Jump to content

Да ли је ово могуће???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Када је Анђела Ихегборо угледала своју бебу, остала је без текста. Као и сви остали. Тамнопута Нигеријка родила је ћерку беле коже, плаве косе и плавих очију.

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/501/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/740974/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD+%D0%B8%D0%BB%D0%B8..%3F.html

Да ли може овако нешто да се деси или  89898989898989

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

nema igre genetike

Ako je neko ucio Mendelova pravila genetskog nasledjivanja onda zna da ova mogucnost ne postoji tj. verovatnoca je jednaka apsolutnoj nuli. Tako da nema tu nikakve "srpske teorije zavere", nego jednostavno otac deteta je belac (osim ako neki predak od roditelja nije belac sto su oni sami iskljucili) i dete ne mora da bude mulat vec moze da bude potpuni belac sto je ovde slucaj. Da li se radi o marketinskim potezima za podizanje tiraza to ne znam ali ono sto sigurno znam, jer sam geneticar po profesiji, to je da je bar jedan roditelj ovog slatkog deteta belac.

Pozdrav

Meни овај коментар звучи логички  :drugarstvo:

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

nema igre genetike

Ako je neko ucio Mendelova pravila genetskog nasledjivanja onda zna da ova mogucnost ne postoji tj. verovatnoca je jednaka apsolutnoj nuli. Tako da nema tu nikakve "srpske teorije zavere", nego jednostavno otac deteta je belac (osim ako neki predak od roditelja nije belac sto su oni sami iskljucili) i dete ne mora da bude mulat vec moze da bude potpuni belac sto je ovde slucaj. Da li se radi o marketinskim potezima za podizanje tiraza to ne znam ali ono sto sigurno znam, jer sam geneticar po profesiji, to je da je bar jedan roditelj ovog slatkog deteta belac.

Pozdrav

Meни овај коментар звучи логички  lqj2e2sokakote

Незахвално је уплитати се у науку, ако ниси профилисан и за то школован, али не мора увек да значи да је неко ко је од неке науке и наводно добро упућен у неко право стање ствари. Ето тај господин који се издаје да је генетичар по професији позива се на менделова правила, а Мендел је живио и радио у 19 веку, и он се сматра зачетником генетике, али његов опесег деловања био је још у доба када се није имала ни основна представа како ћелија изгледа, а што је било омогућено тек појавом електронског микроскопа скоро 60 година после живота и рада Мендела, а о ДНК да се и не говори. А шта је мендел могао да ради осим да укрштањем различитих јединки дође до неких правила наслеђивања, а јел могао да уради укрштање две исте јединке милион пута па да тек онда извуче неки закључак? Није то свакако могао, дакле није могао имати довољан број узорака да на такав начин дође до неког закључка. Но ево рецимо мишљење једног другог генетичара, дакле Dr. Barry Starr са станфордског универзитета  на питање:

Can white parents have a black baby? Even if the grandparents are white too? (Да ли бели родитељи могу имати црну бебу? Чак и ако су дедови и бабе били бели такођер?)

Tough question to answer but here's my best shot. It certainly seems possible for two white people to have a black baby even if the baby's grandparents appear white as well. Even though the genetics behind all of this are really poorly understood, there are lots of stories where white parents have black babies. In fact, one such story may become a movie.

There are genetic tests that supposedly can tell you what races are in your background. The FBI used one company's test to figure out that a serial killer in Louisiana was black and not white as they had initially thought (see the link below). This helped the FBI redirect their efforts and catch the serial killer.

The science behind these tests is that there are certain sequences of DNA associated with certain races. Over the past 100,000 years or so, people migrated out of Africa in waves and spread out over the world. The waves of migrations left a pattern in their DNA because:

1) Each group that settled in a region from a particular wave was relatively small

2) Each group was isolated from the rest of humanity for a certain amount of time.

Because of this, each group developed their own pattern or profile of DNA changes. Scientists can now sequence the DNA of various racial groups and figure out what changes are found only within a certain racial group. Until recently, the racial groups that could be identified were restricted to Native American, East Asian, European, and sub-Saharan African. Further research has expanded the list of possible ethnic groups.

Hope this helped answer your question. As you can see, your friend's situation is rare but not unique.

http://www.thetech.org/genetics/ask.php?id=9

Болдован превод

Тешко питање за одговорити али ево мог најбољег приказа. Засигурно се чини могућим да двоје белих људи имају црну бебу чак и ако су дедови и бабе били бели такођер. Мада је генетика иза свега овога стварно слабо схваћена, постоје многе приче где бели родитељи имају црну бебу. У ствари, чак једна оваква прича можда може постати и филм.

Постоје генетски тестови који сигурно могу рећи које расе су у твојим коренима. ФБИ је користио тестове једне компаније како би открио да је један серијски убица у Лујизијани био црнац, а не белац како се првобитно мислило. Ово је помогло ФБИ да је преусмере своје напоре и ухвате серијског убицу.

Наука иза оваквих тестова каже да постоје одређене секвенце у ДНКА повезане са одређеном расом. Преко 100.000 година уназад или више, људи су мигрирали изван Африке у таласима и проширили се широм света. Миграцијски таласи оставили су шаблоне у њиховим ДНК због:

1) Свака група која се населила у региону из извесног таласа била је релативно мала

2) Свака група је била изолована од остатка човечанства за одређену количину времена.

Због овога, свака група је развила свој сопствени шаблон или профил ДНК промена. Научници сада могу посложити ДНК различитих расних група и схватити које су промене уочене само са одређеном расном групом. Све до сада, расне групе које су могле бити идентификоване биле су ограничене на Индијанце (Native American), Источноазијце, Европљане, Субсахарце (Црне Африканце). Даља истраживања су проширила листу могућих етничких група.

Случај који помиње овај доктор у одговору, за снимање филма, односи се на познат и истинит случај рођења Сандре Ланг у Јужноафричкој републици 1955 године у време апартхејда, када су двоје белих родитеља, са њиховим белим родитељима такођер, добили црну девојчицу.

Ако узмеш еволуциону науку, где сви људи потичу од једне врсте, једног примата, или било да узмеш тачније библијско предање по коме сви људи потичу од једног човека, не човеколике животиње, модерна наука већ одавно зна да је ДНК човека јединствена за све људе, односно да сви људи имају исту ДНК. Различитост ДНК огледа се само у шаблонима које горе помиње овај доктор. Расна различитост онако како је хитлер замишљао људе по принципу "ја имам оно шти ти немаш" не постоји. Сви људи су исти, само одређене етничке групе имају искључене одређене гене, а до тог искључивања дошло је управо због изложености другачијој средини приликом миграције која се догодила у прошлости. Научна дисципилна која је у повоју "епигенетика" истражује овакве појаве, где негенетски фактори утичу на промену понашања гена.

Дакле могуће је да црни родитељи имају бело дете, као и обрнуто.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ma,kakva crna telegonija...ko zna sta je u pitanju pa je neko iskoristio ovo za neki publicitet i da se nesto zaradi...

Pre će biti da se družila sa nekim belim komšijom  0205_whistling .....

bighugbighug mocart

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Када је Анђела Ихегборо угледала своју бебу, остала је без текста. Као и сви остали. Тамнопута Нигеријка родила је ћерку беле коже, плаве косе и плавих очију.

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/501/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/740974/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD+%D0%B8%D0%BB%D0%B8..%3F.html

Да ли може овако нешто да се деси или  89898989898989

Cudno.

Moja mama cesto meni kaze "Ma da li je moguce da sam te ja rodila "  mocart

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...