Jump to content

Спонзоруше

Оцени ову тему

sanja84

Препоручена порука

On 16. 11. 2019. at 22:14, Natasa. рече

Pa nije. U tradicionalnom braku postoji podela posla, muškarac donosi pare, žena brine o kući i deci. Sponzoruša traži lagodan život, putovanja i skupe stvari u zamenu da lepotu koja brzo bledi i seksualnu dostupnost. U prvom slučaju žena gradi dom u drugom ga raskućava. I ako je sponzoruša pametna, naći će i bogatog muža dok joj ne istekne rok trajanja, osiguraće se preko deteta i ima doživotni kapital. Hoćeš da se razvedeš od sponzoruše sa kojom imaš dete? :smeh1: Probaj, skinuće ti kožu s leđa :smeh1:.

Expand  

Откуд сад па ти да говориш афирмативно о ''традиционалном браку'', ја те се сећам као ултра либералке.

Подели на овим сајтовима

On 16. 11. 2019. at 22:25, Натан рече

Откуд сад па ти да говориш афирмативно о ''традиционалном браку'', ја те се сећам као ултра либералке.

Expand  

Nema u postu ništa afirmativno, jednostavno bilo takvo vreme, podela posla je bila drugačija. Danas žene zarađuju i očekuju da i muškarac učestvuje u domaćinstvu...e sad koliko kojoj to uspeva. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 11. 2019. at 22:16, Natasa. рече

Inače, brak iz ljubavi je novina, zato se raspadne kao kula od karata. Pre će da potraje onaj iz interesa...e sad što sam bila glupa dok sam bila mlada i lepa...sad peglaj i kuvaj Nataša :((.

Expand  

Некако осјећам да се клатно полако почиње враћати унатраг, да је након 50-ак година љубавне слободе људима синуло да поред љубави и заљубљености треба гледати још неке ствари. Видим то у људима мојих година, а и на самом себи. Моји ђед и баба су били у браку више као пословни партнери, родитељи су у браку били баш из љубави јер су се нашли као сродне душе, а ја сад гледам и одмјеравам и једно и друго - кога бих волио и са ким бих могао/требао.

Ко се родио у доба брака из чисте љубави - шта да се ради :D

Подели на овим сајтовима

On 16. 11. 2019. at 22:16, Natasa. рече

brak iz ljubavi je novina

Expand  

da, od 18. veka.

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 13:41, Natasa. рече

Brak iz ljubavi je za sirotinju. 

Expand  

Не, брак из љубави је за богате (духом и материјално), а сиротиња се узима за паре да се реши беде, то је боља логика.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 13:51, Натан рече

Не, брак из љубави је за богате (духом и материјално), а сиротиња се узима за паре да се реши беде, то је боља логика.

Expand  

Para na paru, vaška na vašku. Ko ima puno para obično bira partnera da umnoži kapital. Šta će bogatome sirotan?

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 13:51, Натан рече

Expand  

Ne, brak iz ljubavi je brak iz ljubavi.

I to je jedini cilj, ljubav...i motiv...i ono što nas drži....a materijalno je prolazno. 

Za duh se slažem. Što je bogatiji duh, bogatija je ljubav..

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 13:56, Natasa. рече

Para na paru, vaška na vašku. Ko ima puno para obično bira partnera da umnoži kapital. Šta će bogatome sirotan?

Expand  

Није тачно, онај ко има пара њему нису потребне, па тражи оно што му фали - љубав, а ту онда наступају сироте спонзоруше.

Сирота(н) богатоме треба због лепоте.

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 13:56, ViktorijaV рече

Ne, brak iz ljubavi je brak iz ljubavi.

I to je jedini cilj, ljubav...i motiv...i ono što nas drži....a materijalno je prolazno. 

Za duh se slažem. Što je bogatiji duh, bogatija je ljubav..

Expand  

Знам и слажем се, него користим њихову ''логику'' (оних који на теми тврде да материјално игра најважнију улогу у браку) само у контра смеру, чисто да се види да све што говоре су само предрасуде и да на сваку њихову тврдњу постоји контра, а све су оне у ствари само изговори и правдања за изборе које правимо. 

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 13:05, Сања Т. рече

A šta je bilo pre toga, jel ugovaranje? Ako jeste, onda ću pitati kada je počelo ugovaranje brakova i šta je bilo pre toga? Ozbiljno 

Expand  

Provodadžisanje:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 17. 11. 2019. at 14:05, Натан рече

оних који на теми тврде да материјално игра најважнију улогу у браку

Expand  

To niko nije rekao. Ali brak iz ljubavi jeste novina i to u razvijenim društvima. Pobogu, pa sad je sve popularnija kupovina Albanki u 21. veku...one sirotinja, a sela bez žena. 

A to-brak iz ljubavi je za sirotinju...nisam mislila na sirotinju koja se hrani u narodnim kuhinjama i nema za hleb...i mi smo sirotinja u odnosu na nekog ko ima imperiju vrednu milione/milijarde $$$$$. Takvi ne uzimaju sirotinju za supružnike. Oni su poseban svet.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...