Jump to content

Има ли међу Светим Оцима Цркве еволуциониста?

Препоручена порука

? ??? ?? ??. ??????? ?? ???????, ?. ??????, ? ??? ?????

?????? ? ????? ???? ???????? ??????,????? ?????? ????????? ??  :)

???? ? ??? ?????, ??? ??? ???????? ???: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/doc/KrozTamnickiProzor.zip

? ???? ????? ?? ????? ?? ?????? ??????. ??? ????? ??????? ???????? ????????? ????????? ?? ? ???? ????? ?????? ?????????, ???? ? ????. ??????, ???????? ?? ? ?????? ????????? ??? ?????.

Подели на овим сајтовима

ВЛАДИКА НИКОЛАЈ

КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР

ПОРУКЕ СРПСКОМ НАРОДУ ИЗ ЛОГОРА ДАХАУ

На то Христос с тугом пита:

- Како можете, ви људи, живети само империјалним, тј. материјалним интересима, тј. животињском похотом само за телесном храном? Ја сам вас хтео учинити боговима и синовима Божјим, а ви се отимате и трчите да се изједначите са теглећом стоком.

На то Европа одговара:

- Ти си застарео. Место Твога Јеванђеља ми смо пронашли зоологију и биологију. Сад знамо да смо потомци, не Твоји и Твога Оца небеснога, него орангутана и горила - мајмуна. Ми се сад усавршавамо да будемо богови. Јер, ми не признајемо других богова осим нас.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=124381435855&ref=nf

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

? ??? ?? ??. ??????? ?? ???????, ?. ??????, ? ??? ?????

?????? ? ????? ???? ???????? ??????,????? ?????? ????????? ??  0203_cool

???? ? ??? ?????, ??? ??? ???????? ???: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/doc/KrozTamnickiProzor.zip

? ???? ????? ?? ????? ?? ?????? ??????. ??? ????? ??????? ???????? ????????? ????????? ?? ? ???? ????? ?????? ?????????, ???? ? ????. ??????, ???????? ?? ? ?????? ????????? ??? ?????.

???? ?????? ????????? ???? ?? ?????? ?? ?? ?? ?? ????? ??????? ???? ????????? ? ???? ?????? ? ????? ?? ????????? ???????? ??? ?? ????? ??????? ??????? ????? ?? ?? ??? ?? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 4 years later...

Evolucija je revolucija. Ne samo u hrišćanskom smislu, već i u globalnom. 

Bez revolucije nema promena i napretka. Evolucija je nešto sa čime se većina (moje mišljenje) Svetih Otaca nije bavila, čak ni u trenucima nekog uninija. Jedina misao koja je njih okupirala bio je Bog i Njegovi Sveti, a to je i njih učinilo Svetima. 

Mi smo se udaljili taman toliko od Boga, da nam je bitnije postala evolucija (makar bila ona i revolucija) nego sam Tvorac. 

Evolucija jeste realnost, ali ne tolika da bi bila veća realnost od Tvorca. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Jeste evolucija je realnost ali samo trenutno, to je model realnosti.

Isto kao sto je svojevremeno model realnosti bio da je Zemlja ploca, tako i evolucija.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Isto kao sto je svojevremeno model realnosti bio da je Zemlja ploca, tako i evolucija.

Није искључено...уопште није искључено.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ау брате,може (онај који прихвата теорију еволиције) бити хришћанин али је то по мени глупо.Ја студирам на пољопривредном факултету и тамо се учи теорија еволуције зато што нема друге теорије.Многи моји професори,које су светски признати стучњаци,на својим предавањима одобравају теорију стварања.У еволуцију верују само они који много воле да се ваћаре са студенткињама и који су корумпирани,одбацују Бога да би умирили савест.То је моје искуство.А пре пар месеци сам гледао емисију где је речено да су еволуционисти доживели невероватан пораз када је један професор,заборавио сам како се зове,који је био икона еволуционизма постао верујући.Када су га питали како је настао ДНК ланац итд. он је био затечен после је дуго размишљао и на крају је закњучио да га је Бог створио таквим какав јесте.

ево ... шта закључи један православни верник када много гледа телевизију. Срећом, постоје умни људи при Цркви који ће, временом, образовати и ове што гледају телевизију и верују надринаучницима.

Подели на овим сајтовима

Baš fino tumačenje, potpuno jasno nametanje vegetiranja u paloj ljudskoj prirodi, kojeg neko namerno koristi.(vladari)

I još ne samo da je okrugla nego čovek može otići i van nje. Tako će biti i sa evolucijom na koju se pozivaju oni što sputavaju nesmetan razvoj čovečanstva u svim pravcima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...