Стаљиново унуче Написано Новембар 21, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Миле Бајшев: Темеље хуманистичке левице поставио је Слободан Милошевић - Видовдан Магазин VIDOVDAN.ORG Четврта, а у ствари већ пета, индустријска револуција води ка све мањој зависности капитала од рада људи. Мора се дефинисати нов начин... Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 On 16.11.2019. at 0:30, Стаљиново унуче рече Точак развоја технологија ће се само убрзавати,и тога морамо бити свесни.Улога човека ,његовог рада,како физичког тако и умног, ће бити све мање потребан док на крају не буде тотоално ишчезла потреба за њим. Редефинисање власништва над капиталом,који више није већински материјалан чак више није ни финансијски,већ је у сфери интелектуалних права, је основни антагонизам садашњих односа у свету. Капитал постаје право на нешто, филм, производ ,програм,научно откриће ,технологију..итд итд.Та прерасподела није сад само над директним власништвом него и на добитима коју власништво доноси,а које су се делиле преко уложеног рада радника,Сада је то учешће сконцентрисано у сувише узан слој популације.Неопходно је направити нове начине преласка новостворених вредности од власника капитала у шире слојеве а који нису везани искључиво за уложени рад ,како физички тако и интелектуални, јер сам вам већ поменуо да ће то учешће рада бити све мање и мање. На тој теми, мене више брине квалитет и количина ресурса хране и воде на свету. Нестале две врсте носорога у овај век. У корист тога, технологија се брзо развија али споро имплементира, мсм. док се рашири унутар друштва треба јој време и цео систем маркетинга. Тај потрошачки систем скоро па обавезује људе да купују и задужују се као робови, али кроз сугестибилност. Питање дал то има алтернативу ако се тражи убрзање точка развоја технологије. По мени вероватно најлепши посао је програмирање робота, ПЛЦ система... Наставак свемирских програма је незамислив без тога. On 16.11.2019. at 0:30, Стаљиново унуче рече Одговор на све изазове непрерасподељеног капитала и новог нацизма можемо наћи само у верском комунизму, Интернационализам, и плурализам вере даје једину шансу опстанку људског рода а без масовних злочина над целокупном популацијом. То је концепт који је код нас представљао режим 90тих на челу са Слободаном Милошевићем.Да тај концепт у свету има све више присталица, препознаје се кроз васкрсавање идеја хуманистичке левице које је стварао Стаљин.Те и такве идејe су једина шанса да свет не сагори у идеолошким, националним и религијским ратовима као и у револуцијама и сукобима који ће перманентно настајати због антагонизама прерасподеле добити од капитала Генерално је интересантан чланак. Друштвени систем јеврејских есена који су живели у Масади где су водили познати рат против Рима, су по многима били инспирација за комунистички систем Карла Маркса или коинциденција. Али вероватно није случајност, јер је његов отац био рабин пре обавезно крштења које је налагао Пруски закон. Највећа моја критика на чланак је то што аутор не схвата данашњу прејемствену улогу поседовања технологије над поседовањем капитала код појединца. Делује ли теби да Миле Бајшев нема осећај за основе хуманизма? Мени је прво пао на памет Сократ чији споменик је данас испред ЕУ парламента, што је по мени идиотизам а се он тамо постави. Он је рецимо дефинисао важност слободе и појам демона као духа који саветује сваког појединца. Касније се то дели на пале анђеле и анђеле... Сократа су убили због кварења државне вере и он је био спреман да страда за своје веровање у слободу, што је ок! Али његови ученици су довели до Спартанске анексије Атине што је био крај демократије и почетак система војне диктатуре Спартанаца у Атину где су Сократовци имали привилегије. То значи у преводу, да Сократизам, након што установи вредности слободе у демократији, ипак природно доводи до учења које више не разликује демократију од стратократије. Самим тим уништава слободу и постаје њен највећи