Јаков. Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Na jednom programu turističkog putovanja za Ostrog pročitao sam za ovo narodno verovanje za koje ranije nisam čuo...čisto navodim kao zanimljivost "Pravilo je , prema narodnom verovanju, da se ne spava do 03.00 jer do tada lebdi duh Sv. Vasilija Ostroškog i uslišuje molitve /najveću molitvu molite ispod loze kod krsta, gde je po predanju prvo bio sahranjen Sv. Vasilije Ostroški/..." Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Изгледа му фалило путника, па мало смислио фору. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 lebdi duh... 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Изгледа му фалило путника, па мало смислио фору. 0212_rolleyes У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ni manje ni više nego do 3 sata?! Šta bude poslije 3h? 0212_rolleyes Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Zaista kuriozitet. Ja sam bio samo 2 puta pod Ostrogom i zaista nisam primetio da sad nešto ljudi noću se mole. Uglavnom spavaju ili dobacuju. Mada jedan drug mi je rekao da je video jedan put da je ispred kapije koja vodi gore do kivota (koja se noću zaključava) stajala cele noći grupica od 10-tak ljudi. Ne verujem da je to zbog ove legende, nego prosto ljudi su puni Duha verovatno. E sad, ja sam zaista čitao u nekim pričama o Sv.Vasiliju Ostroškome da su neke manite ljude i bolesne uopšte, stavljali da noć provedu ispod kivota. Sad je moguće da to više ne može, jer se zaključava ta kapija, a i gužve su veće. A i kod te loze gore u Crkvi Svetog Krsta, to je moguće samo u toku dana. U principu prilaz je koliko sam primetio relativno vremenski ograničen. I za pristup svetitelju i za obilazak manastira. A ovi što su išli recimo u Jerusalim rekli su mi da u principu tamo u Crkvi Sv.Groba recimo nema gužve, i da možeš da budeš unutra koliko hoćeš. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 U principu prilaz je koliko sam primetio relativno vremenski ograničen. Ово није тачно. Можеш да будеш колико хоћеш у манастиру. наравно понекад су толике гужве да једноставно неизводљиво је да сви стану у манастир, али те нико и не ћера из њега... А што се тиче манастира....толико је народних вјеровања, да... наслушао сам их се, иха... Anton Perak је реаговао/ла на ово 1 "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 A joooooj opet magijanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 A ovi što su išli recimo u Jerusalim rekli su mi da u principu tamo u Crkvi Sv.Groba recimo nema gužve, i da možeš da budeš unutra koliko hoćeš.зависи кад, ако је гужва или велики празник, људи се потерују да буду обазриви са временом и несебични да би могли и други да се поклоне светињи.то је само подсећање на нормално понашање и да постоји и ближњи у потреби као и онај који се већ поклонио ... дужи или краћи временски интервал неће утицати на Божју Милост и Љубав, као ни на услишење молитве. треба се подсећати ... А кад се молите, не говорите много ко незнабошци, јер они мисле да ће за многе речи своје бити услишени. Ви дакле не будите као они; јер зна Отац ваш шта вам треба пре молитве ваше; свето Јеванђеље по Матеју, глава 6, стих 7-8 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZELJKO P. Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Slava mu i milost Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rosic I. Zarko Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rosic I. Zarko Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2013 @@Rosic I. Zarko, Pomaže Bog i dobro nam došli. Pošto ste početnik prve tri poruke su na odobravanje administracije, posle automacki same izlaze. Ovo što ste napisali (ne pripada ovoj temi) izdvojiću vam u posebnu temu i postaviću u pod forum crkve i manastiri. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rosic I. Zarko Написано Септембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2013 U OSTROGU Jutro, sneno i veselo, lica vernika, ozarena, idemo, pokloni~ki, verno. Grupe qudi, `ena, dece... Neobja{qivatoplina, zvuk vetra, planine, odsjaj radosti, miline. Jutarwa slu`ba, molitva. Zvuk zvona, odjek Duhovne ti{ine. SVETI VASILIJE, molim se TEBI, moja du{a tra`i spas, usli{i `eqe moje, ^UJ MOJ GLAS... UZIMAM KAMEN SREЋE, UZIMAM SVETU VODU... Molim se SVETI VASILIJE TEBI, Molim se BOGU... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ukoliko želite da se reklamirate na sajtu, morate prvo da kontaktirate sa urednicima - Sajt administratore. Poruke sa reklamnim sadržajem su obrisane nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука