Срђан Шијакињић Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 On 15.12.2019. at 13:34, Света_Матрона рече Свети Лука кримски који је невиђено страдао од комуниста је рекао за Стаљина да је био велики државник. За време Стаљина РПЦ је постала Патријаршија. Дакле није све црно бело, уосталом као и увек у палом свету који у злу лежи. Од комуниста ништа мање зло није анти комунизам. Ево пар добронамерних питања - заиста приступам отвореног ума овој теми, јер сам изненађен да има хришћана који могу да ишта добро виде у Стаљину: - да ли је истина или није да је непосредно пре Другог светког рата број епископа на слободи у СССР био једноцифрен, а број цркава био неколико стотина наспрам неколико десетина хиљада колико их је било још 1920-их? - ако није, замолио бих за неки извор који говори супротно од других извора који се могу наћи на интернету, а ако јесте - како се може рећи да са Стаљином није све црно бело и да је од "комуниста ништа мање зло анти-комунизам"? - шта ћемо са чињеницом да је Стаљин био на челу режима који је спроводио велику чистку у којој је страдало више десетина хиљада људи (конзервативне бројке), који су ликвидирани без икаквог правичног поступка? Ако то није уџбеничка карактеристика најцрње тираније, ја не знам шта је... - шта ћемо са чињеницом да му није био проблем да са Хитлером подели Пољску и притом понесе на души хиљаде људи масакрираних у Катињској шуми? Ако то није ратни злочин пар екселанс, ја не знам опет шта је. Дакле, како човек кога историографија препознаје као неког ко је лично наређивао ликвидације својих противника и противника система и/или барем био на челу система који је тако функционисао и као неког ко је физички уништавао цркву и као неког ко је сарађивао са Хитлером док му је то било могуће, како дакле такав човек може бити било шта друго него зликовац и оличење свега анти-хришћанскога? Н И Н Е, Стаљиново унуче and Аристарх је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 9 минута, Срђан Шијакињић рече Ево пар добронамерних питања - заиста приступам отвореног ума овој теми, јер сам изненађен да има хришћана који могу да ишта добро виде у Стаљину: - да ли је истина или није да је непосредно пре Другог светког рата број епископа на слободи у СССР био једноцифрен, а број цркава био неколико стотина наспрам неколико десетина хиљада колико их је било још 1920-их? - ако није, замолио бих за неки извор који говори супротно од других извора који се могу наћи на интернету, а ако јесте - како се може рећи да са Стаљином није све црно бело и да је од "комуниста ништа мање зло анти-комунизам"? - шта ћемо са чињеницом да је Стаљин био на челу режима који је спроводио велику чистку у којој је страдало више десетина хиљада људи (конзервативне бројке), који су ликвидирани без икаквог правичног поступка? Ако то није уџбеничка карактеристика најцрње тираније, ја не знам шта је... - шта ћемо са чињеницом да му није био проблем да са Хитлером подели Пољску и притом понесе на души хиљаде људи масакрираних у Катињској шуми? Ако то није ратни злочин пар екселанс, ја не знам опет шта је. Дакле, како човек кога историографија препознаје као неког ко је лично наређивао ликвидације својих противника и противника система и/или барем био на челу система који је тако функционисао и као неког ко је физички уништавао цркву и као неког ко је сарађивао са Хитлером док му је то било могуће, како дакле такав човек може бити било шта друго него зликовац и оличење свега анти-хришћанскога? -ne znam -ni ne želim da tražim,tebe interesuje potraži -daleko manje nego u bilo kojoj velikoj državi tog doba -Poljsak je samo dvadeset godina pre toga bila deo Imperije, kao I finska i letonija iestonija i litvanija. pre toga je Koba pokušavoa da napravi sa Frnacuzima i Česioma pakt protiv Nemaca osrušen je da bi se napravio pakt Frnacuska Poljska London. Nudio je ipreventivni napad na Nemačku odbili su Angli FGrnacuzi i prepustili Češku okupaciji, delom je u tom komadnju Čehoslovačke učestvovala i Poljska. Tako da evo reči onog ko ga je dobro poznavo https://www.facebook.com/groups/rusofili/permalink/2327092554062128/ итрополит Николај Јарушевич је пред смрт исповедио раба Божијег Јосифа, а после његове смрти је стајао у почасној стражи поред његовог гроба! Протојереј Дмитриј Гудков на питање - шта је горе: деспотизам Стаљина или демократија нашег времена? "Пред суровошћу "демократије" бледи сваки деспотизам. Када је криминал и неморал имао такву слободу на улицама, ТВ-програмима и штампи? Када су владари наше земље са таквим цинизмом уништавали државу у корист наших непријатеља као данас? Стаљин је био деспот, али је био ближи Богу од "демократа" иако су објавили да су тобоже "верници", али верују у златно теле - новац! Руски Патријарси Сергије и Алексеј, као и познати богослов архиепископ Лука назвали су Стаљина - богомдан вођа!