непријатељ. Тако је и у комунизму било под КГБ-ом, као да су копирали Старозаветно јеврејско уређење где Иродови Зилоти иду са армијом шпијуна и хватају оне који су против Мојсијевог закона па им суде. On 16.11.2019. at 0:30, Стаљиново унуче рече Концепт депопулације је концепт нацизма и дефинисања неких људи као више вредних а скоро цело човечанство дефинише као недовољно вредно да пренесе ген даље Нацизам је непоновљив као систем у европи, плус томе са идеолошким парадоксом за нео-нацисте који се десио кад је ЕУ тестирала генетику Хитлерове живе породице данас. Закључили су да је он потомак црнца вероватно из неких колонија немачких у африку или је тај његов предак мигрирао у Немачку из османског царства (извор Еупедија). Ова песма са спотом ми је била прилично интересантна на тему нацизма, то је било објављено на евопски генетски форум, тамо сам је видео. Снимак је иначе цензурисан у Немачку због закона о нацизму... Буквално у тих 5,6 минута колко траје, иде ретроспектива историје са територије модерне Немачке, од доба Цара Нерона Германика па до времена берлинског зида, са тим да указују колко су се немци побили међусобом у међувремену, помињу и црнце који су стварно владали неким деловима немачке у историји. Поставит ћу тај спот, тј. мало пародије на Хитлера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 On 16.11.2019. at 16:46, Срндаћ рече Уосталом, вјера и комунизам? Да се овдје не говори о тзв. национал-бољшевизму? мсм. да се говори о неком правцу као што је есенска секта практиковала. Иако Есенизам није атеизам, он је комунизам по свему другоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 пре 11 часа, Аристарх рече Архи, не реплицирам ти по твојим репликама па зато обрисах шта си написао. Ресурси су и сада ,"не исцрпни",али неки који управљају не виде више потребу за оволиком полуацијом, тако да јеси у праву да за поседовње технологија али се то подразумева,међутим и за открића нових технологија је потребан капитал и власници капитала јесу и власници технологија. Такод аси ту скорз омашио, јер је опет исливала твоја површнопст у читању. Ово што си напсиао око екологије и изумирања врста им и јесте оправдање за деполуацију. Систем хуманизма се неможе градити кроз револуцију,уопште било који систем се неможе изградити кроз револуцију,него кроз еволуцију система и друштва.Наравно да сваки сситем као сваки организам има своја антитела која га штите,негде је то био кгб негде гестапо негде циа,питање је каква јепоследица тог деловања за општу популацијуе Ми смо сада на прекретници,еволутни развоји друптва нас воде на две стране и о томе сам у тексту писао. Повлачење твојих паралела са неким појавам у развоју друштва пре су сасвим нормалне,јер све што се дешава сада има однос са нечим,боље речено свим, шта је било пре али није нужно истог правца и смера деловања пс твој посао програмере нестаје за најкасниеј две децениј ви ће га преузети. Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 пре 12 часа, Аристарх рече Ова песма са спотом ми је била прилично интересантна на тему нацизма, то је било објављено на евопски генетски форум, тамо сам је видео. Снимак је иначе цензурисан у Немачку због закона о нацизму... Буквално у тих 5,6 минута колко траје, иде ретроспектива историје са територије модерне Немачке, од доба Цара Нерона Германика па до времена берлинског зида, са тим да указују колко су се немци побили међусобом у међувремену, помињу и црнце који су стварно владали неким деловима немачке у историји. Поставит ћу тај спот, тј. мало пародије на Хитлера. Архи ти уопште ниси разумео песму и спот.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 пре 6 минута, Стаљиново унуче рече Архи ти уопште ниси разумео песму и спот.... Вероватно, похватао сам нешто од цепелина, В1 и Б2 ракета, па и до грађанских ратова које су водили у више историјских периода...А немачки језик не знам па не могу схватит песму, неки превод сам видео... Али у суштини та група се наводи као про-социјалистичка, највише против америке и капитализма имају теме али су у суштини видим неки тешки либерали. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 пре 7 минута, Аристарх рече Вероватно, похватао сам нешто од цепелина, В1 и Б2 ракета, па и до грађанских ратова које су водили у више историјских периода...А немачки језик не знам па не могу схватит песму, неки превод сам видео... Али у суштини та група се наводи као про-социјалистичка, највише против америке и капитализма имају теме али су у суштини видим неки тешки либерали. Рамштајн је далеко од либерала, али јесу на комунистчком фону. Говори баш о сукобима идеолгија, ратовима изазваних поседовањем и идејама да си изнад некго, И онда се изгуби оно што је код тебе и племетио и јесте твоја врлина . Nemačka Ti (ti si, ti si, ti si, ti si) Mnogo plakala (plakala, plakala, plakala, plakala) Dušom odvojena (odvojena, odvojena, odvojena, odvojena) Srcem ujedinjena (ujedinjena, ujedinjena, ujedinjena, ujedinjena) Mi (mi smo, mi smo, mi smo, mi smo) Mnogo dugo bili zajedno (svi ste, svi ste, svi ste, svi ste) Tvoj hladan dah (tako hladan, tako hladan, tako hladan, tako hladan) Srce u plamenu (vrelo, vrelo, vrelo, vrelo) Ti (ti možeš, ti možeš, ti možeš, ti možeš) Ja (ja znam, ja znam, ja znam, ja znam) Mi (mi smo, mi smo, mi smo, mi smo) Sve (što ti ostaje, što ti ostaje, što ti ostaje, što ti ostaje) Nemačka- moje srce u plamenu Želi da te voli i da te osudi Nemačka- tvoj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka! Ja (ti imaš, ti imaš, ti imaš, ti imaš) Ne želim da te ikada napustim (ti plačeš, ti plačeš, ti plačeš, ti plačeš) Mogu da te vole (ti voliš, ti voliš, ti voliš, ti voliš) I žele da te mrze (ti mrziš, ti mrziš, ti mrziš, ti mrziš) Ohola, nadmoćna, Zauzmi, predatj se, Iznenadi, napadni, Nemačka, Nemačka iznad svih Nemačka- moje srce u plamenu Želi da te voli i da te osudi Nemačka- tvoj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka- tvoja ljubav Je kletva i blagoslov Nemačka- svoju ljubav Ti ne mogu dati Nemačka! Nemačka! Ti Ja Mi Svi vi Ti (nadmoćna, suviše) Ja (nadčovečna, umorna) Mi (ko god visoko leti, nisko pada) Svi vi (Nemačka, Nemačka iznad svih) Nemačka- tvoje srce u plamenu Želim da te volim i da te osudim Nemačka- moj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka- tvoja ljubav Je kletva i blagoslov Nemačka- svoju ljubav Ti ne mogu dati Nemačka! Rammstein - Deutschland текст + превод на српски LYRICSTRANSLATE.COM 'Deutschland' је преводио/ла Rammstein од немачки на српски Nemačka Ti (ti si, ti si, ti si, ti si) Mnogo plakala (plakala, plakala, plakala, plakala) Dušom odvojena (odvojena, odvojena, odvojena, odvojena) Srcem ujedinjena (ujedinjena, ujedinjena, ujedinjena, ujedinjena) Mi (mi smo, mi smo, mi smo, mi smo) Mnogo dugo bili zajedno (svi ste, svi ste, svi ste, svi ste) Tvoj hladan dah (tako hladan, tako hladan, tako hladan, tako hladan) Srce u plamenu (vrelo, vrelo, vrelo, vrelo) Ti (ti možeš, ti možeš, ti možeš, ti možeš) Ja (ja znam, ja znam, ja znam, ja znam) Mi (mi smo, mi smo, mi smo, mi smo) Sve (što ti ostaje, što ti ostaje, što ti ostaje, što ti ostaje) Nemačka- moje srce u plamenu Želi da te voli i da te osudi Nemačka- tvoj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka! Ja (ti imaš, ti imaš, ti imaš, ti imaš) Ne želim da te ikada napustim (ti plačeš, ti plačeš, ti plačeš, ti plačeš) Mogu da te vole (ti voliš, ti voliš, ti voliš, ti voliš) I žele da te mrze (ti mrziš, ti mrziš, ti mrziš, ti mrziš) Ohola, nadmoćna, Zauzmi, predatj se, Iznenadi, napadni, Nemačka, Nemačka iznad svih Nemačka- moje srce u plamenu Želi da te voli i da te osudi Nemačka- tvoj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka- tvoja ljubav Je kletva i blagoslov Nemačka- svoju ljubav Ti ne mogu dati Nemačka! Nemačka! Ti Ja Mi Svi vi Ti (nadmoćna, suviše) Ja (nadčovečna, umorna) Mi (ko god visoko leti, nisko pada) Svi vi (Nemačka, Nemačka iznad svih) Nemačka- tvoje srce u plamenu Želim da te volim i da te osudim Nemačka- moj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka- tvoja ljubav Je kletva i blagoslov Nemačka- svoju ljubav Ti ne mogu dati Nemačka! Rammstein - Deutschland текст + превод на српски LYRICSTRANSLATE.COM 'Deutschland' је преводио/ла Rammstein од немачки на српски Nemačka Ti (ti si, ti si, ti si, ti si) Mnogo plakala (plakala, plakala, plakala, plakala) Dušom odvojena (odvojena, odvojena, odvojena, odvojena) Srcem ujedinjena (ujedinjena, ujedinjena, ujedinjena, ujedinjena) Mi (mi smo, mi smo, mi smo, mi smo) Mnogo dugo bili zajedno (svi ste, svi ste, svi ste, svi ste) Tvoj hladan dah (tako hladan, tako hladan, tako hladan, tako hladan) Srce u plamenu (vrelo, vrelo, vrelo, vrelo) Ti (ti možeš, ti možeš, ti možeš, ti možeš) Ja (ja znam, ja znam, ja znam, ja znam) Mi (mi smo, mi smo, mi smo, mi smo) Sve (što ti ostaje, što ti ostaje, što ti ostaje, što ti ostaje) Nemačka- moje srce u plamenu Želi da te voli i da te osudi Nemačka- tvoj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka! Ja (ti imaš, ti imaš, ti imaš, ti imaš) Ne želim da te ikada napustim (ti plačeš, ti plačeš, ti plačeš, ti plačeš) Mogu da te vole (ti voliš, ti voliš, ti voliš, ti voliš) I žele da te mrze (ti mrziš, ti mrziš, ti mrziš, ti mrziš) Ohola, nadmoćna, Zauzmi, predatj se, Iznenadi, napadni, Nemačka, Nemačka iznad svih Nemačka- moje srce u plamenu Želi da te voli i da te osudi Nemačka- tvoj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka- tvoja ljubav Je kletva i blagoslov Nemačka- svoju ljubav Ti ne mogu dati Nemačka! Nemačka! Ti Ja Mi Svi vi Ti (nadmoćna, suviše) Ja (nadčovečna, umorna) Mi (ko god visoko leti, nisko pada) Svi vi (Nemačka, Nemačka iznad svih) Nemačka- tvoje srce u plamenu Želim da te volim i da te osudim Nemačka- moj hladni dah, Tako mlad, a tako star Nemačka- tvoja ljubav Je kletva i blagoslov Nemačka- svoju ljubav Ti ne mogu dati Nemačka! Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Каирос Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 Prva crkva je bila organizovana kao komuna gde sve bejaše zajedničko gotovo pa anarhistički raj gde je svako imao onoliko koliko mu treba,jedino Ananija,zli kapitalista i pobornik privatne svojine,je hteo sa ženom mu malko da utaji i izbegne maximalan samodoprinos al ga je drug Petar ugasio u ime partije... Стаљиново унуче and о.Небојша је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 пре 11 минута, Стаљиново унуче рече пс твој посао програмере нестаје за најкасниеј две децениј ви ће га преузети. постоји могућност, али то доводи до пораста броја дизајнера и других послова. Никад неће вољу појединца моћ да замени воља робота или вештаче интелигенције. То је као ово што смо имали код Сократа, да слободу након схватања исте, почну да одређују другима они који су најслободнији, овде би то била вештачка интелигенција. Зато не верујем да је толико далекосежна теоретски, ипак за то треба и анимални инстикт. пре 14 минута, Стаљиново унуче рече Ресурси су и сада ,"не исцрпни",али неки који управљају не виде више потребу за оволиком полуацијом, тако да јеси у праву да за поседовње технологија али се то подразумева,међутим и за открића нових технологија је потребан капитал и власници капитала јесу и власници технологија. Такод аси ту скорз омашио, јер је опет исливала твоја површнопст у читању. Ово што си напсиао око екологије и изумирања врста им и јесте оправдање за деполуацију. Систем хуманизма се неможе градити кроз револуцију,уопште било који систем се неможе изградити кроз револуцију,него кроз еволуцију система и друштва.Наравно да сваки сситем као сваки организам има своја антитела која га штите,негде је то био кгб негде гестапо негде циа,питање је каква јепоследица тог деловања за општу популацијуе Ми смо сада на прекретници,еволутни развоји друптва нас воде на две стране и о томе сам у тексту писао. Повлачење твојих паралела са неким појавам у развоју друштва пре су сасвим нормалне,јер све што се дешава сада има однос са нечим,боље речено свим, шта је било пре али није нужно истог правца и смера деловања Кина је вршила депопулацију са порезом на децу, где су само богатији и способнији могли да имају више потомства, али тај закон је укинуо Си Ђи Пинг... Депопулација делује као могућа политика ако изоставимо нпр. постојање свемирског развоја за који треба велик број грађана да не би гладовали људи а свемирски програм ако се испуни у пар тачака, онда криза за ресурскима не постоји више. Технологија која је потребна за тај програм, обезбеђује неки вид утопије из данашње перспективе од медицине до ресурса. Тачно се зна колики проценат новца може да се издвоји из БДП за такве ствари. А рецимо БДП Русије зависи од тог има ли Кина милијарду ипо или 150 милиона становника. У контексту кориштења технологије, власник капитала због конкуренције данас не може бити власник технологије данас, уколико то власник технологије не жели да уступи. У томе је фора да се иде ка технолошкој либерализацији власника технологије на начин да исти не мора да се удружује. Не водим се идејом фондова, већ простом логиком доступности кориштења технологије са папира који је законска интлектуална својина или технолошка тајна која се чува. Значи ти имаш 3Д тампач за било коју врсту материјала који се користе обично и не требају ти фабрике више. За неких 30-40 година се очекује да ће бит 3Д штампач толико развијен, да ће купац да дође и само купи дизајн нечега (нпр.аутомобил) и сировину да се исто направи. Тај хипотетички аутомобил, нпр. неки Бентли, само уз 3Д штампач и пар робота може да буде готов док човек одради неки јачи тренинг. Значи власник технологије и дизајнери не зависе више од неке корпорације која има фабрике, лиценце, раднике, тржиште... Руси данас у авијацији запошљавају 80% мање радника него пре распада СССП-а, јер 3Д штампач већину сам одради.. То је нека моја перцепција. Технологија доступна свима да је развијају и имплементирају али ограничена етичким законима, кроз јавне расправе. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 пре 50 минута, Pontifex Emeritus рече Ко о чему сања, марксисти о томе како да се домогну туђе имовине. мсм. да није марксиста, мсм. да се ради о социјалистичком теоретичару који тражи дефинисицју за Милошевића као неког фактора светске политике, јер ипак раније вођење покрета несврстаних није мала ствар. А Руси имају например Јевгенија Примакова који је због напада на Југославију прекинуо политику коју су договорили Руси са НАТО чланицама које предводи тада Америка. Ипак је сукоб нас и НАТО растурио једноумље НАТО савеза и јединство. Па и односе са РУсијом и Кином тада кроз НАТО агресију која је била подвала да се разумемо, нико није могао ЈНА генералима ништа у сукобу са било којим паравојскама, од тада су пред распадом чланског партнерства у европи и истовремено експанзијом на исток... Ја милошевића не волим, јер паравојски није смело да буде а референдум о уједињењу Српских територија са републиком Србијом у Југославији је морао да спроведе у свакој општини где су срби већина. Да не би имали дебакл који смо доживели током питања Крајине, Косова, ЦГ, Сарајева... Он је имао ситуацију наслеђа административне поделе такву да нпр. данас створимо аутономнсу област Санџак и остравимо њено постојање и пустимо да србе терају мало по мало док не постану већина и онда дође неки Милошевић на власт и решава проблем и сукобљава се са џихадистима, а први човек испод Милошевића је због ранијих потребе партије у циљу братства и јединства, написао књигу о Српској окупацији и геноциду над богумилима који су заправо Санџаклије... И то само прође кроз извештај НАТО савета иако санџаклије не постоје нит имају везе са богумилима. Српски национални углед у европу је уништен прво од Срба током постојања Југославије. Ми од тада имамо пропаганду наших аутора, да смо окупирали аутохтоне албанце који иначе знамо да нису аутохтони, да смо Хрвате напали, Црногорце, Босанце који такође тврде да су аутохтони па их прогонимо од доба Св.Саве кад су били богумили. А имамо пописе османлија где се види да долазе у колонама под турцима. А да смо ми аутохтони и браниом се јелда, доживљавамо геноциде... А сад смо геноцидан народ за мало постали у УН декларацији. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 On 16.11.2019. at 16:46, Срндаћ рече Милошевић је представљао систем који је могао радити без људских жртава? Занемарићемо да је тај систем управо угњетавао Албанце и дао им изговор да се дигну на побуну, да је убио Србе који су се борили против тог система и да је тај систем радо производио или учествовао у производњи ратова преко Дрине, заједно са својим противницима. Важи. Уосталом, вјера и комунизам? Да се овдје не говори о тзв. национал-бољшевизму? Замишљен и представљен, да буде без људских жртава али је завршио као Чернобил. Шта мислиш о односу технологије и капитала, коју помиње чланак? Мени делује да је имати новца или могућност да се човек задужи, није толико важно колико поседовање најсавременије технологије. Јер технологија на крају има прејемство. Кад неки човек поседује интелектуалну својину неке нове технологије, то је као да поседује мапу до елдорада. Тај папир има прејемство над новцем неке корпорације, јер власник може новац да добија кроз хартије од вредности било где у некој банки или предузећу. То је било теже кад смо имали једнополарни свет где долар влада. Али то данас значи да новац може на кредит да се узме кроз обавезнице. мени пада на памет овај пример. Америчке ракете које су американци продали НАТО чланицама, као технологија вреде толико да су Американци могли на крају да целу Југорлавију да купе за 0 долара, кроз политику одређивања нових вредности у преговорима. Тада је једна ракета произведена у Америци, која кошта нпр. милион евра продата Италији која је по налогу Америке испаљује. Та ракета је могла да уништи фабрику од нпр. милијарду евра и остави без посла 30.000 људи у Србију. И током мировног преговора после неколико таквих напада, где је опет америка са позитивном нулом дошла без трошкова јер итаија плаћа ракере, та ракета америма доноси барем 100 милијарди евра, кроз за џаба приватизоване фабрике. Где Срби раде за месечну плату коју Амери на исти посао у америку, зараде за 2 дана. Да не причамо о томе да у тим данас америчким фабрикама, то нису плате које су амери затекли пре санкција, инфлаације динара и агресије. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 9, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2019 Пре сат времена, Pontifex Emeritus рече како није марксиста кад је фан друга Стаљина? Нема шансе. овај само Милошевића подиже као неки глобални политички фактор, јер је бивши председник Југославије. Хоће да повежу њега са оним што Примаков представља у политичкој науци данас где је Југославија један од окидача за сукоб Русије и НАТО алијансе, и то је цела прича по мени. Значи хоће да га оперу преко Примакова, али то је немогуће јер први Примаков замера Милошевићу политику коју води. Какве везе има Милошевић са Комунизмом? то је био социјализам, код нас су током Тита комунисти ишли у логоре и прогоњени више него Црква. То је неоспорна чињеница, од голог отока па надаље. Милошевић допушта комунистима слободу говора у медије, али подједнако као и националистима, ништа више. Плус томе, Стаљин је уништио основу марксистичког комунизма у СССР, јер је почео да уништава поредак у коме се негира националност и територија народа у СССР. Зато не верујем да је стаљин био марксиста. Многи детаље из његове биографије иду у корист томе...по званичној историји Стаљин је ишао у Православну богословију неко време пре политике, па кад је Хитлер напао Русију, он је вратио права Цркви и спречио њено искорењивање које је Лењин започео. После тога, кад је спречен покушај убиства Стаљина, који су комунистички јевреји организовали. Онда је основао јеврејску административну област код Кине, па је почео депортовање јевреја тамо или у гулаге јер су баш били организовани да преузму државу. Тада је и КГБ очишћен од те групације која му је претила, па је и Црква донекле доживела слободу од КГБ, толко их је прогонио да се тек са перестројком враћају масовније на битне позиције у Русији. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 10, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2019 On 9.12.2019. at 15:49, Pontifex Emeritus рече Ко о чему сања, марксисти о томе како да се домогну туђе имовине. Ко о чему лопов о имовини Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 10, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2019 On 9.12.2019. at 19:46, Pontifex Emeritus рече Да, али сложићемо се да су другови бољшевици оличење зла, и да је њихов пророк Маркс слуга сатане. Па зато се нећемо заносити ни идејом о некаквом комунизму са хришћанским лицем. не мешати троцкисте и стаљинисте,први постулат други отвори ум Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Децембар 10, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2019 On 9.12.2019. at 16:16, Аристарх рече постоји могућност, али то доводи до пораста броја дизајнера и других послова. Никад неће вољу појединца моћ да замени воља робота или вештаче интелигенције. То је као ово што смо имали код Сократа, да слободу након схватања исте, почну да одређују другима они који су најслободнији, овде би то била вештачка интелигенција. Зато не верујем да је толико далекосежна теоретски, ипак за то треба и анимални инстикт. Кина је вршила депопулацију са порезом на децу, где су само богатији и способнији могли да имају више потомства, али тај закон је укинуо Си Ђи Пинг... Депопулација делује као могућа политика ако изоставимо нпр. постојање свемирског развоја за који треба велик број грађана да не би гладовали људи а свемирски програм ако се испуни у пар тачака, онда криза за ресурскима не постоји више. Технологија која је потребна за тај програм, обезбеђује неки вид утопије из данашње перспективе од медицине до ресурса. Тачно се зна колики проценат новца може да се издвоји из БДП за такве ствари. А рецимо БДП Русије зависи од тог има ли Кина милијарду ипо или 150 милиона становника. У контексту кориштења технологије, власник капитала због конкуренције данас не може бити власник технологије данас, уколико то власник технологије не жели да уступи. У томе је фора да се иде ка технолошкој либерализацији власника технологије на начин да исти не мора да се удружује. Не водим се идејом фондова, већ простом логиком доступности кориштења технологије са папира који је законска интлектуална својина или технолошка тајна која се чува. Значи ти имаш 3Д тампач за било коју врсту материјала који се користе обично и не требају ти фабрике више. За неких 30-40 година се очекује да ће бит 3Д штампач толико развијен, да ће купац да дође и само купи дизајн нечега (нпр.аутомобил) и сировину да се исто направи. Тај хипотетички аутомобил, нпр. неки Бентли, само уз 3Д штампач и пар робота може да буде готов док човек одради неки јачи тренинг. Значи власник технологије и дизајнери не зависе више од неке корпорације која има фабрике, лиценце, раднике, тржиште... Руси данас у авијацији запошљавају 80% мање радника него пре распада СССП-а, јер 3Д штампач већину сам одради.. То је нека моја перцепција. Технологија доступна свима да је развијају и имплементирају али ограничена етичким законима, кроз јавне расправе. On 9.12.2019. at 16:16, Аристарх рече Исто тако су тврдилид а ништа неће заменити коње у обради земљишта,,,па ето..да ви веома брзо преузима посао програмера,и не крећуи од своје логике него од логике некога ко ме више масовна популација није потребна да би остварио свој утицај. и свемиркски програм ће бити заснован на дроновима и ви. и немешај ресурсе и депопуалцију,ресурси са тим немају везе,него људи постају не потребни ,популација, остаје група одабраних, Имаш илузију да ико може да има технолпогију ако пре тога нема капитал. Свака друга тврдња је бесредметна за дискусију 80% мање запослених,све си рекао. Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука