Jump to content

Одговор Косаре Гавриловић владици Aтанасију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Докле смо ми дошли:

да нам ћакнуте климактеричне бабетине држе Владикама буквице...ееее, Србијо....

Потпуно могу да разумијем да желите да изразите своје негодовање због поступка и писанија Косаре Гавриловић, али никада нећу подржати начин на који сте то учинили, јер омаловажавате и вријеђате, не ставове које она износи, него Косару Гавриловић, лично - "ћакнута климактерична бабетина".

Више пута, истицано је овдје да је форум ЖРУ отворен за све, под условом да учесници форума своја мишљења и ставове културно изнесу и да не вријеђају неистомишљенике. И, шта сад? Је ли форум ЖРУ промијенио правила?

nije to negodovanje  staje to ,nigdje nije niko omalozavao ni vrijedjao ni licno  tu osobu babetinom nazvao,jeste otvoren za sve    forum hm ,malo vise isto  razumjevanja  treba  i ne sve kao uvrede  osjecati   ovdje nevidim nikakvu uvredu  да нам ћакнуте климактеричне бабетине држе Владикама буквице..                                                   pozzz od babetine klimatericne :cheesy: 319.gif 0110_
Подели на овим сајтовима

Не слажем се са обраћањем Косаре Гавриловић, путем медија, Владики Атанасију, али како год, уопште не сумњам у то да Владика Атанасије није научен Богом, како треба да поступи и шта да каже, а себи и Косари Гавриловић, на спасење. 

А, што се нас тиче - полемисање у вези са садржајем писма је једно, а узимање учешћа у хајци и каменовању Косаре Гавриловић је нешто сасвим друго. Ако и у заблуди, то никоме не даје за право да пљује на све што је, икада, у свом животу Косара Гавриловић чинила и да је ниподаштава. Браћо и сестре, шта вам је, та сестра има преко 80 година, па све да је, у свему, скренула умом, а ово није ни људски ни Хришћански. Вјерујем да се, ништа мање није трудила, од било кога од нас, да живи честито, као Хришћанка, а како пред Богом стоји, Бог једини зна. Ми, да се манемо тога, да јој ми судимо. Нигдје ја, досад, нисам пронашла да би Бог драги и Свети Оци овако поступали и ја нећу узети удјела у овоме што чините, а нити ћу вам више ишта рећи.

Искрено ми је жао што администратори форума на ово не реагују, јер погледајте мало ИЈСЈВА, све оно што, са правом, замјерате њима, овдје бисте, исто тако, са правом, могли да замјерите себи. 

Подели на овим сајтовима

Што је то лепо када нам неко ко је у САД и западним институцијама изградио каријеру, достигао врло високе позиције на крајње необјашњив начин (Косара је била професор престижног University George Washington, након тога запослена у Светској банци, после и консултант, хонорарни преводилац Стејт Департмента-причала је да је за "Добро дошли" добијала 400$, итд...) и сада овде митингује и лупа о шерпе са заведеним народом који нема ни белог хлеба против истих тих институција (не штедећи тиме ни клир црквени) на којима је зарадила позамашне своте...

Океј, у реду све то али није у томе проблем, па шта ако је гђа. Гавриловић радила као преводилац за Стејт дипартмент? Па шта ако је радила и за Светску банку? Она уз то има и веома завидан "педигре" (без икаквог омаловажавања то кажем, напротив). Ништа од тога није само по себи "лоше".

Није ни најмањи проблем у томе, проблем је у томе што је под старе дане нашла да измишља, лаже и клевета једног (и не само једног) од најугледнијих српских епископа и теолога, и српску Цркву уопште. Што се нашла на страни ултра-антисрпских снага, анти-православних снага, и што је допустила да буде од њих искориштена, притом по свему судећи врло радо пристајући на то, у сврхе јавног блаћења и понижавања сопствене Цркве и сопственог народа. Зашто се неко под старе дане одлучи да иде по медијима и - лаже - ја то не могу да схватим, али оно што видим је каквог ефекта то има на залутале овце стада Христовог, а то је више него забрињавајуће.

Подели на овим сајтовима

Океј, у реду све то али није у томе проблем, па шта ако је гђа. Гавриловић радила као преводилац за Стејт дипартмент? Па шта ако је радила и за Светску банку?

Нека је радила, али нек онда не организује митинге против "папизма, глобализма и екуменизма" јер је баш у транснационалним и међународним организацијама и глобализационим круговима које воде искључиво олигарси она и створила позамашан капитал и материјално себе обезбедила, и прилично је лицемерно што се сада свим срцем бори да неко други из Србије не дође до барем приближног места које је она пре толико година имала.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Докле смо ми дошли:

Потпуно могу да разумијем да желите да изразите своје негодовање због поступка и писанија Косаре Гавриловић, али никада нећу подржати начин на који сте то учинили, јер омаловажавате и вријеђате, не ставове које она износи, него Косару Гавриловић, лично - "ћакнута климактерична бабетина".

Више пута, истицано је овдје да је форум ЖРУ отворен за све, под условом да учесници форума своја мишљења и ставове културно изнесу и да не вријеђају неистомишљенике. И, шта сад? Је ли форум ЖРУ промијенио правила?

Vi gresite. Brat Evgenik je izneo cinjenicna stanja. A da li su ove ocite ludosti Gavrilovicke cisto bioloske

ili i psihopatoloske prirode to je manje bitno. Patoloske i maliciozne jesu.

Подели на овим сајтовима

Не слажем се са обраћањем Косаре Гавриловић, путем медија, Владики Атанасију, али како год, уопште не сумњам у то да Владика Атанасије није научен Богом, како треба да поступи и шта да каже, а себи и Косари Гавриловић, на спасење.  

А, што се нас тиче - полемисање у вези са садржајем писма је једно, а узимање учешћа у хајци и каменовању Косаре Гавриловић је нешто сасвим друго. Ако и у заблуди, то никоме не даје за право да пљује на све што је, икада, у свом животу Косара Гавриловић чинила и да је ниподаштава. Браћо и сестре, шта вам је, та сестра има преко 80 година, па све да је, у свему, скренула умом, а ово није ни људски ни Хришћански. Вјерујем да се, ништа мање није трудила, од било кога од нас, да живи честито, као Хришћанка, а како пред Богом стоји, Бог једини зна. Ми, да се манемо тога, да јој ми судимо. Нигдје ја, досад, нисам пронашла да би Бог драги и Свети Оци овако поступали и ја нећу узети удјела у овоме што чините, а нити ћу вам више ишта рећи.

Искрено ми је жао што администратори форума на ово не реагују, јер погледајте мало ИЈСЈВА, све оно што, са правом, замјерате њима, овдје бисте, исто тако, са правом, могли да замјерите себи.  

Novozavetno hriscansvo ne poznaje kamenovanja i lincovanja ali zato poznaje diciplinske mere upozorenja

zarad pokajanja onog ko srlja, pljuje i huli na Crkvu. Hriscansta ljubav nije ruzicasta secerlama da bi onog ko srlja u provaliju mazili po glavi i cesali po usima. Do sada smo bili uzdrzani ali ako sada ne poostrimo pedagogiju prema zabludelima kada cemo?!

Подели на овим сајтовима

• Гости

проблем је у томе што је под старе дане нашла да измишља, лаже и клевета једног (и не само једног)

од најугледнијих српских епископа и теолога, и српску Цркву уопште.

Што се нашла на страни ултра-антисрпских снага, анти-православних снага,

и што је допустила да буде од њих искориштена, притом по свему судећи врло радо пристајући на то,

у сврхе јавног блаћења и понижавања сопствене Цркве и сопственог народа.

Управо.

Подели на овим сајтовима

neznam dal je to zamjerenje  ni kamenovanje evdokija a udjeo  u kamenovanju nije niko nikoga piozvao ovdje na to pa nije ta gospodja amin da se nesmije  nista reci ,licno nisam ozbiljno tako shvatila  vec pravo receno za babu se  nasmijala ,malo humora isto treba, neznam staje i zbog cega se tako pocelo  sa tima problemima  u crkvi  najinteresantnije je sto  nikako da se ustavi  ta pobuna izmedju  i jos kad sa van crkve se svi mjesaju nece biti bolje nemoze  nerazumijem i nije jasno da stvarno  svi  se digli da rjesavaju taj problem
Подели на овим сајтовима

Докле смо ми дошли:

.hvala. :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...