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 (измењено) пре 42 минута, Стаљиново унуче рече Као што горе рекох али уопште није битно шта ти мислиш него шта јесте и чињенично деловање . можемо се мало нашалит са жељом да имају западне аутомобиле и армани копијама и аутлетом. поред жеље за слободом пре 12 минута, Срђан Шијакињић рече Дакле, како човек кога историографија препознаје као неког ко је лично наређивао ликвидације својих противника и противника система и/или барем био на челу система који је тако функционисао и као неког ко је физички уништавао цркву и као неког ко је сарађивао са Хитлером док му је то било могуће, како дакле такав човек може бити било шта друго него зликовац и оличење свега анти-хришћанскога? мислим да је он у том споразуму са Немцима планирао да их нападне, након победе, Стаљин је после скоро хиљаду година трајања Немачког рајха (мсм. на овај пре доласка Хитлера који је трајао 1008 година). пољску проширио и Русију на ту бившу Немачку територију. Значи протерао је Немце не запад и вратио је словенима земљу, само је Источна Немачка остала са већином немаца, али ту су се плашили Немци да ће бит протерани јер је Берлин такође у прошлости био словенски град као и цела Источна немачка. А наследио је црквено стање, па дозволио обнову. Што га не чини Хришћанином. Ја не мсм. да је он био Хришћанин. Волео бих да чујем аргументе за супротно од Светих Отаца који се помињу Измењено Децембар 16, 2019 од Аристарх Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 1 минут, Стаљиново унуче рече -ne znam -ni ne želim da tražim,tebe interesuje potraži Онај ко тврди нешто што није општеприхваћен став треба да пружи аргументе. Што бих ја био мотивисан да тражим податке који говоре да Стаљин није био злочинац, ако све што знам о њему говори да јесте био злочинац. И онда дође вас пар са тврдњом да је Стаљин ипак био позитивац - па нормално је да помислим да знате нешто што ми остали не знамо. пре 7 минута, Стаљиново унуче рече -daleko manje nego u bilo kojoj velikoj državi tog doba Неки пример? Са изворима молим - јер је и ово тврдња нешто што се не учи у школама и на факултетима из историје, па самим тим захтева и врло јаке доказе да би је било ко узео за озбиљно. пре 11 минута, Стаљиново унуче рече -Poljsak je samo dvadeset godina pre toga bila deo Imperije, kao I finska i letonija iestonija i litvanija. pre toga je Koba pokušavoa da napravi sa Frnacuzima i Česioma pakt protiv Nemaca osrušen je da bi se napravio pakt Frnacuska Poljska London. Nudio je ipreventivni napad na Nemačku odbili su Angli FGrnacuzi i prepustili Češku okupaciji, delom je u tom komadnju Čehoslovačke učestvovala i Poljska. Како ишта од овог оправдава чињеницу да је Стаљин одговоран за убиство хиљада заробљених и беспомоћних Пољака у Катињској шуми? Или није одговоран? Или човек може бити позитивна фигура упркос томе што је одговоран за ликвидацију хиљада разоружаних заробљеника? Не разумем руски да бих преслушао клип, нажалост. Али шта год могли да кажу поједини људи, чак и светитељи о Стаљину, не видим како то анулира чињенице да је систематских наређивао да се људи убијају као муве. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 18 минута, Аристарх рече А наследио је црквено стање, па дозволио обнову. Када је дозволио обнову? Колико ми је познато, црква је све до почетка рата била прогоњена, а Стаљин је власт освојио крајем 1920-их. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 7 минута, Срђан Шијакињић рече Када је дозволио обнову? Колико ми је познато, црква је све до почетка рата била прогоњена, а Стаљин је власт освојио крајем 1920-их. Од 1922 године је на власт, прогони се Црква то је тачно. Али као што си рето, током рата са Хитлером он добија чврсту власт и мења став према Цркви. Оно што је Лењин почео да ради Цркви, тј. да је искорењује, то је Стаљин после рата, радио јеврејима које је слао у посебну јеврејску област или гулаге. Није Стаљин дошао на власт ничим друго него својим махинацијама и није имао чврсту власт дуго времена. не мсм. да је он био Хришћански опредељен иако јесте ишо на богословију пре доласка Лењина на власт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 (измењено) нисам стручан за ту историју претерано сем из угла свемирског програма. Али знам да је руски грађански рат трајао кад је Стаљин дошао на власт још једно годину дана док их он није све смирио. То је био сукоб између црквени (комунисти), бели као ЦГ бјелаши (монархисти) и зеленаши (фашисти). Као што рекох, волео бих да видим мишљење Руских теолога и Св.Отаца, јер РПЦ данас нема позитиван став о Стаљину, али прихвата тај период као промену са Правосалвне и Царске власти на атеистичку власт. Стаљина не сматрају хришћанином, тај потез обнове Цркве посматрају више као хуманистичко-политички. Измењено Децембар 16, 2019 од Аристарх Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 57 минута, Срђан Шијакињић рече Онај ко тврди нешто што није општеприхваћен став треба да пружи аргументе. Што бих ја био мотивисан да тражим податке који говоре да Стаљин није био злочинац, ако све што знам о њему говори да јесте био злочинац. И онда дође вас пар са тврдњом да је Стаљин ипак био позитивац - па нормално је да помислим да знате нешто што ми остали не знамо. Неки пример? Са изворима молим - јер је и ово тврдња нешто што се не учи у школама и на факултетима из историје, па самим тим захтева и врло јаке доказе да би је било ко узео за озбиљно. Како ишта од овог оправдава чињеницу да је Стаљин одговоран за убиство хиљада заробљених и беспомоћних Пољака у Катињској шуми? Или није одговоран? Или човек може бити позитивна фигура упркос томе што је одговоран за ликвидацију хиљада разоружаних заробљеника? Не разумем руски да бих преслушао клип, нажалост. Али шта год могли да кажу поједини људи, чак и светитељи о Стаљину, не видим како то анулира чињенице да је систематских наређивао да се људи убијају као муве. Naređivali i naši iz svetordne loze Nermanjića, Tela moja prababa da baci najmlađe dete bebu, pod točkove voza u kom su bili kad ih Bugari proterali moja baba nije dala i ona jeodgajila..prabab gledala kako da joj prežive drugi ,nisu lake odluke vladara.ps i slao je milione u rat protiv nacističkih satanista i to su bile još teže odluke imaš prevod suštine ispod klipa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 44 минута, Аристарх рече нисам стручан за ту историју претерано сем из угла свемирског програма. Али знам да је руски грађански рат трајао кад је Стаљин дошао на власт још једно годину дана док их он није све смирио. То је био сукоб између црквени (комунисти), бели као ЦГ бјелаши (монархисти) и зеленаши (фашисти). Као што рекох, волео бих да видим мишљење Руских теолога и Св.Отаца, јер РПЦ данас нема позитиван став о Стаљину, али прихвата тај период као промену са Правосалвне и Царске власти на атеистичку власт. Стаљина не сматрају хришћанином, тај потез обнове Цркве посматрају више као хуманистичко-политички. Nije ruski gradjaski rat bio tako ejndostavan, bilo je tu i unutar levičarskih sukoba a bilo je i strane intervencije, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 On 9.12.2019. at 17:27, Аристарх рече Шта мислиш о односу технологије и капитала, коју помиње чланак? Давно бијеше, па да видим ако се добро сјећам текста... Тачно је да је данас информација најзначајнији ресурс, а најзначајнији производ информације технологија. Управо због тога ми је опасна прича о било каквој "демократизацији" информација кроз укидање патената или било које сличне нападе на садашњи систем. Прије свега, јер су такви напади засновани на нереалним основама, надама, жељама и предвиђањима. Природа ствари је просто таква да никада неће бити демократичности са стварима које дају највише моћи у друштву. Никада. Нелогично је не узети за себе нешто што те ојачава само како би испунио неки апстрактни идеал. Поготово када се узме у обзир да је "елитизам" садашњег система управо покретач развоја, а не праведна демократизација. Најбољи умови праве најбоље технологије које временом свима олакшају живот. И за то треба да буду награђени - да ли кроз патент, да ли кроз неке друге повластице, то је већ питање конкретног случаја. Е сад, нисам испратио тему (а генерално ни форум) због обавеза на послу, па не знам докле сте стигли са разматрањем шта је то вјерски комунизам. Па ћеш ми опростити ако сам омануо или ако ти одговорим кроз мјесец-два опет Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 5 минута, Срндаћ рече Давно бијеше, па да видим ако се добро сјећам текста... Тачно је да је данас информација најзначајнији ресурс, а најзначајнији производ информације технологија. Управо због тога ми је опасна прича о било каквој "демократизацији" информација кроз укидање патената или било које сличне нападе на садашњи систем. Прије свега, јер су такви напади засновани на нереалним основама, надама, жељама и предвиђањима. Природа ствари је просто таква да никада неће бити демократичности са стварима које дају највише моћи у друштву. Никада. Нелогично је не узети за себе нешто што те ојачава само како би испунио неки апстрактни идеал. Поготово када се узме у обзир да је "елитизам" садашњег система управо покретач развоја, а не праведна демократизација. Најбољи умови праве најбоље технологије које временом свима олакшају живот. И за то треба да буду награђени - да ли кроз патент, да ли кроз неке друге повластице, то је већ питање конкретног случаја. Национализација интелектуалне својине или укидање права на њу је комунизам. То је концепт Индустријске револуције коју комунисти нису схватили. Индустрија и информационо доба кад се повежу, морају неминовно да поједу новац као идеју апсолутне снаге неке државе или предузећа. Хипотетички гледано, џаба новца колко хоћеш ако је један аутобус у цели београд, а други нема где да се купи због нпр. санкција или рецимо пребукираности фабрика које су унапред продале све моделе на 10 наредних година. Кинези почињу да поштују од 90-их година то правило због међународне трговине. Кинези данас углавном немају папирни и метални новац. Јако ретко га користе, све је дигитално код њих. Али-Пеј систем је морао да се уведе у србију пре пар месеци, јер се Кинески туристи жале да морају да плаћају са папиром. пре 25 минута, Срндаћ рече Е сад, нисам испратио тему (а генерално ни форум) због обавеза на послу, па не знам докле сте стигли са разматрањем шта је то вјерски комунизам. Па ћеш ми опростити ако сам омануо или ако ти одговорим кроз мјесец-два опет Политичку небулозу је аутор написао а С. унуче поставио. Вероватно ће написат неко објашњење шта мисли о томе генерално.. Косово и метохија су му вероватно подсвесна инспирација за овај текст о депопулацији... КиМ је наш пример депопулације и прављење иламистичког раја на земљи. Иако су им се вође покатоличиле да не би одговарали за прогон римокатолика који су направили пре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 4 минута, Аристарх рече Национализација интелектуалне својине или укидање права на њу је комунизам. То је концепт Индустријске револуције коју комунисти нису схватили. Индустрија и информационо доба кад се повежу, морају неминовно да поједу новац као идеју апсолутне снаге неке државе или предузећа. Хипотетички гледано, џаба новца колко хоћеш ако је један аутобус у цели београд, а други нема где да се купи због нпр. санкција или рецимо пребукираности фабрика које су унапред продале све моделе на 10 наредних година. Кинези почињу да поштују од 90-их година то правило због међународне трговине. Кинези данас углавном немају папирни и метални новац. Јако ретко га користе, све је дигитално код њих. Али-Пеј систем је морао да се уведе у србију пре пар месеци, јер се Кинески туристи жале да морају да плаћају са папиром. Политичку небулозу је аутор написао а С. унуче поставио. Вероватно ће написат неко објашњење шта мисли о томе генерално.. Косово и метохија су му вероватно подсвесна инспирација за овај текст о депопулацији... КиМ је наш пример депопулације и прављење иламистичког раја на земљи. Иако су им се вође покатоличиле да не би одговарали за прогон римокатолика који су направили пре. Архи јел си ти пунолетан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 1 минут, Стаљиново унуче рече Архи јел си ти пунолетан? 30 година за 4 месеца Ако сам тебе ја добро схватио, ти видиш неки проблем у том тексту, скоро да му верујеш шта пише. Но я не верю дураку, который написал эту статью Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 16, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 16 минута, Аристарх рече 30 година за 4 месеца Ако сам тебе ја добро схватио, ти видиш неки проблем у том тексту, скоро да му верујеш шта пише. Но я не верю дураку, который написал эту статью За твоје године би ти требао да боље пратиш дијалог и да боље познајеш људе друштво..јер ако сма га ја написао и то пар пута овде у кеомтарима нагласио а ти не конташ то како мислиш да конташ светске процесе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 пре 56 минута, Стаљиново унуче рече За твоје године би ти требао да боље пратиш дијалог и да боље познајеш људе друштво..јер ако сма га ја написао и то пар пута овде у кеомтарима нагласио а ти не конташ то како мислиш да конташ светске процесе... ти верујеш у ово што пише у првој реченици или не верујеш? да занемаримо остатак текста... On 16.11.2019. at 0:30, Стаљиново унуче рече Четврта, а у ствари већ пета, индустријска револуција води ка све мањиј зависности капитала од рада људи. Мора се дефинисати нов начин поделе зараде који неће бити у корелацији са уложеним радом. Ако се то не деси доћи ће до таквих потреса у друштву који ће бити толико јаки да ће уништити садашњу цивилизацију. Ја мислим да је он заменио тезе, посебно ово што сам потамнио је проблематично јер није мања завист капитала од рада људи. Већ је "завист" прешла на технологију и информације. Где новац постаје дигитална информација, само метод да се измери количина дуга или слободног новца који неко поседује. Криптовалута је то доказала, да људи прихватају новац који контролише софтвер Биткоин, неће то дуго постојат али је доказана бијхевиорална економија. Цела економија услуга и индустрије се заснива на лиценцама или апсолутном праву поседовања неких технологија. On 16.11.2019. at 0:30, Стаљиново унуче рече Одговор на све изазове непрерасподељеног капитала и новог нацизма можемо наћи само у верском комунизму, Интернационализам, и плурализам вере даје једину шансу опстанку људског рода а без масовних злочина над целокупном популацијом. То је концепт који је код нас представљао режим 90тих на челу са Слободаном Милошевићем.Да тај концепт у свету има све више присталица, препознаје се кроз васкрсавање идеја хуманистичке левице које је стварао Стаљин.Те и такве идејe су једина шанса да свет не сагори у идеолошким, националним и религијским ратовима као и у револуцијама и сукобима који ће перманентно настајати због антагонизама прерасподеле добити од капитала ово брате тек је проблем, где је теократско друштво макар било и Православно. Ту је инквизиција у најави због јереси. Не може постојат такво друштво, то је Путин баљезгао неко време у смислу да донирају новац свим верама за велике храмове... док није увидео да је добио више проблема него користи јер имају више религија у државу, које рађају радикалне анти-руске секте од Ислама до хришћанства и сад су забранили јеховине сведоке јер су почели инфилтрацију у битне државне апарате и шпијунажу неку су предводили. Али овај аутор отворено каже да комунизам не функционише у суштини свог обећања да ће свима да подели све, па нам као треба верски комунизам. Јер рачуна, Кина је просперирала од када је рехабилитовала Конфучијизам. Не, слободна економија је довела до процвата Кине јер су им толерисали да без санкција, користе туђу интелектуалну својину. Док полако не уведу закон на интелектуалну својину, али су Кинези барем имали најбоље светске берзе преко градова које су Британци напустили и предали кини након 100 година. А Берзу комунизам не познаје као потребну, нема мониторинг односа вредности плата, роба и вредности акција предузећа. Да не причамо о томе да нема конкуренције која може да понуди бољи производ или докаже застарелост нечега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука