Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Боље да се не чудим много и не питам, па како је могуће да неко нема ни мало савести.Ево,нећу чак говорити у контексту овог случаја,већ уопштено...Могуће је,Машо...било и биће,на жалост.Не могу рећи,а ти и сама то веома добро знаш као хришћанка,да је одсутво савести иреверзибилан процес,да се човек не може преумити јер покајање је увек могуће,али требамо знати да стање одсутва савести такође представља из много разлога примаљив свесни избор,плод слободе и њеног различитог квалитативног усмерења,тако да је код појединаца увек могућа жеља,па чак и страствена жеља,за одсуством савести...просто и једноставно. Чула сам да је Бог сваком човеку ''уградио'' савест, коју је немогуће угушити, зато питам .. испада да је човек онда и од тога јачи?Значи слободна воља 100%? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Боље да се не чудим много и не питам, па како је могуће да неко нема ни мало савести.Ево,нећу чак говорити у контексту овог случаја,већ уопштено...Могуће је,Машо...било и биће,на жалост.Не могу рећи,а ти и сама то веома добро знаш као хришћанка,да је одсутво савести иреверзибилан процес,да се човек не може преумити јер покајање је увек могуће,али требамо знати да стање одсутва савести такође представља из много разлога примаљив свесни избор,плод слободе и њеног различитог квалитативног усмерења,тако да је код појединаца увек могућа жеља,па чак и страствена жеља,за одсуством савести...просто и једноставно. Чула сам да је Бог сваком човеку ''уградио'' савест, коју је немогуће угушити, зато питам .. испада да је човек онда и од тога јачи?Значи слободна воља 100%? 101% Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Оче Агапије, зар ми треба да идемо против нечије воље? Јел се он одрекао Цркве, показао то тиме што се оглушио о позиве да дође у Србију и да се испита да ли је или није крив, показао тотално непоштење? Показао је ДЕЛИМА шта о томе свему мисли, нема ту више дилеме. И сад ја треба Богу да кажем ''Боже, молим те, против Дејанове воље учини да се он покаје''? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Оче Агапије, зар ми треба да идемо против нечије воље? Јел се он одрекао Цркве, показао то тиме што се оглушио о позиве да дође у Србију и да се испита да ли је или није крив, показао тотално непоштење? Показао је ДЕЛИМА шта о томе свему мисли, нема ту више дилеме. И сад ја треба Богу да кажем ''Боже, молим те, против Дејанове воље учини да се он покаје''? Машо, све је јасно ово што си написала и истинито али просто мислим да ми као хришћани не треба да ликујемо над нечијом несрећом.....нити да га (пр)осуђујемо - то је Божије .Ето, то сам мислио. Ако и ово не разумеш....ја онда не бих ишао даље. Праштај . 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Јој, ко ликује? Сматрам глупим сваког ко окреће леђа добром и грли зло! Себе, на првом месту! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Јој, ко ликује? Сматрам глупим сваког ко окреће леђа добром и грли зло! Себе, на првом месту! Ок, ја сам погрешно схватио... Праштај. 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Немам шта да праштам, комуницирамо, размењујемо мишљења, нема љутње, има агапеа 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Јуче сам ово негде прочитао и остао сам без текста?!!!!!! algabacaju 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Јуче сам ово негде прочитао и остао сам без текста?!!!!!! 4chsmu1 0442_feel A, ja moram da ponovim svoj (komentar) tekst koji sam juče u afektu napisao, odmah po objavljivanju te vesti, na temi "Artemije, istina je samo jedna" Kod braće Grka Vilovski, a kod braće Rusa Mira Marković i Marko Milošević. E, to ja zovem "pravoslavno bratstvo" Nesposobnost našeg Tužilaštva još jednom se dokazala u praksi. Ko imalo poznaje Međunarodno Krivično shvatiće da Grčka ne mora I NE SME da ekstradira svog državljanina po teritorijalnom principu jer ima njihovo državljanstvo (slično slučaju Miladina Kovačevića) a, još se i nalazi na njihovoj teritoriji (nemoguće je upotrebiti realni primarni, supsidijarni ili univerzalni princip, pre svega zbog toga što Vilovski kao državljanin Grčke nije učinio zločin protiv Ustava Srbije u vidu falsifikovanja našeg novca, ili napada na ambasadu Srbije za šta se striktno ekstradira) Naše Tužilaštvo poslalo je samo zahtev za izručenjem. Očekujem da idući put Tužilaštvo dostavi i dokaze, ovako se znalo da od izručenja bez dokaza nema ništa. Ps. a, i čini mi se da samo kod nas neki monasi mogu da plate najskuplje advokate algabacaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Јуче сам ово негде прочитао и остао сам без текста?!!!!!! :cheesy: greengrin A, ja moram da ponovim svoj (komentar) tekst koji sam juče u afektu napisao, odmah po objavljivanju te vesti, na temi "Artemije, istina je samo jedna" 29dz8zk Kod braće Grka Vilovski, a kod braće Rusa Mira Marković i Marko Milošević. E, to ja zovem "pravoslavno bratstvo" Nesposobnost našeg Tužilaštva još jednom se dokazala u praksi. Ko imalo poznaje Međunarodno Krivično shvatiće da Grčka ne mora I NE SME da ekstradira svog državljanina po teritorijalnom principu jer ima njihovo državljanstvo (slično slučaju Miladina Kovačevića) a, još se i nalazi na njihovoj teritoriji (nemoguće je upotrebiti realni primarni, supsidijarni ili univerzalni princip, pre svega zbog toga što Vilovski kao državljanin Grčke nije učinio zločin protiv Ustava Srbije u vidu falsifikovanja našeg novca, ili napada na ambasadu Srbije za šta se striktno ekstradira) Naše Tužilaštvo poslalo je samo zahtev za izručenjem. Očekujem da idući put Tužilaštvo dostavi i dokaze, ovako se znalo da od izručenja bez dokaza nema ništa. Ps. a, i čini mi se da samo kod nas neki monasi mogu da plate najskuplje advokate isus-sinai Нисам знао да има и Грчко држављанство?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 I? Sta sad braco i sestre? Sad su i Grcki vrhovni sudovi u krivu? A za likovanje koje pominje o.Agapije, svaka vam cast. Stidite se pojedini, sta kao hriscani govorite. I to bez ikakvih osnova. Samo na osnovu kleveta. I onda vam je ihtus anticrkveni sajt? Mislim da administratori moraju jos mnogo da porade na odrzavanju ovog foruma? I onda ce biti kriv ep Jovan koji vam je dao blagoslov. Ili nece... U svakom slucaju , hvala Bogu i grckim vlastima na pravednoj odluci. A nas Srbe treba da nas je sramota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Пријатељу, остави ти форум и Владику Јована. Пиши ако имаш нешто паметно да кажеш, ако немаш или ти се не свиђа- нико те не тера да будеш овде. Да, сви су луди и нико не види шта се дешава. Полако, доћи ће све на своје. Јеси ли чуо шта је рекао Патријарх о овоме? Свакако да различити људи различито размишљају, ово је форум и може да се изнесе мишљење али без вређања било којег члана форума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Пријатељу, остави ти форум и Владику Јована. Пиши ако имаш нешто паметно да кажеш, ако немаш или ти се не свиђа- нико те не тера да будеш овде. Да, сви су луди и нико не види шта се дешава. Полако, доћи ће све на своје. Јеси ли чуо шта је рекао Патријарх о овоме? Свакако да различити људи различито размишљају, ово је форум и може да се изнесе мишљење али без вређања било којег члана форума. Oce, ja sam samo komentarisao. Nisam nikoga uzeo, pa da ostavljam. Forum vam je inace jako los, (po mome misljenju napominjem). Ali nikoga ne zelim da vredjam. Samo kazem da radite pod blagoslovom jednog episkopa, a pojedini pisu sve i svasta, a moderatori to tolerisu. Nije mi bila namera nikoga da napadnem, jer nemam potrebe za tim. Pisao sam i pisacu kad mi se ukaze prilika. Imam sta da pisem itekako, ali otom potom. Dovoljno je onome koji hoce da sazna istinu, da zivi po zapovestima, pa ce mu "Bog otkriti Istinu i ona cega osloboditi". A robovima lazi, tesko ce biti ako se ne pokaju. Inace, hvala Bogu da dolazi sve na svoje, kao sto kazes! Cuo sam i sta je rekao patrijarh. I sta da kazem? Ja njega priznajem i postujem, ali se sa njegovim recima ne slazem. Po pitanju Vilovskog i po pitanju mnogo cega otkad je pocelo sve ovo oko eparhije RP! Svako dobro svima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 14, 2010 Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 confused :huh: crosseo ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 14, 2010 Да, имаш право да мислиш шта хоћеш и о форуму, и о Администрацији и о Патријарху...наравно- слободан си човек као и сви ми. Само желим да констатујем да Ти ниси баш најбоље схватио наш форум и рад Аминистрације, но добро, немам жељу да свакоме цртам који је наш циљ. Зато смо то написали, па ко жели да прочита-нека изволи. Чак ове дневне црквено-политичке вести и не волимо нешто на форуму- рекао бих само да су нужни ту. Владика има поверења у ове људе који раде Наш циљ и ко смо ми: https://www.pouke.org/strana/12/%D0%9E+%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0/ И потрудите се да будете мало више афирмативни и да не гледамо само мане. Ако неко зна боље, ево први ћу да подржим. Жив био и свако добро брате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука