Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Боже, подај ми смирености да прихватим ствари које не могу да изменим, храбрости да изменим оне коју могу, и мудрости - да увек умем да их разликујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Дај ! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 хм, не нађох нигде да се та молитва приписује блаженом Августину ... пре теологу Рајнхолд Нибуру који је то навео у својем раду непознатог молитвеника и од тад се свуда наводи као Молитва Смирења и у оригиналу звучи овако: The Full Original Copy of the Serenity Prayer by Reinhold Niebuhr (1892-1971) God, give us grace to accept with serenity the things that cannot be changed, Courage to change the things which should be changed, and the Wisdom to distinguish the one from the other. Living one day at a time, Enjoying one moment at a time, Accepting hardship as a pathway to peace, Taking, as Jesus did, This sinful world as it is, Not as I would have it, Trusting that You will make all things right, If I surrender to Your will, So that I may be reasonably happy in this life, And supremely happy with You forever in the next. :bla:. а ово је само скраћени облик који је преведен на мноштво језика ... Serenity Prayer God grant me the serenity to accept the things I cannot change; courage to change the things I can; and wisdom to know the difference. http://www.thevoiceforlove.com/serenity-prayer.html http://en.wikipedia.org/wiki/Serenity_Prayer клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Čija god da je ova molitva tj. kome god da se pripisuje meni zaista predivno zvuči. Medo hvala za ovaj post, baš mi se dopalo. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Čija god da je ova molitva tj. kome god da se pripisuje meni zaista predivno zvuči. Medo hvala za ovaj post, baš mi se dopalo. greengrinтај фазон 4chsmu1 hvala клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука