Jump to content

Трбухом за крухом

Препоручена порука

Преносим дијалог са друге теме, да мало, ако је могуће, појаснимо за оне које интересује и који се можда нађу у сличној ситуацији-

пре 9 минута, Milica Bajic рече

Ту се углавном и пукне мало са мозгом па ти они послови у Србији које си радио дођу као годишњи одмор из те перспективе.

Нисам сигуран да сам све скапирао али сам сигуран давише заради и носи мањи одговорности неко ко шиша траву у Хамургу или пере чаше нпр него неко ко у Србији ради неки одговоран посао и за фирму обрће много новца. Без ниподаштавања људи који шишају траву и перу чаше то је поштен посао. 

Да не идем даље у другу тему.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс хтела сам да кажем да онај који нпр. шиша траву у Хамбургу, без папира, мора ту исту траву да шиша макар дупло брже и педантније од било ког свог голеге из Хамбурга, како би опстао и уопште имао неку шансу (притом овај из Хамбурга ради нормално, савесно). Ту су велике шансе да се пукне.

Извини, накачила сам ти се цео дан, нешто си ми легао :pivo:

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Milica Bajic рече

@Вилер Текс хтела сам да кажем да онај који нпр. шиша траву у Хамбургу, без папира, мора ту исту траву да шиша макар дупло брже и педантније од било ког свог голеге из Хамбурга, како би опстао и уопште имао неку шансу (притом овај из Хамбурга ради нормално, савесно). Ту су велике шансе да се пукне.

Извини, накачила сам ти се цео дан, нешто си ми легао :pivo:

Постоји једна кључна разлика. Битно је колико си плаћен за то што радиш. Човек види неко светло ако зна да ће прати чаше, чистити улицу у неком Хамбургу и за 10 година имати неку уштеђевину са којом ће моћи да живи у Србији. Или пензију достојну човека.

У Србији људи обављају одговорне послове и обрћу масу пара за друге а од тога немају често ни пуну пријаву.

Није проблем ни дупло ни педантно, битно је да ли си плаће за то истом мером. У Србији такође све мора да буде дупло и педантно али си плаћен половично и љакаво. 

Не глорификујем Запад, напротив. Причам само о простој математици.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Битно је колико си плаћен за то што радиш. Човек види неко светло ако зна да ће прати чаше, чистити улицу у неком Хамбургу и за 10 година имати неку уштеђевину са којом ће моћи да живи у Србији. Или пензију достојну човека.

Тачно и то је управо разлог због ког сам отишла из Србије. Само бих додала - скинути велику бригу са врата да отхраниш дете и не паднеш му у старости на грбачу.

У Србији људи обављају одговорне послове и обрћу масу пара за друге а од тога немају често ни пуну пријаву.

Била сам једна од њих, то је тек зона сумрака. Супер је још ако не заглавиш и творза за неког невидљивог газду.

Није проблем ни дупло ни педантно, битно је да ли си плаће за то истом мером.

Али јесте!!! Стварно, часна реч! Проблем је, требају ти надљудски напори, боли те сваки мишић, то су углавном физички послови, веруј ми да добро знам о чему причам.

У Србији такође све мора да буде дупло и педантно али си плаћен половично и љакаво. 

Ипак има места за кривину, међу својима си, сви су у истом кошу и често покривају једни друге па опет буде и предаха, сви су свесни да су мало плаћени и онда се не кидају. Овде да би задржао ту светлу тачку стварно константно мораш да кидаш...

Не глорификујем Запад, напротив. Причам само о простој математици.

Или сам ја само преуморна...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milica Bajic рече

Била сам једна од њих, то је тек зона сумрака. Супер је још ако не заглавиш и творза за неког невидљивог газду.

Потписујем.

пре 1 минут, Milica Bajic рече

Али јесте!!! Стварно, часна реч! Проблем је, требају ти надљудски напори, боли те сваки мишић, то су углавном физички послови, веруј ми да добро знам о чему причам.

Верујем. Овде је реч о перспективи и личним доживљајим и искуствима. Мени није проблем да се откинем али да се то исплати. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...