w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 ja verujem da je on u raju... 0110_hahaha svaka druga kombinacija bi bila nemoguća na žalost,većina Mocarta poznaje po ofucanim melodijicama koje su pevljive i smatra da je on nešto piskarao,neku muziku i bio nenormalno talentovan ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 1- 2-Betoven 3-Bah . . . . . . . 101-Rahmanjinov 102-Cajkovski Naime,ma koliko nam bili bliski Cajkovski ili Rahmanjinov,savrsenstvo ima jedno ime-mocart i dve zamene Betoven i Bah. Sve ostalo je druga liga. Sto se tice rusa, ipak si preterao... shuntavilo2 Imaju ovi nabrojani svoju dubinu, narocito Cajkovski, koji se na akademijama za muziku cesto izucava kao sasvim poseban stilski izraz, nicemu drugom slican... I ja sam dao izvesnu prednost prvoj trojici (u kombinaciji Bah, Betoven, mocart), ali daleko od toga da je razlika bas tolika... :bla: Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 slažem se... čajkovski je genije... a rahmanjinov... uh.... on je otkačen skroz... onaj rah 3 je čudo.... posebno mi je ludo kako orkestar ujednačeno prati dok klavir divlja... pa kad se otkači... to sam primetio da ima svaki genije u muzici...diže atmosferu,diže i onda se u jednom trenutku otkači i ode a ti sediš i samo gledaš.... od prilike kao onaj gol koji je ronaldinjo dao realu... Rachmaninoff, Piano Concerto No. 3 - Mov 1 (1/2) - Martha Argerich evo koncerta.... a evo i ronaldinja,od 19. sekunde Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 1- 2-Betoven 3-Bah . . . . . . . 101-Rahmanjinov 102-Cajkovski Naime,ma koliko nam bili bliski Cajkovski ili Rahmanjinov,savrsenstvo ima jedno ime-mocart i dve zamene Betoven i Bah. Sve ostalo je druga liga. Sto se tice rusa, ipak si preterao... shuntavilo2 Imaju ovi nabrojani svoju dubinu, narocito Cajkovski, koji se na akademijama za muziku cesto izucava kao sasvim poseban stilski izraz, nicemu drugom slican... I ja sam dao izvesnu prednost prvoj trojici (u kombinaciji Bah, Betoven, mocart), ali daleko od toga da je razlika bas tolika... :bla: Znam sta hoces da kazes,ali je to subjektivno. Vidi sta su Cajkovski i Rahmanjinov rekli za Mocarta i Betovena ibice ti jasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kanjos Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 Уз дужно поштовање, мислим да не постоји најбољи композитор, баш као што не постоји ни најбољи фудбалер, ни најбољи глумац, ни најбољи певач, најбољи писац...да не набрајам даље. Свако од њих је најбољи у нечему - тако да кад год говоримо о најбољем, увек говоримо субјективно. Добро је то Моцарт приметио кад је постављао тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 tako je...ali poenta i nije da postoji univerzalno najbolji... već ZA MENE najbolji... koji mi je duhom najbliži crvenilo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 1-mocart 2-Betoven 3-Bah . . . . . . . 101-Rahmanjinov 102-Cajkovski Naime,ma koliko nam bili bliski Cajkovski ili Rahmanjinov,savrsenstvo ima jedno ime-mocart i dve zamene Betoven i Bah. Sve ostalo je druga liga. Sto se tice rusa, ipak si preterao... crvenilo Imaju ovi nabrojani svoju dubinu, narocito Cajkovski, koji se na akademijama za muziku cesto izucava kao sasvim poseban stilski izraz, nicemu drugom slican... I ja sam dao izvesnu prednost prvoj trojici (u kombinaciji Bah, Betoven, mocart), ali daleko od toga da je razlika bas tolika... 4chsmu1 Znam sta hoces da kazes,ali je to subjektivno. Vidi sta su Cajkovski i Rahmanjinov rekli za Mocarta i Betovena ibice ti jasno. Pa da, subjektivna tema... a to sta su rekli ko o kome, to je ona kompozitorska gordost valjda... 4chsmu1 Nego, mislio sam kad slusam ove i one nekako ne mogu da napravim takvu veliku razliku kvaliteta... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=O4nkJ-tB29U Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 ВИЛМА and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 možda će još neki članovi da napišu o svojim omiljenim kompozitorima Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Meni,J.S.Bah.Subjektivno,naravno.Inače,klasičar sam,zaista volim klasiku tako da slušam sve iz te sfere. katja је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Ne znam zasto, ali mi je najomiljeniji Rahmanjinov. http://www.youtube.com/watch?v=DNDEzdkyiuQ Sophrosyne, Жика and katja је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Za mene je jedan od najvećih Bah,njegova kompozicija Orchestral Suite No. 3 in D Major mi je Iže Heruvimi u notama. Iz nekog razloga sam uvjek uživao slušajući Vivaldija,možda zbog neobične lepršavosti koja vlada u njegovim melodijama...njegova violina je neodoljiva Mozart se podrazumijeva. da ne idemo dalje... Evo malo Vivaldija : Александрида, Драшко and Желе Зека је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука