта се односи вековно устаљени поредак служења литургије, и то подвукао свештенству!

КО ЈЕ ТО НЕПОСЛУШАН ПАТРИЈАРХУ??

http://www.box.net/shared/cqrmjm68zv

Као прво батице нема ја шта да се окањујем мог Патријарха, прича ти је потпуно глупа.

Или мислиш да га се "оканем" исто онако како га се "окануо" Артемије и банда око њега:

да радим све што ми падне на памет, да сам смирен и послушан само у хвалоспјевима о властитој персони иако то нема везе са животом и реалношћу?

Да крадем паре које је народ слао косовским старцима и нејачи, те да од истих купујем скупа кола, плаћам станове по Атини, Београду и Солуну, плаћам неке дебеле американце да глуме заштитнике српства по америчком сенату и конгресу?

Све зависи шта сматраш под "оканути се Патријарха".

Ја се свог Патријарха нећу оканути, јер нисам у тој врсти прелести и лагања себе.

А и тај Патријарх је за вас турбо-ревнитеље "екумениста, паписта, издајник" и шта већ све не.

Да се вратимо на тему:

- зашто Свети Оци нису св.Литургију "чували неизмењену", него су је непрестано обогаћивали?

- зашто они Епископи за које ви секташи тврдите да су "новотари" служе исто као и Светогорци

(мислим само да знам да случајно није и читава Света Гора у "новотарској прелести")

- зашто је за тебе новотарија да се служи онако како се служило прије Турака,

да вам Турци нису постали врховни литургички ауторитет, а да ми остали нисмо о томе обавештени?

итд.

Једино што је досад јасно јесте да су се јуловци, удбаши и комуњаре навукли на "духовност",

па будући да се по старом обичају више баве другима но собом и покрећу овако глупе теме

у којима користе старе и опробане тактике, исте оне којима су црквене људе прогонили раније.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мени они изгледају људи који би били савршено задовољни да 99,9% становништва оде у пакао, докле год они добију потврду и задовољство да су у праву.

Мене само занима до кад ти и теби слични мислите да повлађујете тим расколницима и да толеришете то што раде? Постоји ли за вас икаква граница након које непослушног треба избацити из Цркве???

Баш тако.

Подели на овим сајтовима

Мени је јуче било јако тешко,покушавао сам једном (не знам како да га назовем)да објасним чему нас учи Исус Христ а он ме оптужи да сам адвентиста јер цитирам Библију.

Само мржња и незнање.Велике речи,Србија ,светосавље,борба бла бла

Немој да се увредиш, али да би неком објашњавао чему нас учи Господ мораш ваљда прво да научиш како се Он зове - Исус Христос. Друга ствар, када цитираш Библију неком ко је православан обично се очекује да или ти сам пружиш тумачење или да наведеш неко од отачких тумачења. У сваком случају, неопходно је да тумачење буде у складу са православном Црквом и њеним учењем. У супротном, сасвим је природно да те други православац доживљава као протестанта зато што једино протестанти читају св. Писмо произвољно и исто тако га тумаче. Овде има доста одличних црквених тумачења, па навали. Не замери.
Подели на овим сајтовима

Много смо се сви комплет променили. Постали смо осетљиви. Узнемирени. Што? Мислимо о томе.

Ништа се ново не дешава што се није дешавало.

Подели на овим сајтовима

@uros

Хвала ти што си ме опоменуо на грешку.

Читао сам изводе из књиге"Христос а не Христ" али ми се омакло.

За моја схватања је Владика Атанасије веома лепо објаснио све што треба да се научи.Проблем је у томе што ако га споменем расколнику или неком протестанту разговор креће у другом правцу.

Зато покушавам да се послужим само цитатом из Библије.

Надам се да разумеш моје мотиве.

Ма ништа брате, опрости ти што сам те погрешно проценио. Капирам ово за вл. Атанасија што кажеш. А ти онда ухвати па им цитирај античке оце, па да виш како неће смети да писну 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Слажем се са Жељком, ствар је врло озбиљна.

Замишљам, сасвим могући сценарио у коме ја водим децу на Литургију, а већински (у то будите убеђени) народ и патриотске организације опседају и заузимају храмове по Новом Саду, док мене оклопљена полиција штити да се несметано помолим Богу. И још да ме пуштају на Дневнику како ето нам не дају хулигани, лопови, мрачњаци, нацисти и анархисти да остваримо наша верска права и ометају нам пут у европске интеграције и цивилизацију... greengrin

Пазите, ако дође до раскола, ја ћу бити тамо где су овце, а не тамо где су пастири. Делићу судбину изманипулисаног народа без обзира колико се неслагао са овим +Артемијевим неканонским начином.

Каква парадоксална ситуација... 0102_laugh

Забринут сам.

Не бих говорио о већини, ово је ипак виртуелни свет, а народ је нешто савим друго.

Црквених или верујућих људи је тек 5% плафон, и то морате знати да је то углавном површно, и незаинтересовано.

Никада више никаквих демонстрација или буна неће бити, све се иде ка једном глобалном поретку, у коме су сви зависни од кредитних рата, уживања и нико није спреман (сем пар јунака и вагабунда) на жртву и на мучеништво.

Народ је збуњен, а за Артемија у унутрашњости једва да су чули...знам из мога окружења да им даш 100евра да погоде име владике своје епархије, не би имали појма, а камоли да знају унутар црквене прилике и неприлике.

Они који су заражени вирусом новотарско обновљенашке заразе, ће ићи слепо за званичним "органима" и све правдати љубављу,миром и јединством.

Они који знају нешто више, антиглобалисти и евроскептици, они који имају неку националну црту, и који схватају ко заправо влада светом, и где све то води, ће стати иза "ревнитељских" владика Светосаваца, али највећи део народа ће ћутати до промене календара, јер то ће бити прави преокрет, када Србину почнеш да мењаш славу.

Тада ће они који не знају много, али који осећају народним срцем, рећи не глобализму и глобалној цркви.

Биће подела какве не можемо да замислимо, они који су "добри са попом" ће слушати власт и званично, јер "не можемо против целог света", "овај календар је застарео и нетачан", "ако хоћемо у европу, не можемо са азијским календаром" итд, док ће они "ја славим како је мој баааба славио" остати верни Светосавкој Цркви, и несвесно отказати послушност тада већ оформљеној глобалној цркви, са првим епископом града Рима на челу.

Знају наши Синодалци, да је то оно на чему ће се спотаћи, и они - што се њих тиче, никада не би мењали календар, али притисци ће бити све већи и већи, и једног дана ће поклекнути, а тада ће изгубити већину верника.

У принципу, новотарцима не требају верници, већ крштене душе које плаћају требе, ЦЕЛИВАЈ ДАРИВАЈ И НИШТА НЕ ПИТАЈ, је једина девиза, а  ако је прекршиш, ти си расколник, и то незнавени.

Но, у том хаосу, заиста је могућ ваш сценарио али у мањем обиму, јер сигурно ће бити не демонстрација или полицијске пратње верника и новотарског клира, него борба за Храмове..

Могу да говорим у своје име, још не смем да излазим у јавност, али пошто сам или свештеник, или ђакон, или само чтец, или вероучитељ, једно је сигурно, мој Храм, који су градили моји преци, сигурно нећу дати у руке некоме глобалисти макар он био мој колега или носио мантију.

Борбе ће бити, и могу да вам кажем, на бар два храма у Бачкој - заборавите !!!

Подели на овим сајтовима

Значи по теби је Црква = Артемије плус туце непослушних монаха?

А ти "непослушни Цркви" су Патријарх и Сабор?

Само да те питам шта је онда за тебе Црква пошто то СПЦ теби очигледно није?

Оканите се више Патријарха Иринеја и не заклањајте се иза патријарха који у овоме народу још има неупитни ауторитет.

Када га будете послушали, у свему, онда можемо да говоримо о ауторитету Патријарха, јер вама оно што не одговара, ви то игнориштете и релативизујете.

Ово је говор Патријарха Иринеја о начину служења литургије београдским свештеницима, где је јасно и гласно рекао на шта се односи вековно устаљени поредак служења литургије, и то подвукао свештенству!

КО ЈЕ ТО НЕПОСЛУШАН ПАТРИЈАРХУ??

http://www.box.net/shared/cqrmjm68zv

Патријарх је објаснио да то не треба само напрасно да се ради. Вероватно је у преву јер сте се саблазнили попут оне жене коју спомиње Патријарх. Ако те није срамота да попут жене одређујеш како и шта треба онда изволи.

Тешко је описати твоје лицемерје и позивање на Патријарха. Окренули сте леђа и њему и Сабору, целој Цркви, народу, Богу, анђелима, Светитељима. Довољни сте сами себи. Је ли има нешто од тога да није тачно?

Рекох ја биће све релативизовано, али ти си овде показао да си превазишао сва моја очекивања...

Ово је докторат из релативизовања.

Шта је реко Патријарх ???????

Само да не треба напрасно да се ради???

Алал ти вера..

То сте схватли из овога снимка??

Па ово ни Слобин Дневник није радио..

"Такозвани новотарци који служе по новом типику,НОВИМ ПРАВИЛИМА КОЈИ СУ САМИИИ ИЗМИСЛИЛИ,народ то није прихватио, и каже остали смо без народа..то није добро, СТОТИНАМА ГОДИНА СЛУЖИМО НА ЈЕДАН НАЧИН,НИКОМЕ НИЈЕ СМЕТАЛО, ВЕЋ СВЕТИ ПОСТАЈУ СЛУЖЕЋИ НА ТАКАВ НАЧИН...а ми смо уместо да се потрудимо да схватимо смисао литургије..што више и што дубље, а ми смо то променили са неким УВОЂЕЊЕМ НЕКИХ НОВИХ ПРАВИЛА...литургија је жива наука,није била статична, него се УСАВРШАВАЛА,допуњавала, нешто се испуштало,мора да буде на један мудар начин, да то народ не осети...и не само овде него на многим другим местима народ се поделио...ја не знам каква су правила овде...али напомињем..оно што је сабор већ раније донео...ДА СЕ ИМА СЛУЖИТИ ПО ДОСАДАШЊЕМ НАЧИНУ, НИ СТАРО НИ НОВОМ, НЕГО ПО ДОСАДАШЊЕМ НАЧИНУ...

Када будете добили СЛУЖЕБНИКЕ НОВЕ КОЈЕ ЋЕ ЦРКВА ИЗДАТИ , А НЕ НЕКИ ПРИВАТНИ ИЗДАВАЧИ,па ако пише тамо да се молитва чита тихо или у себи...а можда би добро било, да оно што лично чиним,да свештеници молитве читају ПОЛУ-ГЛСАНО,да сам чује,а не да онако гледа очима, па питање дал чита или не чита...него полугласно, било да сам или два три служе...нека народ види да свештеник моли за њега,док народ поје велико или мало Господи помилуј,ПРЕМА ТОМЕ, НИШТА НОВО НЕ УНОСИМ, НЕГО ДА СЕ СЛУЖИ НА НАЧИН..КАКО СЕ ДО САДА СЛУЖИЛО!!!Да се отклони подела међу народом,у неким местима је то још израженије..што није добро..."

Окреули смо леђа, Патријарху, Богу, Сабору, Народу, Анђелима, Светитељима, целој Цркви..???

Брале, на ком блесиметру си то измерио?

Ти си Црква? Ти си гласник Божији? Ти си сасуд Духа Светога? Теби се светитељи јављају....??

На Патријарха ћу се позивати оно што вама смета, јер се иза њега заклањате, а мени ће да буде ауторитет у зависности ко њему буде ауторитет, "про оријенте" или Свети преци и Свето Предање..

Подели на овим сајтовима

dal ovisi  shvatanje smisla liturgije o zatvorenim-otvorenim dverima sto jos uvijek neznam zbog cega buka tolika

Naš narod ima neka čudna shvatanja vere,gotovo magiska!

Ako vladika služi sa otvorenim dverima onda i onaj koji služi u ime vladike može to da radi!

Ako si gledala klip gde članovi obraza prekidaju liturgiju ,mogla si čuti kako viču:"Zatvori dveri da bude pravoslavno".

Znači ako su otvorene dveri nije a ako su zatvorene jeste pravoslavno  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

dal ovisi  shvatanje smisla liturgije o zatvorenim-otvorenim dverima sto jos uvijek neznam zbog cega buka tolika

Naš narod ima neka čudna shvatanja vere,gotovo magiska!

Ako vladika služi sa otvorenim dverima onda i onaj koji služi u ime vladike može to da radi!

Ako si gledala klip gde članovi obraza prekidaju liturgiju ,mogla si čuti kako viču:"Zatvori dveri da bude pravoslavno".

Znači ako su otvorene dveri nije a ako su zatvorene jeste pravoslavno  0102_laugh

Mozda ne vole promaju. Promaja je oduvek bila jedan od najvecih neprijatelja srBstva greengrin .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Саопштење Светог Синода
у вези са писмом умировљеног Епископа рашко-призренског Г. Артемија
од 13. септембра 2010. године

http://info-forum.net/index.php?topic=2324.msg4675#msg4675

Подели на овим сајтовима

Oni i dalje zabranjuju, kaznjavaju, razmonasuju....

Dokle?

Док се непослушни Цркви не дозову памети.

А ко је непослушан? Сабор и Синод? Коме? Владици Артемију? Ти рече да си студирао теологију, па где научи овакву еклисиологију?

ovo nije eklisiolosko pitanje i nemojte zbunjivati vernike koji nisu dovoljno upuceni. Sinod vec godinama krsi kanone i mesa se  u rad episkopu Artemiju. On je sve to trpio zarad mira u Crkvi, ali mira nije bilo vec se sve veci haos stvara.

Znaci grupa episkopa krsi kanone, a ne ep Artemije kako se zeli predstaviti narodu!

Подели на овим сајтовима

Није то "група епископа" него Свети Синод, на чели са Патријархом СПЦ (а чланове Синода бира Сабор). И то јесте еклисиолошко питање, јер +Артемије, као теолошки образован човек, заступа неку веома чудну еклисиологију.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...