Искушеник Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Нађох мало пре овај клип на јутјубу, мада одавно сам чуо за ово, кажу људи да је анђелско појање, шта Ви мислите о томе : "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Anđelsko pojanje snimljeno na vrhu Atosa Audio materijal koji je snimio Grk iz Amerike prilikom svoje posete Atosu. Snimljen je na vetrovitom vrhu Atosa i na njemu se čuje anđelsko pojanje unutar prazne crkvice. Snimak je snimljen krajem devedesetih godina.... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Аудио материјал који је снимио Грк из Америке приликом своје посете Атосу. Снимљен је на ветровитом врху Атоса и на њему се чује анђелско појање унутар празне црквице. Снимак је снимљен крајем деведесетих година....ИСПРАВКА! Проверила сам податак када је направљен снимак од братије који су нам снимак донели са Атоса од монаха Грчког манастира Есфигмен. Нама су снимак донели 2008. или 2009. и од тада је био код нас, па сам се одлучила да га поделим и на yоутубу пошто га нисам нашла нигде на yоутубу на српском, руском или енглеском (могуће је да постоји на грчком негде снимак). Снимак је ипак направљен негде тих година 2008. или 2009., јер како кажу монаси они су тај снимак добили од брата Грка који га је снимио на врху Атоса те године када су га они и поделили са нама. Искрено, када ми је брат који нам је снимак донео причао целу причу, ја сам паралелно преслушавала овај снимак и била потпуно занесена снимком, ту се много коментарисало, а био је присутан и својеврсни шок због тотално неземаљског звука овог снимка, па нисам добро ни пропратила податак када је снимак направљен, а мени је некако остало да се то десило на прагу 2000-их. Извињавам се због забуне коју сам направила у тексту, свакако ћу то поправити. Ја лично на снимку чујем анђеле, а пошто се бавим певањем и годинама сам певала како у црквеном тако и у хору Даринке Матић Маровић - познато ми је како звучи многогласни хор. Ова сложност која се чује у овом хору где сви звуче као да пева само један глас исте боје, истог тоналитета, истог интезитета - док се истовремено чују стотине гласова, апсолутно је немогуће постићи у једном многогласном барем људском хору. Оно што је такође индикативно је да гласови на овом снимку не могу да се одреде према старосном добу: они звуче као дечији, али су превише озбиљни да би били дечији, дакле боју ових гласова је апсоултно немогуће одредити према старосној доби, док зрели женски гласови немају овакву боју! У неким деоницама они певају превише високо и истовремено грлено пуног тона и интензитета (што је посебна техника певања) што је људским гласним жицама углавном немогуће извести у тако високим регистрима. Високи тоналитети код људи се изводе углавном кроз резонантно певање уз помоћ максиларних синуса и носне шупљине вибрацијом гласних жица,(као код оперског певања) док овако пун, грлени директан звук тако високог регистра је врло тешко и појединачно извести, а да не дође до пуцања гласних жица и да то не звучи као драње, посебно идеја да постоји читава популација појаца који овако певају је скоро незамислива. Стога је овакво певање немогуће имитирати и репродуковати! Уосталом, покушајте да снимите овакав снимак са било којим хором који поје византијско појање па видите резултате. Посебно, они који познају византијско појање и његов стил знају да се оно базира на више "носној резонанцији" или како се то у народу каже кад неко пева "кроз нос". Пратила сам и паузе када се узима ваздух за оне деонице у којима долази до издржавања тона и била сам шокирана сазнањем да они НЕ УЗИМАЈУ ВАЗДУХ иако неке деонице трају превише дуго да се не би узео ваздух! Када се снимак преслуша врло, врло пажљиво, најбоље слушалицама и прати узимање даха може се видети да станке не постоје. Тамо где се чини да постоји станка, заправо је ехо и ветар који утиша звук,а при том се мора узети у обзир да је овај снимак преснимљен са телефона, а такође су и монаси делили снимак опет не са оригиналног цд-а, јер немају ту апаратуру, већ са телефона, чиме се доста изгубило у оригиналном квалитету звука. Извињавам се још једном због забуне која је настала јер нисам поставила тачно време када је снимак направљен. извор (Јелена Радобоља) Дијана. and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Bas sam danas slusala snimak i mislila da ga postavim... Volela bih da nam neko strucniji malo vise pise na ovu temu... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Basically a tv presenter named Giorgos Aytias on his show in 2008 posted the same souns file with the story that a monk in Athos heard a chanting in a closed and empty church and recorded it, and that it was the voice of an angel.The True Story:It's a 1963 recording of a greek chanter, young then named Δημητριος Σουρλαντζης Dimitrios Sourlantzis.The file link is https://rapidshare.c...0...�__Αος_.mp3 from my rapidshare account.The channel Alter which posted this irresponsibility back then is the same that aired the fabricated story of the supposed appearance of Elder Paisios to 3 monks of an Athonite monastery saying to them to inform the Igoumenos that in 3 months since then a war with Turkey would broke and that they should buy salt and flour.The monastery issued a statement to the press then that all this was a fraud.You can't expect anything more from them, once this channel was on air ( now it's not due to economic problems) they were mainly showing only scandals and accusations about the Orthodox Church.The mp3 file I included you is from the thread.If you hear it at about 1:50 -2:00 you'll see that the voice is the same with that in the posted video.Even the video info is updated on youtube mentioning the chanter's name ,but it's in Romanian and probably people rarely now read youtube video posts.The thread http://analogion.com/forum/showthread.php?t=120 Link Link ka mp3 fajlu u postu ne radi, ali koliko sam provalio sa grčkog foruma na koji se poziva ovaj post, u pitanju je ovo: Deo koji se čuje u navodnom snimku anđela počinje od 1:50 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Je l' samo ja vise ne vidim Muramasin post? :774236lrsdhmiw4r: Не... The True Story: И једно и друго је дискутабилно, бар нама који нисмо лично доживели, чули, опипали... Као и Христово васкрсење и др. Анђели певају па певају чули их ми или не, веровали или не. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 :774236lrsdhmiw4r: Не... Pa sta bi, je l' post obrisan? Meni nije delovao uvredljivo, saljivo u pokusaju mozda ali nista drugo... Uglavnom, nemam sta vise da dodam na temu. Ako je zvanicno demantovano-to je to. Meni ovaj drugi snimak ne zvuci sasvim isto kao onaj s pocetka ali to nista ne znaci. Zamislite da pred sobom cujete hor andjela, pa ne znam, mislim da bih svisnula od straha, uzbudjenja, ushicenja, i ne bih prezivela da o tome i pricam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Зар је ово уопште требало демантовати? Чуј неко снимио појање сила небеских. Само убаци ријеч “Атон” и сензација загарантована... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Зар је ово уопште требало демантовати? Чуј неко снимио појање сила небеских. Само убаци ријеч “Атон” и сензација загарантована... Pa sta ces, ima nas i priprostih... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Зар је ово уопште требало демантовати? Ко воли нек' изволи... Само културно молићу... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 A ja bih ocekivao pojanje andjela da bude nesto umilno, mene od ovoga strah hvata kad cujem. Inace, je li ovo poju na grckom i zasto poju Ize Heruvimi kad to valjda ima smisla samo za ljude. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 A ja bih ocekivao pojanje andjela da bude nesto umilno, mene od ovoga strah hvata kad cujem. Inace, je li ovo poju na grckom i zasto poju Ize Heruvimi kad to valjda ima smisla samo za ljude. Да, сигурно и јесте умилно али овде је у питању лош снимак. Или неки чудан филтер, ко ће га знати... :Р Ако је херувика онда је вероватно она оригинална, тј. коју ми само интерпретирамо на свој начин изображавајући херувиме. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 zasto poju Ize Heruvimi kad to valjda ima smisla samo za ljude. Па и људи кад имају виђења, појаве из духовног свијета увијек комуницирају на језику који људи разумију, који год то људски језик био. Имају неки моћан транслатор. А шта рећи за химну Свјат, Свјат, Свјат? кажу да је преписано директно од херувима. Ми смо и анђели необично повезани, и ми смо позвани да тајанствено херувиме изображавамо.. и та химна је почетак канона евхаристије... Кажу да се евхаристија приноси за сав створени свијет, укључујући и анђелски.. а Син Божји је одлучио да постане човјек... има више разлога Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Па и људи кад имају виђења појаве из духовног свијета увијек комуницирају на језику који људи разумију, који год то људски језик био. Имају неки моћан транслатор. А шта рећи за химну Свјат, Свјат, Свјат? кажу да је преписано директно од херувима. Ми смо и анђели необично повезани, и ми смо позвани да тајанствено херувиме изображавамо.. и та химна је почетак канона евхаристије... има више разлога Sve zivotne brige ostavimo, kakve andjeli imaju zivotne brige:) Nemojte se ljutiti, meni ovo izgleda fake. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 29, 2015 Пријави Подели Написано Август 29, 2015 Sve zivotne brige ostavimo, kakve andjeli imaju zivotne brige:) ми само интерпретирамо на свој начин Nemojte se ljutiti, meni ovo izgleda fake. http://www.comicvine.com/forums/battles-7/great-war-of-attrition-1653227/ "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука