Ignjatije Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 :cheesy2: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Mene zanima zašto Masoni ne rade na omasovljenju svojeg učenja ili religije?Zatim zašto nema ozbiljnog pristupa masonskoj loži iz svijeta Islama i treće čuo sam da se Masoni zakljunju nad Biblijom je li to tačno i što? I na kraju ono što je meni bitno kada je istina u pitanju je to da sam čovjek i da mi je želja da budem "dobar čovjek" za to mi ne treba niko sem mene samog i moje vjere u ideju koju je donio Spasitelj još prije dvije hiljade godina. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Ови што стварају стари светски поредак,у новом гробу,су као у хипнози. Само им фали Мандрак. Фалсификатори Есхатона и Новог Јерусалима. Кад год се зло динамизује,то значе да се Господ покренуо ка нама. Да види да ли га још увек чекамо и зовемо у помоћ. Али и када спавамо,ту је Мајка да покрије своју децу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Mene zanima zašto Masoni ne rade na omasovljenju svojeg učenja ili religije? Zato sto se radi o tajnim ucenjima.Kakvo omasovljenje kad se svi na samom pocetku zaklinju na cutanje. Oni govore o svom redu samo ono sto smeju.To je naravno sve ono sto zvuci lepo i humano, dok se ono zlo najstrozije prikriva. Zatim zašto nema ozbiljnog pristupa masonskoj loži iz svijeta Islama Masonerija je zabranjena u Islamskim zemljama osim u Turskoj i jos jednoj, ne mogu da se setim.Ali postoje masoni muslimani koji za zaklinju na Kuran. i treće čuo sam da se Masoni zakljunju nad Biblijom je li to tačno i što? Tacno je, ali oni sve velike ljude smatraju za masone pa cak i samog Isusa. Bibliju tumace potpuno nastrano onako gnosticki i jos gore od toga. Rekoh ti da se muslimani zaklinju na Kuran.To je da bi se prevarili ljudi. I na kraju ono što je meni bitno kada je istina u pitanju je to da sam čovjek i da mi je želja da budem "dobar čovjek" za to mi ne treba niko sem mene samog i moje vjere u ideju koju je donio Spasitelj još prije dvije hiljade godina. 138999 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Hvala za odgovore. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Dragi zlo je zlo i nema tu nikakvog preterivanja, niti nas interesuje gradacija a samo zaklinjanje nad Biblijom je hula bgpj је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Masonerija nije takvo zlo, ovde se dosta preteruje. Ali problem je njihov ekskluzivizam i eliterizam, i ovoga se nema samo u masone. I ne ide uvek uz demokratiju, jer demokratija znači da je sve javno i ne tajno, jer narod da može pravo da odluči mora da bude i pravo informisan. Ovo, međutim, ne nalazimo jedino u masone.. Хм.Нису Масони организација која постоји сама за себе да би то био главни грех има ту нешто што човјека баца у велику сумњу по питању "добре намјере". @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Помаже Бог! Хочу да питам конкретно дали неко може да објасни или да се прочита нешто о Телеми и Кабали, и православни став о овом.Хвала. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Koja Telima te interesuje? Kroulijeva ili od antickih gnostika od pre Hrista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Koja Telima te interesuje? Kroulijeva ili od antickih gnostika od pre Hrista? Па мене интересује конкретно Православно учење компаративно са њиховом онтологијом, есхатологијом, телеологијом... Мало знам о О.Т.О корпорацијом. Алистер Кроули... По теби шта је важније, ако можеш то издвоји за неку оријентацију, хвала. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Na temi o bratu Mikuju Manojloviću, dotakli smo se teme masonerije, a da se ne bi ta tema trolovala, evo teme u kojoj je već pričano o ovome. Na zvaničnom sajtu Lože piše: Šta nas čini slobodnim zidarima?  Slobodni zidar ima potrebu za celovitim ispunjenjem i ta potreba ga prati kroz ceo život. Ona od njega zahteva da preuzme dvostruku ulogu: Da bude vredan deo društva, ali da istovremeno bude i svoj, ono što jeste i da - ulažući stalni napor da bude bolji – krene u potragu i najzad - nađe svoje sopstveno suštinsko biće. Vrhunsko dostignuće jednog slobodnog zidara jeste - da kao stanovnik ta dva sveta, živeći u prostoru između njih, spozna da u njemu vlada naboj naših unutrašnjih i spoljašnjih zahteva i potreba, da je to prostor između našeg unutrašnjeg – duhovnog Hrama i onog fizičkog i realnog. Zato, jedna od najvažnijih dužnosti slobodnog zidara jeste da ovaj naboj prevaziđe i da ono što nauči u Hramu ne shvati kao praznu slatkorečivu priču, već kao realnost. Slobodno zidarstvo je most koji nam daje šansu da ova naša dva sveta dovedemo u svrsishodan i dobrobitan sklad, da naše težnje učinimo stvarnim i delotvornim. To možemo ostvariti samo ispunjenjem svojih obaveza. One su temelj i građa našeg slobodnozidarskog integriteta. Koje su obaveze slobodnog zidara? Kada smo ulazili u Bratstvo kao slobodni ljudi i po sopstvenoj volji, obećali smo, zakleli se i prihvatili obavezu da sa više savesti i dodatnim naporom ispunjavamo i svoje ranije obaveze u odnosu na svoju porodicu, kao građani i ljudi, ali i da sa većom pažnjom i poštovanjem salušamo i razumemo mišljenja i stavove drugih ljudi. Obavezali smo se da stremimo istini, da pružimo jedni drugima bratsku ljubav, da se borimo protiv dogmatske zaslepljenosti i neznanja, da činimo dobro, da delujemo po savesti, da se duhovno uzdižemo, da brinemo o slobodi i miru svih ljudi, da sve ljude ovoga sveta vidimo kao buduću braću. Zakleli smo se da ćemo graditi Hram humanosti. Zakleli smo se dakle - da ćemo ispunjavati obaveze starije i od samog Slobodnog zidarstva." -------------- Piše još dosta toga, ali lično zaista ne doživljavam tu organizaciju (pa i religiju u određenom smislu), kao nešto što je toliko kamen spoticanja za pravoslavne. Mi smo uvek sami sebi bili kamen spoticanja. Kada smo pljuvali po drugima, a najviše po sebi samima. Zaista mi je malo nejasno kačenje klipa e.Lavrentija i sveštenika koji celivaju ruku tadašnjem papi Jovanu Pavlu. Da li je to odraz da se radi o masonima??? Mislim da je taj snimak suvišan u ovoj temi, i da navodi na to da se neko osudi. I masoni, i to sveštenstvo. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Владо Ламбадо- па није за православног човека добра масонерија. То што су неки, чак и епископи били чланови, то је због користи и незнања. Иди на њихове сајтове и читај по мало текстове из часописа њихових,рецимо Сиријус,о мистеријама, о кабали, о гностицизму, о Изиди и Озирису, Митри, античким елеусинским мистеријама , о култном учествовању у свему томе. Иди на сајтове езотеријске масонерије и погледај мало обреде иницијације,символику и ритуализам, формуле које изговарају исл. Па упореди све то са Тајном Христовом, Евхаристијом, жртвом Христовом за нас,са причешћивањем,са врлинским животом, са борбом хришћанина против идола, са борбом првих Апостола против паганских култова, са борбом против гордости и надувености од које болују масони... Па ће ти бити јасније да је њихова прича о хуманости, камену мудрости, о усавршавању, о моралности,о добром човеку на добром гласу итд , само глазура , лаж, фарса, неискреност, глума исл. Они су квази -господа, квазиелита, лажна аристократија,пре свега снобови, врхунски снобови. Та њихова тајна није тајна већ скривалица. Права тајна је Тајна Христова. У томе је разлика, драги Владо Ламбадо. Walter and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Они су квази -господа, квазиелита, лажна аристократија,пре свега снобови, врхунски снобови. Та њихова тајна није тајна већ скривалица. Права тајна је Тајна Христова. У томе је разлика, драги Владо Ламбадо. Potpis ... obema rukama .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Jeste to tako oče Aleksandre na papiru. Šta vredi hrišćanima sve, i dogma i kanoni, i svete tajne, ako su okrečeni grobovi? Kakav to ima uticaj na hrišćanina, ako je on mrzovoljan, mizantrop, lenj, zavistan, kavgadžija,... Da li smo mi one svinje iz besede, pred koje su bačeni biseri? Jeste masonstvo kvazi-religija, više nego što je udruženje. Ta duhovna izgradnja počinje na nekim višim stepenima, i cela ta inicijacija spolja a i iznutra izgleda kao pravi mali paganski ritual, sve sa žrečevima. Ali ako taj neki mason, paganin da ga slobodno nazovemo, uradi nešto dobro, i vodi se makar i spoljno filantropskim načelima o boljitku ljudskog društva, zar taj mason zapravo ne umnožava pre one zlatnike, nego neki hrišćanin, koji u svom padu povlači i druge za sobom. Nikad meni neće masonstvo biti draže od pravoslavlja. U masonstvu je i bilo verovatno mnogih sveštenika i episkopa, ali ne i Svetih Otaca, čija mi reč više znači od masonske ideologije. Ja samo ne želim da se dobra dela koja čine masoni (recimo Miki Manojlović) omalovažavaju i da se njihov trud koji su uložili da nekome bude bolje, ne ceni. Zaslužili su makar toliko. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Ja samo ne želim da se dobra dela koja čine masoni (recimo Miki Manojlović) omalovažavaju i da se njihov trud koji su uložili da nekome bude bolje, ne ceni. А зато га ретко виђају с девојкама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука