Jump to content

Религија и Наука

Оцени ову тему

flint

Препоручена порука

izvini ,ali po meni je ovo što pišeš veoma glupo i pričanje u prazno...

i onda klasično pitanje,ako je materija sabijena u jednu tačku šta je bilo oko te tačke?

Da li mi možemo da shvatimo svet oko nas ?

Ne vredi... jednostavno ne vredi... kao sto rekoh... izuzetno je tesko razumeti te stvari...

Jbg, nije ni nauka za svakog... zato i postoji religija ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

i onda klasično pitanje,ako je materija sabijena u jednu tačku šta je bilo oko te tačke?

Ne vredi... jednostavno ne vredi... kao sto rekoh... izuzetno je tesko razumeti te stvari...

da li je te stvari teško ili nemoguće razumeti?

kao i nauka tako i religija može samo da se delimično razume od strane ogrničenog ljudskog bića!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

''vaseljena od marcipana sa planetama od cokolade..''.  ;)....

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

I najneupuceniji u astronomiju znaju da kosmos nema kraj, ako pak neko misli da ima, neka obrazlozi sta je posle tog kraja, mada o ovom pitanju mislim da se ne treba sporiti, dakle ako je kosmos beskrajan, kako covek, koji isti nije ni ogrebao, moze sa toliko sigurnosti da tvrdi nesto samo zato sto ta cinjenica nije dokazana matematicki ili na neki drugi nacin.

Nauka prakticno i nema adekvatnu disciplinu koja bi se sa ovim pitanjem uhvatila u kostac, pa je i nemocna da na ova pitanja da odgovore.

Od celog ovolikog posta, ovde si se najvise nalupao. Ne mogu da ti odogovrim jer bih morao da ti kompletno repliciram relativitet, cetvorodimenzionallni prostor, tamnu materiju i zakrivljenje beskonacnog prostrora u samog sebe.
jahojao234 јел можеш, МОЛИМ ТЕ, да детаљно изнесеш на видело твоје виђење  greengrin greengrin greengrin

пошто наука тврди да се свемир шири и даље  klapklap

само је проблем одговорити - У ЧЕМУ  ;)

Uopste nije problem... samo ti o otme ne znas nista. Medo, na ovo pitanje je odavno odgovoreno... mnogo davno... glupo je da ga postavljas sad, sa nekim senzacionalistickim prizvukom kad o tome ima mnogo izgovorenih reci u poslednjih par desetina godina

Moras da shvatis jednu izuzetno komplikovanu i tesko razumljivu stvar (ovde ne vredjam tvoju inteligenciju vec zaista zelim da nagovestim da mnogi ljudi imaju probelm da sagledaju problem koju cu sada da opisem) Veliki prasak se nije desio u praznom prostoru kako vernici obicno umeju naivno da intepretiraju tu teoriju. Probaj da shvatis da je veliki prasak bio pocetak i vremena i prostora. Dakle ako je tad stvoren prostor, onda pre velikog praska nije bilo prostora. Zapravo, naucnici su se slozili odavno, da je bespredmetno razmisljati o tome sta je bilo pre velikog praska jer zakonu nauke prestaju da vaze  u uslovima koju su vladali u tom trenutku i fizicari su odavno odbacili ideju proucavanja dogadjaj pre njega.

E sad, isto tako ne mozes da pretpostavis da se svemir siri kroz "nesto" svemir se siri sam kroz sebe... kao sto se siri povrsina balona koji se naduvava...

Ti ces sad mozda da kazes da se balon siri kroz vazduh ili prostor u kome se nalazi ali onda govoris o njegovoj zapremini... ja govorim o njegovoj dvodimenzionalnoj povrsini... koja se jednostavno siri... ni kroz sta... jendostavno se siri i povecava svoju povrsinu.

Po nekim modelima vaseljene ces ako dovoljno dugo putujues  u jednom pravcu, ventualno da se vratis na mesto odakle si posao... neces doci do ivice svemira  i videti kroz "sta" se to on siri...

Problem je u tome sto bi to putovanje moralo da bude toliko dugo da ce sam svemir verovatno da dozivi svoj kraj mnogo pre nego sto uspes da zavrsisi to svoje putovanje. A svemir ce jednog dana nestati... ili ce krenuti da se sazima, ili ce se rasiriti do tacke kad ce sama materija da popusti pred tom silom i jednostavno se raspasti... mada tu ima jos uvek dosta spekulacija...narocito od kad smo skontali da vaseljena ubrzava...

генијално објашњење  smej.gif smej.gif smej.gif

али како си ме поставио као мајмуна на грани да висим са једним прстом у дупету и онда да ми објашњаваш еволуцију свемира по Свемирку, то је фе-но-ме-нал-но  ekstra klapklap :291291291: 0110_hahaha 0110_hahaha

под један, ја знам, а још не можеш ни да претпоставиш колико о томе.

под два, о великом праску се прича и постоје теорије које покушавају да обухвате и догађаје пре њега као и о мулитиверсном свемиру који обухвата наш.

под три, предрасуде су ми ретке и лагане попут сапунице.

под четири, велики прасак највероватније није био почетак времена, али простора највероватније.

под пет, сигурно је као ти и ја да постоји нешто што се зове подпростор или не-простор, као што постоји и тамна материја.

под шест, научници интензивно размишљају невезано од твојих предрасуда, фантазија и умишљених ставова о науци и њима.

под седам, закони физике, математике и хемије не престају да важе ни у ком случају, само могу да добију подтеорије које би обухватале нова или нека непредвиђена стања, као што је плазма или нешто још неоткривено.

под осам, свемир се шири и даље.

под девет, стојећи свемир је одбачен због црвеног помака.

под десет, то што си ти заблиндираног ума и пун предрасуда, не значи да смо ми остали ишли на ливаду да чувамо овце у неписмености док си ти походио твоју комунистичко-демагошку школу која те је задојила вероватно доживотно у духу индустријализације да морају сви и све да имају сврху и да морају бити убијени или преумљени док се не одрекну сопствене креативности у крви или потлачености затвора.

Подели на овим сајтовима

ок, имаш опомену за вређање на верској основи, пошто си већ упозораван.
Подели на овим сајтовима

Na osnovu onoga sto si do sad rekao definitivno ne mogu da pretpostavim

под два, о великом праску се прича и постоје теорије које покушавају да обухвате и догађаје пре њега као и о мулитиверсном свемиру који обухвата наш.

Svaki svemir pa  i multiversni ima pocetak u singularnosti... citaj...

Ovo ne znam sto si napisao, nisam ti prozivao predrasude nikad...

под четири, велики прасак највероватније није био почетак времена, али простора највероватније.

Ovo nema veze sa zivotom... ovo si ti nesto sam izmozgao...

под пет, сигурно је као ти и ја да постоји нешто што се зове подпростор или не-простор, као што постоји и тамна материја.

Ako ti kazes da je sigurno, onda se  i ja slazem da je sigurno 0110_hahaha... mada u nauci nista nije sugurno, ne zaboravi to... ali ok, ako meda kaze... 0110_hahaha

под шест, научници интензивно размишљају невезано од твојих предрасуда, фантазија и умишљених ставова о науци и њима.

OK?

под седам, закони физике, математике и хемије не престају да важе ни у ком случају, само могу да добију подтеорије које би обухватале нова или нека непредвиђена стања, као што је плазма или нешто још неоткривено.

Uh, uh , uh ... Medo... nemoj, pls

под осам, свемир се шири и даље.

Sta li ti pa sad ovo znaci... kad sam ja rekao suprotno... naravno da se siri i dalje... i ne samo to .. nego sad se svi pitaju, hoce li stati sa sirenjem i poceti da se sazima ili ce se siriti dok ne "pukne" jahojao234

под девет, стојећи свемир је одбачен због црвеног помака.

Ih, bre medo, da si ti ziv  i zdrav... stacionarni svemir je odbacen jos pocetkom proslog veka... opet mi kao argument navodis nesto sto nikad nisam ni osporio... ja sam pobornik toga sto ti navodis kao argument protiv mene ;)

Znas kako se to zove?  Zamena teza medo... upalice kod nekih forumasa koji citaju ovo .. ali kod mene ne... provaljujem odma :291291291:

Ti kad ne znas sta da napises pises neke naucne postulate ko da su tvoji iako niko nikad njih nije doveo u pitanje...?

под десет, то што си ти заблиндираног ума и пун предрасуда, не значи да смо ми остали ишли на ливаду да чувамо овце у неписмености док си ти походио твоју комунистичко-демагошку школу која те је задојила вероватно доживотно у духу индустријализације да морају сви и све да имају сврху и да морају бити убијени или преумљени док се не одрекну сопствене креативности у крви или потлачености затвора.

A ja bas mislim da upravo to znaci...

Подели на овим сајтовима

Na osnovu onoga sto si do sad rekao definitivno ne mogu da pretpostavim
немој молим те више да узводиш надобудне закључке.  joooj

Svaki svemir pa  i multiversni ima pocetak u singularnosti... citaj...
под условом да та сингуларност није црвоточина која је пролаз између два свемира или мултиверса.

Ovo ne znam sto si napisao, nisam ti prozivao predrasude nikad...
приметио сам кад си добио опомену за предрасуду на верској основи.

Ovo nema veze sa zivotom... ovo si ti nesto sam izmozgao...
време у сингуларности не постоји, бар је до сад тако замишљено. али ако је сингуларност пролаз а гравитација иако бесконачна, мада је то врло сумњиво математички јер се све може измерити ма колико велико било, постоји простор или закривљење које се малтене инстант премошћује.

Ako ti kazes da je sigurno, onda se  i ja slazem da je sigurno :)... mada u nauci nista nije sugurno, ne zaboravi to... ali ok, ako meda kaze... :D
како би ти назвао простор око мултиверса или свемира?

Znas kako se to zove?  Zamena teza medo... upalice kod nekih forumasa koji citaju ovo .. ali kod mene ne... provaljujem odma ;)

рече главни демагог на форуму који потеже аргументе док се не излижу а онда се врати са новим као да их је лично смислио  4chsmu1

A ja bas mislim da upravo to znaci...
ај што су верници малоумни по Свемирку, сад смо и необразовани и затуцани па си сишао с Марса да нам пронесеш истину? greengrin

мало ти је била она једна опомена?

Подели на овим сајтовима

Izvini, jel ti to mene opominjes dok mi smisljas nadimke?

време у сингуларности не постоји, бар је до сад тако замишљено. али ако је сингуларност пролаз а гравитација иако бесконачна, мада је то врло сумњиво математички јер се све може измерити ма колико велико било, постоји простор или закривљење које се малтене инстант премошћује.

Kuku i naopako medo... kuku i naopako...

Kad bi singularnost moga da se objasni na ovaj Medosvki nacin, mi bi vec putovali kroz singularnost  u druge dimenzije...

Jel ti medo znas sta znaci gravitacija  u crnoj rupi (singularnost)? Znaci da ces biti pokidan na rezance i atome kad pridjes njenom horizontu dogadjaja a pritom ce vreme koje ti meris i vreme koje mi van singularnosti merimo da nema veze jedno s drugim...

I pripazi sa nadevanjem pogrdnih nadimaka... to pre svega ne lezi nekom ko je administrator nekog foruma a ni nekom ko sebe naziva hriscaninom...

Подели на овим сајтовима

''Kad bi singularnost moga da se objasni na ovaj Medosvki nacin, mi bi vec putovali kroz singularnost  u druge dimenzije...''  greengrin  4chsmu1  joooj

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

Kad bi singularnost moga da se objasni na ovaj Medosvki nacin, mi bi vec putovali kroz singularnost  u druge dimenzije...

Jel ti medo znas sta znaci gravitacija  u crnoj rupi (singularnost)? Znaci da ces biti pokidan na rezance i atome kad pridjes njenom horizontu dogadjaja a pritom ce vreme koje ti meris i vreme koje mi van singularnosti merimo da nema veze jedno s drugim...

знаш ли шта је Ајнштајн-Розенов мост?

или Казимир ефекат?

Подели на овим сајтовима

Kad bi singularnost moga da se objasni na ovaj Medosvki nacin, mi bi vec putovali kroz singularnost  u druge dimenzije...

Jel ti medo znas sta znaci gravitacija  u crnoj rupi (singularnost)? Znaci da ces biti pokidan na rezance i atome kad pridjes njenom horizontu dogadjaja a pritom ce vreme koje ti meris i vreme koje mi van singularnosti merimo da nema veze jedno s drugim...

знаш ли шта је Ајнштајн-Розенов мост?

или Казимир ефекат?

Ајнштајн-Розенов мост је тунел који, као огледало из приче Алиса у земљи чуда, спаја два различита света, тј. две различите области времена и простора. ...  greengrin

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Naravno da znam...

U nauci se neke stvari jednostavno ne smeju shvatati bukvalno...

Osim toga A.Rozenov most tesko da cemo u skorije vreme moci da proverimo... do tada je to samo interesantnan koncept... a cak i kada bi postojao A.R most, na drugu "stranu" bi samo izasle cestice sa istim spinom i naelektrisanjem ko cestice  u nasem telu... nikako ceo covek ili svemirski brod...

како је Свемирко погрдан надимак?

To je bio nadimak mom pokojnom bratu...

Подели на овим сајтовима

Osim toga A.Rozenov most tesko da cemo u skorije vreme moci da proverimo... do tada je to samo interesantnan koncept... a cak i kada bi postojao A.R most, na drugu "stranu" bi samo izasle cestice sa istim spinom i naelektrisanjem ko cestice  u nasem telu... nikako ceo covek ili svemirski brod...

не знам да ли постоји ili ne, али сумњам да су Ајнштајн и Розен написали јо 1935. године неозбиљан рад који до сад нико још није оспорио, a закривљење простора је реална ствар.

дакле, остаје и питање шта и колико велико може да се провуче а да се не ''поцепа'' простор који заузима уколико би могао да се прошири хоризонт догађаја.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...