Jump to content

Да ли је јутро или вече погодније за молитву?

Огњен

Препоручена порука

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6581.msg180301.html#msg180301

Ево шта каже Свети Теофан Затворник у тумачењу данашњег јеванђеља:

А ујутру врло рано уставши изиђе и отиде на пусто место и онде се мољаше Богу (Мк.1,35).

"... Ето поуке да треба рано устајати и прве часове дана посвећивати усамљеној молитви. Обновљена сном, душа постаје лака, свежа и способна за прожимање, као свежи јутарњи ваздух. Стога она сама тражи да је пусте тамо где је сва њена утеха, тј. пред лице Оца небеског, у друштво анђела и светих. У јутарње време њој је лакше да оствари ту жељу, него после, када на њу налегну дневне бриге..."

morning-prayers-by-dtcchc-on-flickr.jpg

А мени се некако вече увек чинило погодније... Вама?

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

У свако доба дана јер молитва би требала да буде начин егзистенције.

Па опет, да ли због килавости наше психо-физичке (смртне) природе, моје субјективно искуство показује већу усредсређеност у ноћним часовима. Свакако, без обзира на то, свестан сам да благодат Божија, која дише где И У КОЈЕ ВРЕМЕ хоће, не зависи од тога колико сам свестан своје усресређености...

Јединствен пример је Литургија, где сам некада још увек поспан док се не разбудим али то не спутава Божанску Икономију да ми изађе у сусрет, па тиме и да ме усредсреди на богослужбене радње...

Подели на овим сајтовима

Мука је по мени најпогоднија... Е кад ме мука натера...

Jeste ali onda nisi slobodno pohrlio ka Bogu, kao sto ni Njega nijedan razlog ne tera da nas voli...

Подели на овим сајтовима

Мука је по мени најпогоднија... Е кад ме мука натера...

Jeste ali onda nisi slobodno pohrlio ka Bogu, kao sto ni Njega nijedan razlog ne tera da nas voli...

Тачно тако.  confused1

Мада поред муке некако ми дани пре Ускрса... кад почне пост... одговарају па било да дан било да је ноћ.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6581.msg180301.html#msg180301

Ево шта каже Свети Теофан Затворник у тумачењу данашњег јеванђеља:

"... Ето поуке да треба рано устајати и прве часове дана посвећивати усамљеној молитви. Обновљена сном, душа постаје лака, свежа и способна за прожимање, као свежи јутарњи ваздух. Стога она сама тражи да је пусте тамо где је сва њена утеха, тј. пред лице Оца небеског, у друштво анђела и светих. У јутарње време њој је лакше да оствари ту жељу, него после, када на њу налегну дневне бриге..."

Постављена слика

А мени се некако вече увек чинило погодније... Вама?

Meni je ''najsladja'' nocna molitva, dok ceo svet spava. Dok mi je veoma slatka i osecam puno radosti na poslu dok radim i molim se u isto vreme, pre neko jutro osecao sam neopisivu sladost za vreme ''radne'' molitve. Svakako i pocetak i kraj dana, sa svim vremenom izmedju moramo biti u molitvi ili bar molitvenom raspolozenju, nekako da neprestano osecamo Hrista, bez toga, da tako kazem one propisane jutarnje i vecernje molitve bivaju suve..

www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti

http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
Meni je ''najsladja'' nocna molitva,
да...најлепша и најјача милитва...када су небеса отворена....молитве иду право ка Господу....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

да...најлепша и најјача милитва...када су небеса отворена....молитве иду право ка Господу....

Lepse ili ruznije molitve nema..sve su lepe...A jacina molitve zavisi od nas sami..od nase vere i iskrenosti...a iskrene molitve idu uvek pravo ka gospodu...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

najslađa mi je jutarnja molitva. Pogotovo kada ustanem pre svanuća... :good2:

• Волим 1

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Kada god imamo vremena treba se pomoliti....Vreme je uvek isto pogodno za molitvu..nema razlike...

ma, tačno je to, ali svako ima vreme kada mu obraćanje Gospodu najlepše padne na dušu. Naprimer kada čitam molitveno pravilo pred Sveto Pričešće u 04:30 pred Vaskršnju ili Božićnu Liturgiju... :)

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...