Jump to content

Препоручена порука

• 1 month later...
  • Одговори 166
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Причали смо о разним видовима љубоморе. Али нисмо помиљали љубомору родитеља према дјеци. Дакле врло је честа појава гдје се мужеви (а понекад и жене) осјећају угроженим због преданости жена (мужева) дјеци. Та љубомора може да пређе чак и у мржњу према рођеном дјетету. Нпр.наиме послије рођења првог дјетета муж се осјећа запостављено јер мајка нема времена због дјетета да му се посвети у мјери у којој је то било раније. И наравно јавља се бунт. Наравно ово није случај код свих парова, али се дешава. Шта ви мислите о овој врсти љубоморе, и шта мислите како јој се супротставити?  ne_shvata

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Причали смо о разним видовима љубоморе. Али нисмо помиљали љубомору родитеља према дјеци. Дакле врло је честа појава гдје се мужеви (а понекад и жене) осјећају угроженим због преданости жена (мужева) дјеци. Та љубомора може да пређе чак и у мржњу према рођеном дјетету. Нпр.наиме послије рођења првог дјетета муж се осјећа запостављено јер мајка нема времена због дјетета да му се посвети у мјери у којој је то било раније. И наравно јавља се бунт. Наравно ово није случај код свих парова, али се дешава. Шта ви мислите о овој врсти љубоморе, и шта мислите како јој се супротставити?  0409_feel

Još neko?  0409_feel

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Шта ви мислите, због чега су људи љубоморни? Због мањка повјерења, или недовољно самопоуздања, или је то као неки поремећај?

Када је љубомора оправдана и у којим границама је дозвољено бити љубоморан?

Подели на овим сајтовима

Ljubomora i ljubav jedno drugo potiru. Gde je ljubav tu ljubomora ne moze da postoji.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ljudi su ljubomorni zbog toga što misle da su vlasnici one druge osobe. Nisu. ta osoba je s vama jer je tako slobodno odabrala i u svakom trenutku može slobodno da ode. Ako nema te slobode, nema ljubavi a ima mnogo ljubomore. Ljubomora je meni lično jedna od najgorih stvari za vezu/brak.

Подели на овим сајтовима

Па зар није океј, да је особа која воли некога, барем мало љубоморна, не патолошки, али скроз мало... ако већ нпр мој муж није никако љубоморан, помислила бих да у није нимало стало.

Подели на овим сајтовима

Има један прелеп цитат Исидоре Секулић који гласи:"Оно што ја немам није нешто што други има, него оно што мени није дато".Себичност убија љубав а завист и љубомора су плодови истог дрвета-гордости!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Љубомора - дефицит љубави према партнеру, а суфицит љубави према себи.

Нешто, отприлике овако - ја желим да ОН/ОНА буде са мном, јер га ја волим и желим да будем са њим, јер је мени лепо, и није ми важно што њему није  више лепо са мном.

Не бих могла да будем са особом која је љубоморна.

Ево због чега - не могу да спречим да се некоме допаднем, и не видим зашто би то мом партнеру сметало ( мени је увек импоновало када кажу за мог мужа да је леп). Ако мој партнер мисли да бих га преварила, онда ме сматра лошом особом ( да не употребим тежи израз). Значи да између нас нема поштовања, поверења, а мени је су оба веома битна.

Е, ако је мој партнер промискуитетан, па му је превара стил живота (а не нешто што се, ма из ког, разлога једном десило, па се покајао и не поновио ( што бих опростила - писала сам о томе у другој теми)), онда бих га оставила. Не зато што сам љубоморна, исто бих урадила и да није у питању прељуба,  него да је лопов, манипулатор, да повређује друге људе ( пријатеље, сараднике, рођаке, комшије.....ма кога, па и животиње ).

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Препоручљиво је да човек буде љубоморан као пас.

Услов је да буде исто тако и веран. 

Љубомора без верности је исто што и вера без дела.  :D

Подели на овим сајтовима

Па зар није океј, да је особа која воли некога, барем мало љубоморна, не патолошки, али скроз мало... ако већ нпр мој муж није никако љубоморан, помислила бих да у није нимало стало.

nije okej, potrazi izvoriste toga pa ces doci do svog samoljublja

Подели на овим сајтовима

Љубомора је комплекс ниже вредности и такви људи су најчешће незрели и нису свесни многих ствари.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Не бих да популаризујем, ја бих да будемо реални. Видим да многи овде пружају неку нерационалну генерализацију, као да је свака љубомора лоша..... Постоје две врсте љубоморе. Здрава и нормална љубомора..и постоји посесивност - болесна љубомора.

Здрава и нормална љубомора је када видиш да особи до којој ти је стало није више стало до тебе и показује да је заинтересована за друге особе. Ти више ниси објекат његове или њене љубави и пажње и то ти смета и желиш да промениш. Урадићеш неке рационалне и нормалне ствари које можеш, урадићеш најбоље што можеш да то промениш... осећаћеш се лоше али не очајно.

Са друге стране посесивност води до очаја.. спремна си на очајничке потезе, то да он или она дају своју пажњу неком другом ти је апсолутно неприхваљиво, желиш по сваку могућу цену да контролишеш њихове емоције, и да по сваку цену само ти будеш објекат њихове пажње.

Посесивност је дакле последица несигурност. Јер ко је сигурна у себе зна да може без друге особе ма колико је волео, може да живи без ње - нема потребу да буде очајан када се сусретне са идејом да остаје можда без те особе, без њене љубави и пажње.

ДАкле љубомора и љубав... ок... посесивност и љубав... то већ једно друго креће да потире.. на крају мораш бирати.... јер ће посесивност убити љубав.... или ћеш једноставно прихватити особу таква каква јесте.. са том маном да јој можда више није стало до тебе. 

Исто је као са самољубљем.. самољубље је нездрав егоизам.. а здраво егоизам треба имати свако.. треба знати да си сам себи најважнија особа на свету...што не значи да други не вреде. али ти, себи, првенствено више вредиш него било која друга особа, ти си та која мора да се стара о себи...  (то је правило што се тиче оних који те се одричу.. једино дете треба бити изузетак тог правила...)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

п.с. ова тема је погрешно постављена ... и сви причају о посесивности.. а не о рационалној љубомори.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...