Срећко Петровић Написано Јун 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2009 ????, ????? ?? ?? ??? ?????? ???? ??????? /???? ??? ???? ?????/ ???? ?. ????? ????????? ????? ?????????? ???????, ? ?????????? ?? ??????????? ????????????, ??????????? ???????????? ??? ???? ?? ?? ????? ?? ???? ? ????????? - ? ??? ????? ????? ??? ?????? ????????, ??????????? ????, ???????? ??????? ???????????? ????????? ? ????? ?? ?????? ?????? ?????? ???? ????? ?????? ?? ?????????? ? ?????, ? ???????? ????? ?????????? ???? ?????.??? ?? ???, ??? ?? ?????? ? ?? ????.Ne zelim da budem lazov, i nije mi namera bila da takvo sta cinim. Bunim se ovde zbog 'neravnopravnog tretmana', sto sam vec pomenuo na drugoj temi. Pogodilo me je onda kada ste rekli da sam slep zato sto prihvatam teoriju evolucije, a ne svidjaju mi se ucenja kreacionista. Samo sam hteo da pokazem da covek moze da prihata evolucionu teoriju, a da bude hriscanin, da evoluciona teorija nije nikakva jeres, nista vise, zato sam i pokrenuo ove teme.?? ??????? ??????? ???? ?????? ?? ?????????? ???? ? ??????? ?? ????? ?? ??? ??????? ? ??????????? ???? ???????? ?????.Ovo je sasvim u redu sa vase strane, uz primedbu da ipak nije korektno sto sugeriste da je evoluciona teorija ponizavajuca za coveka /'teorija po kojoj smo potekli od majmuna', parafraziram vase reci/. Covek je poput dima, kako kaze Pismo, prah je, i sta sad, dostojanstvenije je ako smo stvoreni od prasine, nego od nekog primata? I /da dodam jednu teolosku zamerku/ majmuna je Bog stvorio, kao i sva ostala stvorenja, i on je cudo stvaranja. Postujmo tvar, pa cak i majmuna.?????, ????? ????? ????????????? ???? ?? ??? ?????? ????? ???????( ??? ??????? ? ?????????, ??????? ??? ???????????? ?? ???????? ?(???)??????) ? ????? ?????????? ??( ???????????? ??????) ? ???????????? ???? ?? ???? ????? ??????????? ??? ???????( ? ??? ? ????????????, ????????? ???.).Oki.???????, ?? ?????? ?? ?????? ?? ????? ???????? ??? ??? ????????????? ?????Opet sugerisete zakljucak da je onaj koji prihvata evolucione hipoteze slepac, a to nije u redu. Kako bi bilo da vam odgovorim da vi slepo prihvatate ono sto ue adventisticki naucnici?S postovanjem, moleci vas da ne zamerite zbog ostrijeg tona mojih poruka i izvinjavajuci se ako sam vas uvredio, Srecko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јун 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2009 ???? ???? ??? ????????????? ???? ??????? ??? ?????? ??????????,??? ?? ???? ????????????? ???? ?? ???????? ?? ?? ??? ?????? ????? ????? ?????????.?? ??????? ???? ????? ??? ?? ????? ?? ?? ????? ?????????? ????. ”? ????? ???????, ???? ?? ???? ????? ???? ?? ????????? ????????? ???????, ?? ??? ?????????, ???? ?? ???????, ????????? ?? ?????? ????????? ????????????? ??????????, ???? ?? ????????????? ??? ???? ??????? ???????????? ????????. ? ??????? ????????? ?? ?????????? ???????? ?? ?????????? ???? ? ?????? ??????. ??? ??????????, ????????????? ??????, ???????????? ???????? ?? ??????? ?????? ?? ???????, ? ??????? ?????? ??????????, ?? ????? ?? ????? ???? ?????, ?? ?? ????? ???????.” ”?? ????? ????????? ????????? ? ?? ????? ???????? ???????? ????????? ?? ? ???????? ? ?????????? ???????. ????? ?????? ???????? ????? ??????? ??????? ????? ????????? ?????? ? ?? ???? ???? ??????? ? ???????, ?? ???? ???? ????? ??????? ?????? ???? ? ?????????? ???????. ???????? ????????? ?? ??????? ??? ?????????? ???????, ??? ??????? ????, ??? ???? ? ???????? ???????? ??????? ??? ???????? ??????? ?????? ????????? ? ??????????? ????.” ”???? ???? ?? ?? ????? ??????? ????????? ???? ?? ???? ??? ?? ????? ? ????????????. ? ????? ??? ???? ????? ??????? ?? ?? ?? ??? ???????? ?????????? ? ??????????... ???????, ??? ??????, ? ?? ????????? ??, ?? ?? ????? ?????????? ? ??????? ???? ????? ??????????.” ”?????? ?????? ? ??????????? ????? ?? ?? ???? ???? ???????? ???????, ??? ??? ???????????? ?????????????? ?????????? ??? ????? ?????? ??????? ????? ??????, ?? ????? ?? ?? ?????? ??????? ?????, ? ?? ?????? ?????????? ????, ? ???????? ?? ?? ???????????. ????? ?? ??????????? ?????? ???????? ??? ????? ????? ?? ???????? ????????, ???? ?? ????? ?????? ??????? ? ?? ?????? ??????????? ?????????? ?? ?? ??? ?????? ?? ?????????. ?? ????? ???????? ???????? ??? ?????????? ????? ????? ???? - ?????? ? ????????. ????????? ?????? ?????? ????? ?? ????? ?? ???? ?????????? ????? ??? ??? ?? ???????? ??????? ?????? ?????????, ????? ????? ? ????????, ????????????? ???????? ???????, ????? ???????? ? ????????? ???????, ???? ???? ?? ??? ?????? ??????.” ”??? ???? ????? ????, ??? ? ??? ???????, ???????? ?????? ????? ?????????? ? ??????????? ??????????? ?????? ? ?? ????? ???????? ?? ??????? ??????????? ?????????? ? ????????? ??????? - ???????? ?????????, ???? ???? ???? ?????? ????? ??????? ????????? ?????...” ????? ??????????? ???? ?????-?????????, ???, ???? ? ???? ? ??????????? ? ?????, ?????????, ?????? 2000. *** ”??? ?????????? ????? ?? ???? ?????. ?????????? ???????? ?? ???? ????????? ????????. ?? ????? ???????, ?????? ???????? ????? ????? ?? ???? ?????, ?? ??????? ??????? ? ??????? ?????, ??? ??? ???? ?? ??????????? ??????? ??????, ?? ???? ?? ??????????? ???????, ???? ??? ??? ??????? ?????? ???? ??? ?????? ? ??????? ??????, ??? ????? ?? ??? ?????????? ????? ????????? ?????????? ??????. ??????? ???? ?? ?? ?????, ???? ?? ????? ????????, ??????? ?? ?????? ? ???????? ?????? ????. ??? ????? ?? ?? ????? (?????? ????) ?????????? ?? ?????, ? ?? ?? ?? ???? ?????? ??????????? ???? ?? ”????? ???????”. ? ???? ???? ?? ?? ???????? ??? ????? ?? ?????, ? ?????? ??????? ??????? ?????? ?????? ?? ??????? ???????, ? ?????? ? ? ????? ??????? ???????? ??????, ??????? ?? ?????? ?????, ???? ??? ?? ????? ? ????? ?????, ? ?? ????????. ?????, ??????????, ??????? ????????? ?? ???? ?? ?? ?? ????? ??? ??????? ??? ?????? ???????, ?? ???? ???? ???????????? ????????.” ??. ??????????? ???? ?????-????????? (?????? ???? ? ????: http://forum.verujem.rs/index.php?topic=2062.0) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 25, 2009 Пријави Подели Написано Јун 25, 2009 Лепо рече овај свети отац.Али опет ти понављам,Дарвин је еволуциу писао под лампом,струје није било.Друга ствар,у 20 веку заиста има много великих светих отаца.Зашто свети старац Порфирије или Пајсије светогорац нису говорили о истинитости еволуције.Њима је Господ откривао многе и велике тајне.Еволуцију нико никад није споменуо.Није човек мајмунолик већ је мајмун човеколик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јун 25, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2009 ???? ???? ???? ????? ????.??? ???? ?? ????????,?????? ?? ???????? ????? ??? ??????,?????? ???? ????.????? ?????,? 20 ???? ?????? ??? ????? ??????? ?????? ?????.????? ????? ?????? ????????? ??? ??????? ?????????? ???? ???????? ? ??????????? ?????????.???? ?? ?????? ???????? ????? ? ?????? ?????.????????? ???? ????? ???? ????????.???? ????? ?????????? ??? ?? ?????? ?????????."????? ?????? ??? ??? ?? ???? ????????, ???? ?? ?? ???? ????? ???????, ? ??????? ?????????????, ? ????? ? ??????, ????????? ??????. ? ?????????? ? ???????, ??????????? ????????? ???????????? ????????? ?????; ??????????, ??????? ??????????? ????????? ? ?????????? ?????? ?????????? ?????? ?????? ? ??????; ? ????????, ??????????? ???????? ???? ? ??????; ? ???????, ?????????? ?????? ? ??????; ? ???????, ?????????? ??????????? ????????? ?????? ? ???????; ? ???????, ??????? ?????? ?????? ? ??????; ? ?????????, ?????????????? ????? ???????? ?????????; ? ??????? ???????? ? ????????? ??????,????????? ????? ????? ????..."??. ??????? ???????, ? ???? ? ? ?????? "????? ?? ?????????? ??????, ???????, ???? ??? ?????? ?? ????????. ??? ?? ?????? ? ???????? ??????? ??????. ?? ???? ?? ???????? ???? ?????? ??????! ? ??? ?? ??????? - ?? ?????? ????????? ??????? ??????? ? ?????? ???????? ??????!" ??. ????????? ***”????? ?? ???? ??? ???? ?????????, ??? ?? ????? ??? ?? ?????? ? ?????? ?????? ????? ???? ?? ???????? ? ?? ???????, ????????? ????? ???? ?? ??????? ?? ?????, ?? ?? ????????? ???????, ?????? ?? ???????? ??? ??? ?? ? ???? ??????.””? ???????? ??????, ????? ?? ? ??????? ???????? ??????, ???? ??????? ????? ? ????? ??, ? ?? ???????? ?? ????????? ? ????????????. ??????? ?? ?? ?????, ?? ???? ???????? ? ??????, ???? ??, ?? ???? ????? ?? ???????? ???????? ? ????? ??? ?, ???? ?? ????????? ??????? ???? ?? ???? ?? ????????? ? ?????????, ?? ???? ?????????? ???????? ???????, ???? ?? ???????? ?????? ??????????? ????????.” ??. ???????? ??????, ????