*Blue* Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Zasto je Bog tako okrutan? Zasto nista ne ide kako treba u zivotu, zasto nista nije onako kako bih ja hteo, a ono sto bih hteo je jedan sasvim normalan zivot, zena, deca, prijatelji koji me nece izneveriti kad mi najvise trebaju.... Pre nego sto svestena lica pocnu istu pricu, moram da napomenem da savrseno razumem Bozju taktiku koja glasi, svi ce te izneveriti ne bi li se ti uverio da je On tvoj najbolji prijatelj, tvoj najbolji saputnik u zivotu i tako dalje. Bog izgleda se ne pridrzava onoga sto je sam i napisao "Necu staviti na tebe jaram veci nego sto mozes da podneses", a fali mi malcice, milimetar da odem u ******* Samo mi nemojte reci, pokaj se! ne izbija iz mene gordost vec totalna razocaranost u zivot Dobar je samo Bog sto nas trpi ovakve, nikakve! Ne mislim na tebe licno, vec na ceo ljudski rod.Citaj psalme, ako mozes procitaj za sedam dana svih 150, tako me je savetovao jedan svestenik i zaista pomaze da prevazidjes najveca razocarenja i boli. Nista drugo te ne moze utesiti sem molitve! Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. Колико се сећам , песничко изражавање је дошло до истицања показујући величину Божију. Мислим да се негде помиње превод "стварам невољу" (Isaija 45:7). На форуму постоји тема посвећена овом. Али опет, у недостатку т.ј одсуству љубави до изражаја долази зло. Када нема љубави у нама, нашом слободном вољом када одступамо од Бога, наравно остаје нам зло... Опет траба овде водити рачуна о тумачењу то је пророчка књига Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Колико се сећам , песничко изражавање је дошло до истицања показујући величину Божију. Мислим да се негде помиње превод "стварам невољу" (Isaija 45:7). На форуму постоји тема посвећена овом. Али опет, у недостатку т.ј одсуствitу љубави до изражаја долази зло. Када нема љубави у нама, нашом слободном вољом када одступамо од Бога, наравно остаје нам зло... Опет траба овде водити рачуна о тумачењу то је пророчка књига Pa može se reći da Bog stvara zlo u tom citatu ali samo preko stvorenog čoveka potpuno slobodnog da ako hoće može i da pogreši izazivajući tako sopstvno zlo koje je vidljivo i jasno da nije od Boga. O Stvaranju iskonskog zla od Boga ne može biti ni reči jer je svako zlo odbijanje Boga. Citat se odnosi na ljude i njihove postupke jer jasno daje do znanja da budući čovek i ako čini zlo Bog i dalje vlada svime vidljivim i nevidljivim i jasno daje do znanja da onaj koji je u zlu(citat) nek zavapi i nek se vrati Bogu. Posledica tog beskonačnog vladanja Boga bez obzira na postupke čoveka je i dolazak ovaploćenog Božanskog Logosa kao Spasitelja. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Jedino okrutno u životu jeste nedostatak Boga. Zero, Pisac Pisac and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deja Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 kako moze neko ko je zrtvovao svoj zivot zarad iskupljenja ljudskog roda biti okrutan ?? boga nas voli vise nego mi sami sebe! sve lose sto nam se desava u zivotu je zbog mnogo drugih razloga a bog nikako ne moze biti jedan od tih razloga !,vec nase greske ,slabosti pred kojima padamo u iskusenja i mnogo drugih razloga ..mi smo samo ljudska bica.. Pisac Pisac and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Od Boga samo dobro dolazi/ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Слобода иде у пакету са одговорношћу. Не би било у реду да човек добије слободу а да са њом не добије и одговорност за сопствени живот. Док Адам и Ева нису узели слободу у своје руке преступивши заповест живели су у рају, јели плодове и ништа нису радили,. Кад су преступили Бог им је рекао да ће од сад да обрађују земљу и у зноју лица свог да се хране. Није их казнио како се мисли већ им је скрену пажњу да са слободом иде и одговорност као космички закон који ни сам законодавац не преступа до у сутуацији кад хоће неког да помилује од осуде коју закон доноси. Неко је рекао да је само Божје допуштење да нам се десе лоше ствари казна. Али није то тако, Јер ако нам је дао слободну вољу и одговорност смо допили у пакету, не може Он да нас спашава од одговорности који слободна воља доноси са собом јер би онда и сама слободна воља онда била доведена у питање. Покајањем се човек одриче своје слободне воље и прихвата Божју вољу као своју и онда има места за милост и спашење од суда, Јер Бог је Слобода, и како би могао сам себе да не поштује. Да би нас колко толко спасао од осуде Космичког закона Бог је направио временско растојање између акције и реакције да би смо имали времена да се покајемо и избегнемо реакцију коју је наш грех(акција) изазвао. Јер казна је само реакција космоса на оно што ми чинимо. Св. Дух који је одговоран за спровођење космичког закона никада не преступа закон, сем и случају кад Бог Отац уложи помиловање за некога. Неко је написао молбу за помиловање и она је усвојена, и сада то помиловање иде преко осуде и спречава реакцију на учињену акцију. Нас родитељи кажњавају да би постигли своје образовне циљеве па стога ми казну када је Бог у питању погрешно разумемо, па мислимо да је то зло са Божје стране. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Иначе, занимљиво је да сам, таман кад сам хтео да кликнем да се објави ово питање, чуо како млеко кипи. Можда је случајност... а можда и не?! Божија опомена, треба да купиш млеко у тетрапаку...ИМЛЕК Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Bog je ljubav. Bog ne kažnjava jedna od najvećih zabluda ljudi. Nama je na ovom svetu sve dopušteno sami biramo put kojim idemo. Ljubav božija je ta koja nas kroz život vodi. Управо.. Љубав....а кажњавамо сами себе...глупошћу...јер без Бога моћ расуђивања нам је на минимуму... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Kada mi se nesto lose desi..kazem sebi..to je zbog mojih grehova....A kada mi se dobro desi kazem... to je od Boga doslo.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Bog je ljubav. Bog ne kažnjava jedna od najvećih zabluda ljudi. Nama je na ovom svetu sve dopušteno sami biramo put kojim idemo. Ljubav božija je ta koja nas kroz život vodi. Bog jeste ljubav, ali nažalost, Bog ipak kažnjava...Pojedince, narode....Sveto pismo (Stari i Novi Zavet su prepuni priča o izrečenim kaznama i o kaznama koje slede). Uostalom, i majka kažnjava svoje dete, pa to ne znači da ga ne voli.... Priča o tome da Bog sve oprašta je obična đavolja zabluda. Postoji jedna lepa pričica o tome, kako je jedan čestiti otac gledao skup demona na livadi usred mrkle noći...Verovatno je znate. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Kažnjava nas naše sopstveno, ljudsko zlo, i demonsko zlo, a Bog to samo dopušta... I to je dovoljno, jer rezultat (stradanje) je isti. Ali tu je onda začarani krug sumnji, hule, jer zlo se uvećava, i stradanje se uvećava, i pitanje koje stalno stoji, svjesno ili nesvjesno, gdje je dobri Bog kad oko sebe vidimo i doživljavamo samo zlo?... Je li istina da nećemo dobiti krsta preko naše snage, zašto i kako se toliki slamaju pod njim... Jer jedna je stvar stradanje po zasluzi; druga stradanje pravednika (uslovno rečeno, griješi ali se i trudi, ali odrasla i mentalno sposobna i zdrava osoba), a treća stradanje nevinih, djece, slabih, bolesnih... Meni se takođe čini da ljudi kad sude o ovim stvarima, pribjegavaju psihologizaciji prema svom konkretnom iskustvu i opažanju iskustva ljudi oko sebe... Negdje pročitah da su "dvije zamke đavola, naizgled suprotne - "Bog sve prašta", i "Ne možeš se spasiti" " Саша од Москве and Vladimir Vlada је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Занима ме на који начин то Бог кажњава. Да ли кажњава истог момента када то заслужимо? Или можда у блиској будућности? Или нас кажњава у далекој будућности, па можда чак и не нас лично? Или нас можда уопште не кажњава за живота на Земљи, него тек након смрти? Или ипак можда комбинација свега овога? Ако имате неки одговор или неки линк или нешто где могу прочитати о овој теми реците ми. Хвала! Ja mislim, da nije klasika "kažnjavanja". Nego više volim termin "usmeravanja". Ko nas voli, ne dopušta nam da pravimo gluposti, da srljamo, da skrećemo i ako primeti, radi šta mora, da as opameti. Mislim, da od načina, zavisi i koliko smo ogrezli i da li je potrebna "jača" ili "blaža" - usmerenost. Pošto sam ja neko od krajnosti, mene uvek treba jače da "opauči" da me dozove pameti. Znači, dok se vladam, vladam se, baš super i sjajno. A sta mi recimo ne ide, ili se ne nosim dobrim, ili mi jako teško pada, tu idemo malo s opiranjem, s težim shvatanje, s mučenjem sebe dok se ne shvati u potpunosti do tančina, tu nalazim teže smiraj, tragam i mora do dna, da me opauči, da se dignem...da skroz prevaziđem, jer volim da sve ide, kako treba da ide. Ako treba da me ima, da bude redovno. A ako ne treba da me nema, bolje da me nema, nego polovično. isto je is greškama. Ja kada ne grešim, ne grešim. A kada zabrljam..sve se čudim, kako i mogah tako samo. Talenat. Šalu na stranu, ja en čekam dugo na to. Koliko me u vrlo brzom vremenu, srrefi šta treba, da mi ukaže na greške, ako postoji ta neka reverzibilnost, uzroka - posledice. I srazmerno je mojim pogreškama. Obično je u onoj meri u kojoj se opirem da prihvatim ono šta mi se ne prihvata nikako, ali nikako ili gde zaista zabrljam. I dobro je da je tako. Da nije, to bi onda značilo, da mi kao razmaženom detetu Bog daje još jednu igračku umesto packu, a ne ovako kako treba, pacu za prekor, da se saberem. Ja verujem, da je to uvek na jedan na jedan. Lično. ja grešim, meni treba. Kako da ja ukapiram preko drugoga? Ok, možda će više da me boli, ali ja en verujem da bi On to tako radio. ne. Ja sam zglajzala, mene vrati na pravi put. Ja snosim odgovornost, mene treba. Ja mislim, da nas On usmerava jer nas voli. I zato ne dopušta sve. Tako radi, dobar roditelj. Ne pušta deci na histeriju i na kapric. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Srdasce procitaj knjigu o Jovu...u starom zavetu..pa ce ti sve biti jasno...Dijana potpuno se slazem sa tobom.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 "Vrata pakla zakljucana su iznutra" (Problem of Pain)...Da li Bog nudi slobodu izbora,ako nam je unapred dao svrhu?Da postojimo samo kao licnosti..Mi nikada ne mozemo da budemo ono sto jesmo,da budemo nezavisni od izvora,pa onda i ne mozemo da pricamo o slobodi...Da li covek moze da ne izabere Boga,a da ne bude kaznjen zbog toga? Biky83 and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука