Аљонка Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Za pocetak... da li stampate svoje fotografije ili ih cuvate kao digitalne fajlove? Ja... na zalost, do sad ih nisam stampala, ali sad uveliko pocinjem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 До сада сам их носила на развијање.Нисам их штампала, а волела бих. Не знам који папир да користим, и да ли је потребан штампач за фотке, или посебан програм за мој штампач HP Deskjet 3920 ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2010 До сада сам их носила на развијање.Нисам их штампала, а волела бих. Не знам који папир да користим, и да ли је потребан штампач за фотке, или посебан програм за мој штампач HP Deskjet 3920 ? Nesporazum. Mislila sam bas na to, da li ih uopste razvijate.. da li ih imate samo na ekranu ili i u rukama na fotografskom papiru... Ne moze a da se ne primeti da je fotografija nesto sto se sve manje `drzi u rukama`. Sve vise su one samo na ekranu. To je tema o kojoj mozemo dosta da pricamo, zato sam je i otvorila. Jer.. da li ste primetili koliko ste fotografija do sad izgubili na raznim CDovima, hard diskovima i slicno... Sto se stampanja tice (u kucnoj radinosti) - sto kvalitetniji stampac i sto kvalitetniji papir... Za stampac bi mogao Meda da nas posavetuje. Ja sam za sada zadovoljna stampanjem (razvijanjem) u fotografskim radnjama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Мало слика имам, нисам неки љубитељ сликовања, али када имам слике држим их у дигиталној форми зато што се данас размена фотографија углавном врши електронски путем, преко телефона као и показивање. Све иде преко маила, рачунара, телефона, теблета итд. Не сећам се када сам задњи пут однио неку фотографију да се развије. Мислим да би неки важан докагађај попут венчања, крштења...вредео би да се има овековечен у израђеним фотографија и смештен у албум, као успомена...мада и томе техника полако долази "главе" slava3. Мислим да је штампање фотографија тотално неисплативо. Боље је у том случају дати да се израде фотографије. За штампање не треба штампач за фотке него папир за фотке. Тонери у боји су изузетно скупи, а нарочито ако се штампа са ласерског штампача у боји. Уосталом лако је прерачунати рецимо колико једно пуњење тонера може да одштампа слика најбољег квалитета, и то се онда упореди са ценом исте количине слика истог формата које би се израђивале код фотографа. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Мало слика имам, нисам неки љубитељ сликовања, али када имам слике држим их у дигиталној форми зато што се данас размена фотографија углавном врши електронски путем, преко телефона као и показивање. Све иде преко маила, рачунара, телефона, теблета итд. Не сећам се када сам задњи пут однио неку фотографију да се развије. Мислим да би неки важан докагађај попут венчања, крштења...вредео би да се има овековечен у израђеним фотографија и смештен у албум, као успомена...мада и томе техника полако долази "главе" slava3. Мислим да је штампање фотографија тотално неисплативо. Боље је у том случају дати да се израде фотографије. За штампање не треба штампач за фотке него папир за фотке. Тонери у боји су изузетно скупи, а нарочито ако се штампа са ласерског штампача у боји. Уосталом лако је прерачунати рецимо колико једно пуњење тонера може да одштампа слика најбољег квалитета, и то се онда упореди са ценом исте количине слика истог формата које би се израђивале код фотографа. A zamisli desi se nesto tvom kompjuteru, izgori mu kuciste... slome se CDovi... ukradu ti telefon... Zamisli za 30-40 godina kad budes svojim unucima pricao o svom zivotu a ne postoji ni jedna fotografija, ne mogu ni da te zamisle kakav si bio kad si bio mladji... Zamisli da ti nemas ni jednu fotografiju svog zivota... Meni je ta pomisao uzasna. Ja zato cuvam fotografije i u digitalnoj i u `papirnoj` formi. Ako se jednoj od njih nesto desi, imam onu drugu. Ako se desi obema... osecacu se kao izbeglica. Drugo... DIgitalna era, koliko god da je olaksala neke stvari, u mnogome ih je i otezala. Da li ti imas jasan uvid u to koje fotografije imas, u kojim folderima ih cuvas... Iz mog iskustva, one fotografije koje su novije, njih jos uvek imamo u vidu, ali sto vise vremena prolazi sve vise ih gubimo iz vida. A time i brigu o njima. Kada se budu CD-ovi ili hard diskovi menjali necim drugim (kao sto su se i kasete menjale flopi diskovima a flopi diskovi CDovima), VERUJ mi da cemo tad svi izgubiti jako puno fotografija. Mislim da treba da razmislis o tom stavu... i da preracunas ponovo sta je koliko `skupo` a koliko `jeftino` t4431 Fotografije (ne sve naravno, vec odabrane) IPAK treba i stampati. Ja ipak tako mislim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Да,да, сада сам се сетила, моја пријатељица има добар штампач за фотке. Сама ради своје слике. Иначе има дара. Сама прави и прелепе рамове за фотке. Ужива заиста,и то јој је вентил, рекла бих скуп, али без алата нема ни заната... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Мало слика имам, нисам неки љубитељ сликовања, али када имам слике држим их у дигиталној форми зато што се данас размена фотографија углавном врши електронски путем, преко телефона као и показивање. Све иде преко маила, рачунара, телефона, теблета итд. Не сећам се када сам задњи пут однио неку фотографију да се развије. Мислим да би неки важан докагађај попут венчања, крштења...вредео би да се има овековечен у израђеним фотографија и смештен у албум, као успомена...мада и томе техника полако долази "главе" 0110_hahaha. Мислим да је штампање фотографија тотално неисплативо. Боље је у том случају дати да се израде фотографије. За штампање не треба штампач за фотке него папир за фотке. Тонери у боји су изузетно скупи, а нарочито ако се штампа са ласерског штампача у боји. Уосталом лако је прерачунати рецимо колико једно пуњење тонера може да одштампа слика најбољег квалитета, и то се онда упореди са ценом исте количине слика истог формата које би се израђивале код фотографа. A zamisli desi se nesto tvom kompjuteru, izgori mu kuciste... slome se CDovi... ukradu ti telefon... Zamisli za 30-40 godina kad budes svojim unucima pricao o svom zivotu a ne postoji ni jedna fotografija, ne mogu ni da te zamisle kakav si bio kad si bio mladji... Zamisli da ti nemas ni jednu fotografiju svog zivota... Meni je ta pomisao uzasna. Ja zato cuvam fotografije i u digitalnoj i u `papirnoj` formi. Ako se jednoj od njih nesto desi, imam onu drugu. Ako se desi obema... osecacu se kao izbeglica. Drugo... DIgitalna era, koliko god da je olaksala neke stvari, u mnogome ih je i otezala. Da li ti imas jasan uvid u to koje fotografije imas, u kojim folderima ih cuvas... Iz mog iskustva, one fotografije koje su novije, njih jos uvek imamo u vidu, ali sto vise vremena prolazi sve vise ih gubimo iz vida. A time i brigu o njima. Kada se budu CD-ovi ili hard diskovi menjali necim drugim (kao sto su se i kasete menjale flopi diskovima a flopi diskovi CDovima), VERUJ mi da cemo tad svi izgubiti jako puno fotografija. Mislim da treba da razmislis o tom stavu... i da preracunas ponovo sta je koliko `skupo` a koliko `jeftino` 0110_hahaha Fotografije (ne sve naravno, vec odabrane) IPAK treba i stampati. Ja ipak tako mislim... Вероватноћа да ће се хард диск спржити или изгорити кућиште равна је вероватноћи да ће ти слике изгорити у пожару или да ћеш неку течност пролити по њима и упропастити их. Нарочито пошто технолгоија напредује па ускоро технологија ССД дискова која је скоро идентична оној на усб стиковима, а замениће досадашње магнетне дискове, практички је таква да не може више да ти се и поквари хард као онај магнетни. На телефону свакако неће нико чувати фотографије ко мисли озбиљно да се бави фотографијама и да их чува и архивира. Телефони су само медији за приказивање. За архивирање постоје јако добри екстерни и са много меморије дискови, УСБ стикови па кад треба неком да покажеш слике лепо одвојиш на УСБ оно шта три треба и пустиш преко ДВД на ТВ, јер данас већина ДВД плејера има и УСБ улаз 0110_hahaha...и тако много начина да се чувају и приказују фотогрфије, а подаци да буду на сигурноме. Разумем твој став ти си академски сликар па ти је дража фотографија на папиру, ја сам ипак инжењерски настројен тако да ми мало више седа слика у дигиталном облику, мада није да не волим фотографију. Рецимо незамисливо ми је да читам књигу у електронском облику, бар за сад, али како ми се чини технологија напредује тако да на таблетима можеш да читаш књигу и да је електронски листаш руком као да је права, једино што се губи драж књиге као књиге, корице, дизајн и све остало....али ко се сећа дражи писама, сви пређоше на смс и маил... t4431 Што се тиче фотоградфија мене у неким мојим данима које ћу показати некоме, деци, уницима. Па није да немам, имам неких фотографија чак када сам био slava3 које ћу свакако дигтализовати и негде похранити, али мислим да је сасвим доста имати ту неких 50-так фотографија у разним временским интервалима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Разумем твој став ти си академски сликар Dipl. fotograf, tacnije. Ovo je moj fah slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Разумем твој став ти си академски сликар Dipl. fotograf, tacnije. Ovo je moj fah А да сад се сетих, пошто знам да феноменално радиш иконе, па замених те се академским сликаром . Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Разумем твој став ти си академски сликар Dipl. fotograf, tacnije. Ovo je moj fah А да сад се сетих, пошто знам да феноменално радиш иконе, па замених те се академским сликаром . O pa hvala, to je bas kompliment Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Za pocetak... da li stampate svoje fotografije ili ih cuvate kao digitalne fajlove? Ja... na zalost, do sad ih nisam stampala, ali sad uveliko pocinjem... Cuvam ih jer je tako bolje(za mene), a ne nameravam da pocnem da stampam, jer nemam potrebe za tim. Mnooooooogo volim da slikam, ali nemam neki dobar aparat Nikon ..... zaboravio model, i cesto slikam sa telefonom koji vadi solidne slike. Sad mi je jos lakse , uzmem USB stavim sve fotke na njemu pa prikljucim u TV, e onda ovi gledaju na velikom ekranu i nema potrebe od stampanje fotografije. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Onda da i ne pitam da li iko koristi film-kamere Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Onda da i ne pitam da li iko koristi film-kamere :) http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Onda da i ne pitam da li iko koristi film-kamere Уф ја немам појма шта је филм камера! 89898989898989 Појасни! Јел то камера која снима филм? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Onda da i ne pitam da li iko koristi film-kamere Aljonka, vi ste fotograf? I ja volem da fotografišem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука