Jump to content

Окултизам у Православљу (ПРОЧИТАТИ ОБАВЕЗНО)


Guest о. Агапије

Препоручена порука

Др Ђорђевић Татјана: Невиност и верност увек су у "моди"

Friday, 24 September 2010

Др Ђорђевић Татјана

НЕВИНОСТ И ВЕРНОСТ УВЕК СУ У “МОДИ”

Још премудри Соломон рече:

“Ко ће наћи врсну жену? Јер вриједи више него бисер“ (Приче Сол. 31,10) и

“Ко је нашао жену, нашао је добро и љубав од Господа“ (Приче Сол.18,22)

      Први пут, са појмом телегонија, сусрела сам се читајући књигу руског свештеника Илије Шугајева, а са благословом руског патријарха Алексија II “Једном за цео живот“. Књига је одлична и топло бих је препоручила тинејџерима и њиховим родитељима јер је пуна поука, добронамерних и корисних савета за одабир партнера за хришћански брак. Читајући о телегонији била сам ужаснута оним што сам прочитала. Ужас је већи тиме, што се ове научне чињенице крију од јавности и свесно допушта да генерације младих воде распусни живот мислећи да за то неће сносити ама баш никакве последице. Каква заблуда! Савремени научници Креационисти, тврде да имуни систем у потпуности одговара нашем односу са Творцем и да ћемо засигурно, “осетити“ последице неморалног понашања.

Шта је то телегонија? (научни аспекти)

Феномен телегоније прво је испитан на животињама још пре 150 година. Научници Флинт и Феликс Ледантек, као и други научници, доказали су овај ефекат на животињама. Експерименти су описани у Ледантековој књизи “Телегонија- утицај првог мужјака“. Узгајивачи паса знају да ако се расна керуша, бар једном, споји са “џукцем“, после тога више не може рачунати на расно потомство. Такође, голубица која је расна, убија се ако се споји са голубом који није расан, јер зна да ће потомство бити без педигреа. А, шта је са феноменом телегоније код људи?

Телегонија код људи, научно је потврђена после дугогодишњих опсежних физиолошких, антрополошких, социолошких и статистичких истраживања и експеримената од стране непристрасних научника. Наука је овде категорички изјавила:

“Да, ефекат телегоније односи се и на људе и то у много јасније израженој форми него у животињском свету“. То значи да жена која чак није ни затруднела, носи и себи јајне ћелије у које су уграђени низови ДНК свих њених претходних полних партнера. Од раније се зна да гени партнера могу да се уткају у генетски систем жене. Телегонија тврди да на потомство жене утичу сви њени ранији полни партнери независно да ли са њима има порода или не. Као пример за ово наводе се Рускиње које су имале авантуре са глумцима из путујућих позоришта. Оне су касније рађале децу која нису личила на здраве очеве беле пути, него на те пролазнике. Ужасавајуће, зар не?

А, шта кажу духовници?

У разговору са једним духовником пре пар година сазнала сам да жена од сваког партнера, како он каже, узима “део духа“, и при томе долази до размене духова и формирања духовног односа. У случају да постоји више партнера настаје комплексна ситуација и могућност настанка разних менталних поремећаја, па и психоза (нпр. шизофренија и сл.) Свештеник Илија Шугајев каже овако: да сваки блудни однос оставља траг на човеку. Није могуће сјединити се само телом, а не добити и душу и дух те особе. Телесну везу лако је раскинути, али остаје духовна веза, тако да жени није јасно зашто не може да заволи свог мужа свом својом душом? Разлог је тај, што је њена душа већ везана за друге људе, и ове везе је вуку и не дају јој слободу. Сада је јасно зашто овакве ситуације доводе до расцепа личности и настанка психоза код тинејџера и адолесцената. Психијатри хришћани, као и духовници, тврде да нам је 80 % младог света на граници психоза (тешких душевних болести са лошим изгледима за излечењем). Савремена психотерапија потврђује чињеницу да промискуитет разара психу: У књизи “Православље и савремена медицина“ (Светигора, 2001 г.) исти ти психотерапеути кажу: “Аутодеструктивно својство тежње за уживањем, у основи је многих сексуалних неуроза“.

Остале пошасти промискуитета

Све је, отприлике, почело са “еманципацијом” жена средином прошлог века.

Циљ ових покрета и разноразних револуција није био ослобађање него управо обрнуто: заробљавање и “уништавање” жена. Било је важно “избацити” жену из куће, одвојити је од деце, запослити је и дати јој такву улогу да што више буде ван куће и не буде идентитет дат јој од Бога: мајка и жена. При томе, жене су добијале финансијску независност,и на тај начин, им био подгрејан егоизам и немотивисаност за брак и рађање деце. Жена је данас већи роб него икада. На послу се од ње много тражи, уцењиване су на разне начине, па и тиме да не могу имати порода ако желе каријеру. Страшно!

У једном познатом часопису, који читају младе маме, савет једног педагога, иначе жене, која нити је Српкиња, а поготово не хришћанка гласи: ...”Ако уместо о пословним одлукама ви размишљате о томе да ли је ваше дете појело целу кашицу, или гугућете на телефону са њим – остављате лош утисак... Не дозволите себи да изгледате запуштено, нити да се на вама примети како једва чекате да се вратите кући. Искористите време на послу да не мислите на кућу… После дужег одсуствовања са посла ваше колеге су се мало одвикле од вас, баш као и ви од њих. Можда ћете због тога морати изнова да се доказујете…’’Страшно. А, ове “стручне“ жене васпитавају младе српске мајке. Све само са једном поуком- да не рађају децу, да не би после на послу морале да размишљају о њима. Очигледно је сазрело време да жене хришћанке имају свој часопис где их не би тровали ови “саветодавци” и њима слични. Жена, поготово млада српска мајка треба да се васпитава у хришћанском духу, а не у разврату и ширењу каријере. О томе је доста говорио и наш Свети Владика Николај, који каже да жена: функционер има нешто које јој од Бога не припада, а оно што јој је дао Бог – занемарује, те неизоставно настаје психичка фрустрација, а затим и болест. Онда се чудимо зашто харају малигне, полне и заразне болести. Све је то последица једног нездравог начина размишљања, али и потпуне неинформисаности наших људи, којима се подмеће гомила гнусних лажи. Нпр. О мерама заштите при интимним односима. Наравно, све је то несигурно, и из хришћанског угла неприхватљиво.

Жена која има добар имуни систем може да савлада сваку болест. Нажалост, много мојих колега учествује у ширењу лажне пропаганде о мерама заштите у интимним односима, што из сопственог незнања, што из финансијских разлога. Све ово, несумњиво, потврђује и статистика.

На свим медијима може се чути: Сваки други брак у Србији је стерилан. (Да ли смо се запитали зашто у Србији Бог затвара материце? Да ли су увек други криви за наше тешкоће?)

Следи даље статистика: Свака друга девојчица осмог разреда имала је интимне односе, а нежељену трудноћу завршавала абортусом. Шта очекивати од Србије и њеног потомства у наредним годинама? Ову забринутост поделио је и наша Светост, Патријарх српски Г- дин Павле у једном интервјуу за овај часопис, када је констатовао да је целокупна ситуација са белом кугом страшна, и да не зна ко ће наследити ову земљу: “Не знам, можда Кинези…” Што се тиче стерилитета који је нажалост, најчешће последица промискуитета, и проф. И. Мануилова (у књизи “Православље и савремена медицина”) каже: “Медицинска индикација вантелесног оплођења, по правилу, представља последицу анатомских аномалија јајовода насталих услед вeштачког абортуса”. Сваки даљи коментар је сувишан.

Све што се дешава, не дешава нам се случајно: децу нам васпитавају “идоли” са ТV екрана, као и “болесничке серије и емисије”, а ту су и неке од прљавштина, које се нуде на интернету. У међувремену, родитељи на пословним састанцима, “кроје” каријеру или се пак боре за голи физички опстанак. Дотле, деца су на улици или крај екрана уз алкохол, дрогу, и ко зна шта.

Уместо закључка

Званична наука ћути о телегонији, да не би оспорила претходне сексуалне револуције, које згрћу огроман новац. Наша деца пропадају угледајући се на “болесне” ауторитете и њихове лажи. Као лекар и мајка троје деце, препоручила бих младим женама и девојкама:

Невиност и верност, како год то старомодно звучало, гарант су вашег здравља душе и тела, јер је тако заповедио и Господ у Својој 7.- ој заповести: ”Не чини прељубу”

Повратак Богу и традиционалним вредностима су једини прави пут Србије, у будућност.

Ваша сестра у Христу,

Др Ђорђевић Татјана

Извор: ''Светигора'', јануар 2008.г.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

“Телегонија тврди да на потомство жене утичу сви њени ранији полни партнери независно да ли са њима има порода или не. Као пример за ово наводе се Рускиње које су имале авантуре са глумцима из путујућих позоришта. Оне су касније рађале децу која нису личила на здраве очеве беле пути, него на те пролазнике.

Вероватно 9 месеци касније... ekstra

mense0198626478946378946

Добар текст и поучан. Пропустили су да кажу како су тим спавачицама КАСНИЈЕ расли бркови и умеле су да глуме исто као и ти глумци, односно да бестидно лажу.  crvenilo

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Овај...телегонија

Гаряев П. П. је академик руски, биолог који је развио ову теорију и бави се њом већ неких 20 година.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B5%D0%B2,_%D0%9F%D1%91%D1%82%D1%80_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да Сања, о томе има издашно објашњење у руском филму који је постављен на yu tube, и кад сам то гледала исто ми је било логично....али, оно што је алармантмо а што мислим да треба људе обавестити, да је читав бивши соц блок, препун разних института и научника и сви они се се позивају на свој ауторитет. Ми смо склони да све што се каже "Са руског института" и слично, да у то поверујемо. Говорим из искуства јер сам живела у Чешкој 90-тих, и знам на шта сам све наилазила под тим "Државни научни институт". Много би требало времена и нерава да вам опишем силне "научно истраживачке  институте" из Русије који су за дебеле паре продавали разне експрименталне лекове за оволеле од канцера итд. Верујте у свему томе највише има сензационализма и зараде. Наравно да постоје људи, коју се баве и озбиљним истраживањима али углавном такви се не експонирају, осим на неким уско научним скуповима за које ми и не чујемо.

Знате, много година треба да би се нешто доказало и заживело као истина, те и госп. Гарјаев иако је биолог и научник и можда верује и има доказе за  своју теорију, она би  морала да прође сва ситна научна сита да би се прогласила за истиниту.    

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Инвазија апокрифа

Неопходно је издвојити мноштво откривења и апокрифа које шире наши “ревнитељи”. И сумњива откровења која се приписују преп. Серафиму, - која је, као што се обично сматра, записао Мотовилов, али која потичу из архива о. Павла Флоренског (склоног мистицизму). Та откровења, заједно са низом очигледних лажепророчанстава (сличних обећању да ће Југ победити Север у САД, или обећању да ће преп. Серафим васкрснути у време императора Николаја – види “Серафимово послушање”), садрже предсказање о одступништву архијереја, на које се тако радо позивају савремени расколници. Треба рећи да код нас нема доказа о аутентичности ових текстова, записаних неколико деценија после кончине преподобног.Ево шта о томе пише богослов Андреј Курајев у књизи “Окултизам у Православљу”:

“…Недоказивост, необичност и фантастичност карактеристични су за поједине црквено неауторизоване успомене о животу светих. Тако је сабеседник преп. Серафима, Н. Мотовилов, ширио крајње фантастичне легенде о пророчанствима старца. 1854. године он је саопштио императору Николају да ће старац Серафим “васкрснути пре општег васкрсења из мртвих у време царствовања Вашег Императорског Величанства и то само ради вас, Велики Господару”. Затим 1867. год. (позивајући се на преподобног) пише странице будуће историје: “Русија ће се слити у једно велико море заједно са другим земљама и народима словенским - у грозно и непобедиво царство сверуско, свесловенско Тога Магога, пред којим ће дрхтати сви народи. Уједињеним силама Русије и других Константинопољ и Јерусалим биће покорени. Приликом поделе Турска ће скоро сва остати за Русију… Антихрист ће се родити између Москве и Петрограда, у великом граду који ће бити назван “Москво-Петроград”. Пре доласка антихриста треба да се одржи Осми Васељенски Сабор свих Цркава ради обједињења и уједињења свих светих Христових Цркава против предстојећег антихришћанског покрета - под Једну Главу Христа-Животодавца… Јевреји и Словени су два народа судбе Божије, сасуди и сведоци Његови, неуништиви ковчези; а сви други народи су пљувачка коју ће Господ избацити из уста Својих”. Овај текст је толико чудан (и екуменичан), а његово порекло толико двосмислено (јер рећи да текст потиче из архива свешт. Павла Флоренског – исто је што и рећи да потиче из света окултиста и фалисификатора) да чак ни приређивачи енциклопедије савремених апокрифа – православног трилера “Русија пред Другим доласком” нису сматрали да је могуће да се тај текст објави у потпуности”.

Осим тога апокрифни су и “Сан митрополита Макарија (Невског)”, на коме царебожници заснивају своје учење, књиге “Богом дана”, “Казивање о житију блажене старице Матроне”, “Блажена Алипија”, “Сестра Антонина. Вода Великог четвртка” и многе друге.

Сматрам да је један од главних разлога за овакав процват визионарства то што је савремени свет преплављен окултизмом а отуђен од Христа и истинског живота оствареном у живој заједници са Њим и Црквом, без истинске вере и свести о васкрсењу и Царством Божијим које се пројављује у св. Литургији.. Људи навикли на “ширење сазнања” улазе у Цркву и везују за Њу свој начин размишљања. Радећи у Душестаратељском центру у име св. прав. Јована Кронштатског приметио сам да су они који су били у окултним сектама веома склони тражењу стараца и да са много већим задовољством читају антимасонска дела него Свете Оце.

Преузето са друге теме.

Постављена слика

Dragi oce, ako me secanje ne vara, gospodin Kurajev je poricao Blagodatni Oganj.

Kakvo Vi misljenje imate u vezi toga?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Gospodin Kurajev, koji porice Sveti Oganj, porice sada i prorostva svetog Serafima Sarovskog.

Ako nastavi ovim tempom, vrlo brzo ce poceti, na veoma slican nacin, da porice i Sveto Pismo.

Da li je gospodin Kurajev, uz (njegovo preosvestenstvo) Mitropolita Zizjulasa, jedan od najvecih zivih teologa danasnjice?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Gospodin Kurajev, koji porice Sveti Oganj, porice sada i prorostva svetog Serafima Sarovskog.

Ako nastavi ovim tempom, vrlo brzo ce poceti, na veoma slican nacin, da porice i Sveto Pismo.

Da li je gospodin Kurajev, uz (njegovo preosvestenstvo) Mitropolita Zizjulasa, jedan od najvecih zivih teologa danasnjice?

штета што ниси могао дуже да останеш са нама, било би ми задовољство да ти објасним пар ствари.

за вређање светитеља Цркве ниси ни могао да очекујеш другачије.

што се баби снило да свештеномученика ''раскринкава'' и назива господином, а ово ћу образложити због оних који остају да читају.

не иде то тако како је он замислио - нити је свештеномученик Данил Сисојев порицао Благодатни Огањ, већ његово обожавање и давањем већег значају него самом Васкрсу у Јерусалиму.

друго, у тексту Мотовилова, који је био духовно чедо светог Серафима Саровског из оспореног дела текста да је аутентичан транскрипт речи које су гурнуте светитељу у уста, јер је био против јереси царебожја а испало је да подржава тако нешто. поготово чудног текста који сведочи о наводном васкрсењу светог Серафима и повратак светог цара који ће владати дуго и просперитетно Русијом.

зато је и настала читава секта која паразитира на здравом Телу Руске Православне Цркве, због таквих нетачних текстова који су кренули да колају из сличне кујне као што си и ти.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214810.html#msg214810

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214813.html#msg214813

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214815.html#msg214815

да, јесу изузетни теолози, на твоју расколничку жалост joooj

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хвала Медо! Опростите за покретање теме која је већ закључена smej.gif

  Е сад али нико не "рече" како спречити пропагирање те квази науке 0409_feel

Link to comment
Подели на овим сајтовима

исто као и свим застрањењима - молитвом за ближњег, пре свега, и кратком аргументацијом зашто то не пије воду.

искрено, ја сам већи фан молитве, пошто обично аргументација не води никуд, а песничење помаже само да умине бол у ономе ко песничи не и да се истера глупост из главе  0409_feel smej.gif smej.gif

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хвала Медо! Опростите за покретање теме која је већ закључена 1405_love

  Е сад али нико не "рече" како спречити пропагирање те квази науке :)

Ув. Каринјо.... реч је о ТЕОРИЈИ!Не о чињеници!

Људи имају право и слободу да постављају и истражују ТЕОРИЈЕ! Тако напредује наука.

То није окултизам у православљу...., као ни у медицини.

Мени као лекару је ова терорија јако занимљива. Јел постоји могућност да би нека вирусна инфекција могла довести до овога...значи причамо о ТЕОРИЈИ!

А што се надрилекарства тиче, имамо у Србији много већи проблем, хомеопатија, кинеска медицина...... које ДОКАЗАНО не лече људе, а људи се код њих лече и дају новце и тако. Ја бих прво да се бунимо против тога, ако није проблем, и ако нам је стало до науке и добробити народа.

А што се предбрачних односа тиче ..па чак и ти ~зли~ американци на сва уста препоручују апстиненцију као заштиту од полно преносивих болести, нежељене трудноће....

Опуштено ;)

Сад морам да прочитам лепо теорију да би изградила став, не могу напамет причати...

Ево кога занима...па да видимо о чему је реч. Ако постоји неки генетичар на форуму, добродошао је :)

http://predmet.ru/garyaev-small.pdf

Link to comment
Подели на овим сајтовима

имамо у Србији много већи проблем, хомеопатија, кинеска медицина...... које ДОКАЗАНО не лече људе, а људи се код њих лече и дају новце и тако. Ја бих прво да се бунимо против тога, ако није проблем, и ако нам је стало до науке и добробити народа. neznam kako u srbiji,na zapadu se sve vise narod okrece bas kineskoj tradiciji  ,heomopatiji ,dokazano od medecine doktora sto propisuju tablete,operacije , tehnicke stvari  da,sto se tice akupunkuture ,ako recimo boli glava sta znam tako nest ,od doktora dobijes tablete,uzmes koju ,zeludac pokvari,ides opet doktoru ,propise za zeludac tablete ,ima koristi jel neozdravljuje vec ima stalne pacijente sto profitira i doktor i farma sto tablete proizvodi,odes na akupunkturu ,od jedan put se sklone i mozes cak dugo  dugo biti bez toga problema,tako da tablete ubijaju  vicinom a nelijece 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хвала Медо! Опростите за покретање теме која је већ закључена 0409_feel

  Е сад али нико не "рече" како спречити пропагирање те квази науке 4chsmu1

Ув. Каринјо.... реч је о ТЕОРИЈИ!Не о чињеници!

Људи имају право и слободу да постављају и истражују ТЕОРИЈЕ! Тако напредује наука.

То није окултизам у православљу...., као ни у медицини.

Мени као лекару је ова терорија јако занимљива. Јел постоји могућност да би нека вирусна инфекција могла довести до овога...значи причамо о ТЕОРИЈИ!

А што се надрилекарства тиче, имамо у Србији много већи проблем, хомеопатија, кинеска медицина...... које ДОКАЗАНО не лече људе, а људи се код њих лече и дају новце и тако. Ја бих прво да се бунимо против тога, ако није проблем, и ако нам је стало до науке и добробити народа.

А што се предбрачних односа тиче ..па чак и ти ~зли~ американци на сва уста препоручују апстиненцију као заштиту од полно преносивих болести, нежељене трудноће....

Опуштено ;)

Сад морам да прочитам лепо теорију да би изградила став, не могу напамет причати...

Ево кога занима...па да видимо о чему је реч. Ако постоји неки генетичар на форуму, добродошао је :)

http://predmet.ru/garyaev-small.pdf

та теорија о некаквој телегонији је ужасно ограничена у постулату и апсурдна.

то би значило да се бебе потпуно телесно и духовно оболеле рађају од блуда или тако неких тешких греха.

:), вриштале би као хероински зависници  0110_hahaha

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

A poslusajte ovu vracarsku teologiju. Ovo je vec neki tezak voodo.

Sta kaze? Ako majka ne posti za vreme trudnoce dete nikad nece moci postiti. Ili da ne govorim

o onoj gluposti da ako roditelji imaju seks za vreme trudnoce da ce dete biti bludnik. Ovo je jos

gluplje od gledanja u solju od kafe i pasulj.

Моја мајка није постила и пушила је за време трудноће,а ја нити пушим,нити пијем,а почео сам да постим прошле године,од како сам кренуо на факултет.4chsmu1))Не одређују родитељи судбину детета,већ Господ.stadaradim))

Студент ПБФ

Link to comment
Подели на овим сајтовима

A poslusajte ovu vracarsku teologiju. Ovo je vec neki tezak voodo.

Sta kaze? Ako majka ne posti za vreme trudnoce dete nikad nece moci postiti. Ili da ne govorim

o onoj gluposti da ako roditelji imaju seks za vreme trudnoce da ce dete biti bludnik. Ovo je jos

gluplje od gledanja u solju od kafe i pasulj.

Моја мајка није постила и пушила је за време трудноће,а ја нити пушим,нити пијем,а почео сам да постим прошле године,од како сам кренуо на факултет.0110_hahaha))Не одређују родитељи судбину детета,већ Господ.0110_hahaha))

-Dobro i? Kakve to veze ima sa onim sto je o.Joilo rekao?

- Mozda u nekoj Hindu sekti gde Bog deluje preko karme. U hriscansvu covek svojom slobodnom voljom

odredjuje da li ce da ide ka zajednici sa Bogom ili ka opstoj antizajednici. U hriscanstvu sudbina ne postoji.

Ondosno mozemo govoriti o nuznosti kao nekoj formi sudbine ali mi smo kao hriscani pozvani da rusimo

nuznosti i idemo ka slobodi.



 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...