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 25, 2009 Пријави Подели Написано Јун 25, 2009 мислим да забуна настаје јер када се помене еволуција асоцијација је одмах Дарвин и човеков постанка од мајмуна, то су већ наше предрасуде.. дарвинова теорија је отала наједној стакленој ногици човек је одувек у потрази за Творцем, одувек га интересују питања Ко сам, Одакле сам настао, Куда идем...зато су ваљда и направили линеарни акцелератор у ЦЕРН-у , покушавајући да дају одговор. Црква и наука никада нису били у неком већем конфликту колико је мени познато Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јул 7, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Nisu, sve dok pravoslavni nisu poceli da citaju adventisticke knjige i da se loze na psevdo-nauku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 7, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Кажем ти, Срећко, ти покушаваш да ту тему потенцираш као да је верска тема, а не научничка тема, а све време правиш анти-рекламу, која је као што је познато и опет реклама. Мене нпр. сваки овакав твој пост изазива да прочитам управо те научнике које ти нападаш и уверим се сама колико су у праву или не, а не да ми неко сервира мишљење о томе да ли смем или не смем да их узмем у обзир као управо озбиљне научнике. Размисли о томе. Сваки покушај притиска на неког изазива аутоматски став одбране и побуну против онога што се сервира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 ????? ??, ??????, ?? ????????? ?? ?? ???? ?????????? ??? ?? ?? ?????? ????, ? ?? ????????? ????, ? ??? ????? ?????? ????-???????, ???? ?? ??? ??? ?? ??????? ? ???? ???????. ???? ???. ????? ?????? ???? ???? ??????? ?? ???????? ?????? ?? ???????? ???? ?? ??????? ? ?????? ?? ???? ?????? ?? ? ????? ??? ??, ? ?? ?? ?? ???? ??????? ??????? ? ???? ?? ?? ???? ??? ?? ???? ?? ?? ????? ? ????? ??? ?????? ??????? ????????. ???????? ? ????. ????? ??????? ???????? ?? ????? ??????? ?????????? ???? ??????? ? ?????? ?????? ????? ??? ?? ???????. kako ovo zvuci poznato radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 7, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Сваки покушај притиска на неког изазива аутоматски став одбране и побуну против онога што се сервира. Јесте баш. Пример су данас у СПЦ и "зилоти" и "новотарци". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јул 7, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 "????? ?????? ??? ??? ?? ???? ????????, ???? ?? ?? ???? ????? ???????, ? ??????? ?????????????, ? ????? ? ??????, ????????? ??????. ? ?????????? ? ???????, ??????????? ????????? ???????????? ????????? ?????; ??????????, ??????? ??????????? ????????? ? ?????????? ?????? ?????????? ?????? ?????? ? ??????; ? ????????, ??????????? ???????? ???? ? ??????; ? ???????, ?????????? ?????? ? ??????; ? ???????, ?????????? ??????????? ????????? ?????? ? ???????; ? ???????, ??????? ?????? ?????? ? ??????; ? ?????????, ?????????????? ????? ???????? ?????????; ? ??????? ???????? ? ????????? ??????,????????? ????? ????? ????..." ??. ??????? ???????, ? ???? ? ? ?????? ??? ? ??? ??????? ???????? ??. ???????? "?????? ? ???? ? ????? ?? ??? ????? ???????? ????????????" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јул 7, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 А где је вл. Николај то написао, о. Горане, у ком делу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Колико ја знам Еволуција није Дарвинова него Ламаркова теорија ??? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јул 7, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Ne razumem zašto to pominješ? confused (To bi trebalo da kažeš Miroljubu Petroviću, i onoj njegovoj ekipi.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 7, 2009 Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Да,али видим да неки људи са форума поистовијећују еволуцију са Дарвином. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срећко Петровић Написано Јул 7, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2009 Pa eto, to je valjda među narodom nekako postalo povezano i nerazdvojno, šta znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука