Jump to content

Да ли сте некад прочитали лепше речи од ових?

Оцени ову тему

Да ли сте некад прочитали лепше речи од ових?  

24 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте некад прочитали лепше речи од ових?

• Да
      7
    • Не
      18

Препоручена порука

ХИМНА ЉУБАВИ

Браћо, љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди,

љубав се не горди, не надима се, не чини што не пристоји, не тражи своје,

не раздражује се, не мисли о злу, не радује се неправди, а радује се истини,

све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.

Љубав никад не престаје,

док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати.

Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо;

а када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично.

Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах;

а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско.

Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице;

сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје;

али од њих највећа је љубав.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6522.0.html

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Никад ни љепших ријечи, нити бољег описа и одговора на питање ШТА ЈЕ ТО ЉУБАВ? Наравно да се не односи на слику испод текста - свакавких слика има на нету ццц...

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Потпуно се слажем да су ово најлепше и најдивније речи... idi4qejsizd dada slava3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Никад ни љепших ријечи, нити бољег описа и одговора на питање ШТА ЈЕ ТО ЉУБАВ? Наравно да се не односи на слику испод текста - свакавких слика има на нету ццц...

Да избацим слику са теме?

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

;)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ма наравно да не. Нисам мислила у том контексту нити на вас, него на творца овог билборда или шта је већ. Не мислим да не одговара теми, него само примјећујем, шта све људима пада на памет.

Да избацим слику са теме?

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Прошло је недељу дана од када је отворено гласање. Имамо осам гласова НЕ и један глас ДА. Живо ме интересује тај глас ДА. Које речи гласач сматра лепшим од ових?

molimmmmm

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

ево и ја кажем да .. мени су ове лепше

О ДАРИВАЊУ – ДАВАЊУ ЉУБАВИ

Човек мора да не дозволи да буде разочаран. Мора да воли као мајка, неодступно. Да воли до краја. Да волиш и кад тебе не воле. Да волиш, како бих рекао, и без разлога и да не очекујеш да ти овде, и у овом времену и на овом свету, буде враћено и плаћено, јер тиме показујеш да се стварност и живот претаче из времена у вечност.

Све што дарујеш и ако не буде примљено, ту нема промашаја. Ако је љубав, ако је енергија искрено послата из нашег бића, из нашег срца, ако она не буде примљена од другог човека, узеће је Господ и примиће је и вратиће нам кад се не надамо и много више него што се надамо.

Прави хришћанин никада не очајава, никада се не разочарава. Може да има падове, али мора брзо да се из тога ишчупа. Једноставно човек не сме да се преда. Зато је важна борба. Најгоре је и најлакше је да легнеш и кажеш - Предајем се,  кажеш  "Ја не могу више и не могу ништа." Најгоре је да нађеш изговор који те ослобађа од борбе, па да кажеш: " Не могу да имам пријатеље јер се пријатељства прекидају. Не могу да волим људе, зато што људи изневеравају. Не могу да живим у браку, зато што је брак тежак. Не могу да имам децу, зато што то није лако."

Мораш да уђеш у то. Мораш да уђеш у догађај. Живот је догађај. Живот је дар, а са даром се треба опходити онако како се опходимо према Дародавцу, који нам дарује, неко ко нас воли и кога ми волимо а то значи Благодарност, а Благодарност значи покрет, да будеш добар. Да умножиш добијене дарове и обрадујеш Дародавца...

Владика Захумско-Херцеговачки

Г р и г о р и ј е

Октобар, 2005 год

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

ево и ја кажем да .. мени су ове лепше

О ДАРИВАЊУ – ДАВАЊУ ЉУБАВИ

Човек мора да не дозволи да буде разочаран. Мора да воли као мајка, неодступно. Да воли до краја. Да волиш и кад тебе не воле. Да волиш, како бих рекао, и без разлога и да не очекујеш да ти овде, и у овом времену и на овом свету, буде враћено и плаћено, јер тиме показујеш да се стварност и живот претаче из времена у вечност.

Све што дарујеш и ако не буде примљено, ту нема промашаја. Ако је љубав, ако је енергија искрено послата из нашег бића, из нашег срца, ако она не буде примљена од другог човека, узеће је Господ и примиће је и вратиће нам кад се не надамо и много више него што се надамо.

Прави хришћанин никада не очајава, никада се не разочарава. Може да има падове, али мора брзо да се из тога ишчупа. Једноставно човек не сме да се преда. Зато је важна борба. Најгоре је и најлакше је да легнеш и кажеш - Предајем се,  кажеш  "Ја не могу више и не могу ништа." Најгоре је да нађеш изговор који те ослобађа од борбе, па да кажеш: " Не могу да имам пријатеље јер се пријатељства прекидају. Не могу да волим људе, зато што људи изневеравају. Не могу да живим у браку, зато што је брак тежак. Не могу да имам децу, зато што то није лако."

Мораш да уђеш у то. Мораш да уђеш у догађај. Живот је догађај. Живот је дар, а са даром се треба опходити онако како се опходимо према Дародавцу, који нам дарује, неко ко нас воли и кога ми волимо а то значи Благодарност, а Благодарност значи покрет, да будеш добар. Да умножиш добијене дарове и обрадујеш Дародавца...

Владика Захумско-Херцеговачки

Г р и г о р и ј е

Октобар, 2005 год

facenew22222222 slava3

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

stos se tice fotografije... mogu da kazem da..  mense0198626478946378946... ionako je znak, tj. tabla na znaku bez sadrzaja, sva je zardjala, a ovaj natpis je samo tu staru zardjalu metalnu tablu, oplemenio i dao joj zivahnost tim prelepim zutim bojama...i mnogo je lepse pogledati u taj znak kraj puta sada, nego pre ispisane poruke...po meni jako lepo i kreativno.. :cheesy:...

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...